Zobacz pełną wersję : Godz. wyk. zdjęcia, czy da się ją zmienić?
Witam,
Jak w temacie; czy w jakimś programie jest możliwa zmiana godziny wyk. zdjęcia zapisana w pliku?
Robiłem wczoraj reportaż z kolegą i moje dwie puszki mają ustawione zegary, ale zapomniałem zsynchronizować się z nim.
Uprzedzając pytanie, potrzebuję mieć wszystkie zdjęcia posortowane chronologicznie i jest to ważne.
Chyba są programy ingerujące w exify?
Paweł Kania
12-12-2009, 13:47
http://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=exif+changer&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
tak też zrobiłem i ściągnąłem sobie exifera, na próbę coś zmieniłem i działa, ale obawiam się, że hurtowo nie da się zmienić godz. o np. 15 min. we wszystkich zdjęciach, z każde z osobna to mogę sobie nazwami pozmieniać i też posortuję..
Dzięki NeroN6
Paweł Kania
12-12-2009, 14:13
Exif Date Changer,
też czasem tego używam jak jest robiony slub na dwie puszki żeby miec chronologicznie fotki.
Wskazujesz folder, czas zmiany, change i jedziesz zk koksem.
Super! Ściągnąłem, śmignęło i gotowe,
Jeszcze raz dzięki za dobrą i błyskawiczną radę!
Pozdr.
też czasem tego używam jak jest robiony slub na dwie puszki żeby miec chronologicznie fotki.Nie prosciej zsynchronizowac zegary w puszkach? :) Tez mi sie kiedys taki numer przytrafil, i zmarnowalem pozniej chyba godzine na znalezienie jakiegos softu i poprawna zmiane. Od teraz zawsze jak robie jakas robote na dwa body, to pierwsze co -- synchronizuje zegary (o dziwo zegarek jednej z D3jek potrafi w ciagu jednego dnia nadrobic kilkanascie sekund, a co jeszcze dziwniejsze -- nawet jak nie pracuje przez tydzien czy dwa, to roznica w czasie nie jest wieksza niz minuta).
Paweł Kania
14-12-2009, 23:32
Prościej, ale czasem sie zapomni ;)
A niedawno jeszcze zmiana czasu była...
Prościej, ale czasem sie zapomni ;)
A niedawno jeszcze zmiana czasu była...Po zmianie czasu, to pierwsze co robie, to wlasnie zegary w aparatach przestawiam (komp, zegarek i telefon chyba tez -- na szczescie robia to za mnie). Kto wie -- moze w kolejnych modelach body i takiego ficzera sie doczekamy. ;)