PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jak mowilem tak zrobilem....PANORAMA

Greg77
10-12-2009, 21:39
No tak jak wspominalem wczesniej......jest i panorama!

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/6rrjtz-1.jpg
źródło (http://i49.tinypic.com/6rrjtz.jpg)

Wszedobylska bryza nie pozwolila na spokojne focenie......wiatr i zimno nie przeszkadzalo tak jak ten cholerny slony deszczyk!!!!!
Ogladajac te foty przychodzi mi do glowy wiele ciekawych kadrow do zrobienia.......trzeba tam wrocic to pewne!!!!!

borregaard
10-12-2009, 21:54
Skały...ekstra.!

wingeo
10-12-2009, 21:56
Skały i niebo ....... ekstra !!!

zaza67
10-12-2009, 22:24
powiedzieli juz wszystko ale wiem jedno ze na pewno mus tam wrócić :mrgreen::mrgreen:

Locter
10-12-2009, 22:26
Krótko - dobre i w Twoim stylu, a wrócić trzeba na pewno :)

krzysztofz24
10-12-2009, 22:35
Swietna panorama,bardzo podoba mi sie wysokosc na jakiej umiesciles linie horyzontu,wspaniale niebo,czuc przestrzen na tej fotce,ogolnie nic dodac nic ujac.

Angadil
10-12-2009, 22:58
Nie napiszę wiele... nuuuudneeeeeeeee ileż można to samo i tak samo ??
Jutro może pokaż wnętrze tej dziury w skale, póżniej może od dołu albo od boku... byleby skały...

Strus
10-12-2009, 23:05
Jakby autor w Egipcie mieszkal to pewnie bys wypomnial ze tylko piasek na zdjeciach.....

Greg77
10-12-2009, 23:06
Nie napiszę wiele... nuuuudneeeeeeeee ileż można to samo i tak samo ??
Jutro może pokaż wnętrze tej dziury w skale, póżniej może od dołu albo od boku... byleby skały...

hehe......ale ty jestes ******
widzialem twoje komenty z dzis juz u innych.......i wiesz co......wciaz masz kompleksy!
pokaz madralo gdzie jest "to samo i tak samo"??
A co do wnetrza tej dziury.....to gdybys byl zdolny to sam bys wyciagnal z tamtad setke swietnych kadrow!
A jak sie tobie wydaje "nuuuuuudneeee" to nastepnym razem poprosze ocean zeby zamienil sie w piekna lake z tatrami w tle.......ale sooooorki bo dla ciebie to tez bedzie nudne!

Jakby autor w Egipcie mieszkal to pewnie bys wypomnial ze tylko piasek na zdjeciach.....

oooooo wlasnie!

Angadil
10-12-2009, 23:24
hehe......ale ty jestes ******
widzialem twoje komenty z dzis juz u innych.......i wiesz co......wciaz masz kompleksy!
Dziś jest to pierwszy komentarz krytyczny i chyba drugi jaki napisałem na forum więc faktycznie - tryskam kompleksami... (byłbyś tak życzliwy by wskazać jakiekolwiek krytykanctwo z dziś poza przypadkiem zdjęcia Nemeth`a[choć to bodajże było w dniu wczorajszym] które z resztą inne osoby poparły ? z góry dziękuję.)
Widzisz - min obrażając mnie (tak tak te gwiazdki właśnie drodzy moderatorzy) udowadniasz że to ty sam masz jakieś kompleksy a ja nie zamierzam trwonić czasu nad nimi.

pokaz madralo gdzie jest "to samo i tak samo"??
W ostatnich 10ciu twoich wątkach.

A co do wnetrza tej dziury.....to gdybys byl zdolny to sam bys wyciagnal z tamtad setke swietnych kadrow!
Nie wątpię.
Ale przede wszystkim gdybym był zdolny to bym tu nie siedział...

@struś - masz rację. I to nie jest moja upierdliwość i złośliwość... Po prostu mam dość gdy wchodzę na forum i widzę po raz milionowy skały/klify w wersji B&W w wersji HDR w wersji z długim czasem z krótkim czasem w wersji ostrej i przeostrzonej i nieostrej...

to tak jakbyś codziennie na śniadanie obiad i kolacje dostawał ryż.. ryż na mleku, ryż na wodzie, ryż z sosem takim, ryż z sosem nijakim itd.. :/
Nawet jak ten ryż lubisz to po czasie masz dość.
Nie mówię, że zdjęcia są złe - po prostu niektóre prezentowane tu widoki są tak częste, że aż nudne.
Jutro oprócz Grega 5 innych osób wrzuci skałki z IRL UK czy szkocji...
Oklepane durdle door czy co to tam jest i masę innych zdjęć które "JUŻ BYŁY" w mniejszym czy większym zakresie.

I choćbym się starał - nie ma tu żadnej złośliwości. ot moja skromna opinia na temat tego co widzę.

Locter
10-12-2009, 23:33
Nie mówię, że zdjęcia są złe - po prostu niektóre prezentowane tu widoki są tak częste, że aż nudne.
Jutro oprócz Grega 5 innych osób wrzuci skałki z IRL UK czy szkocji...
Oklepane durdle door czy co to tam jest i masę innych zdjęć które "JUŻ BYŁY" w mniejszym czy większym zakresie.

Aha czyli jak ktoś mieszka w Irlandii to powinien raczej szukać gęstych puszczy, a ktoś kto mieszka w Polsce powinien pokazywać raczej 30sto metrowe klify , no świetnie.

Greg77
10-12-2009, 23:35
Hehe te "GWIAZDKI" to ja i nikt inny! A co do platkow to lubie pod kazda postacia. Jezeli nie lubisz platkow to nie jedz!

harb
10-12-2009, 23:46
Super, super :-D

Angadil
10-12-2009, 23:51
Locter wysil się.
Bo ani to ironia ani żart a nawet jeśli to co najmniej kiepskie.

Greg - napisałem już co chciałem - nieustanne pochłanianie "płatków" też się w końcu przejada a choćbym chciał to nie mogę omijać wątków choćby dlatego, że nie ma podglądu ich zawartości, zagadaj z modami by taką możliwość dali to obiecuje, że będe omijać Twoje skałki ;)

A tak jeszcze wracając do infantylnego "żartu" Loctera - w IRL jest milion innych ciekawych rzeczy aniżeli klify.
To, że w moim mieście jest badziewna brudna odra oznacza , że do znudzenia mam ją pokazywać ?

Branoc.

Locter
11-12-2009, 00:00
A tak jeszcze wracając do infantylnego "żartu" Loctera - w IRL jest milion innych ciekawych rzeczy aniżeli klify.
To, że w moim mieście jest badziewna brudna odra oznacza , że do znudzenia mam ją pokazywać ? .

Klify to tylko przykład, a jak ci sie nie podoba to nie oglądaj i nie pisz pierdół, idź lepiej nad tą Odre i spróbuj pokazać ją w ciekawy sposób. ;)

Strus
11-12-2009, 00:04
idź lepiej nad tą Odre i spróbuj pokazać ją w ciekawy sposób. ;)

Oj chyba awykonalne bo kolega raczej z tych piszacych jest...

Greg77
11-12-2009, 00:14
Oj chyba awykonalne bo kolega raczej z tych piszacych jest...

Piszaco teoretyzujacych.........nie chce mi sie wracac do jego starych postow ale to co tutaj pokazal to nie nowosc......znany z upierdliwosci i czepiania sie......no ale to jego czepianie sie nie ma zadnej podpory w postaci warsztatu:D

wojtek6308
11-12-2009, 10:10
Dobry dół, dobra góra, ... i wyszła dobra fota :)

PABLOOK
11-12-2009, 10:45
Już niejednokrotnie pisałem, że dla mnie jesteś mistrzem świata w "panoramowaniu".
I tym razem tą pracą, tylko utwierdziłeś mnie w tym przekonaniu :-D.
Fajne te skałki tam macie.

P.S. Wy dawać jak najwięcej klifów, my oglądać, oko cieszyć i komentować :mrgreen:.

iahveh
11-12-2009, 11:01
Bardzo ładna panorama :)

SunFire
11-12-2009, 13:46
I ladniutko wyszlo :)

mamoń
11-12-2009, 22:50
Podoba się,..szczególnie ładnie współgra kolorystyka obłoków ze skałami...Co do wyrażania własnego zdania,..uważam, że każdy ma do tego prawo i wcale nie trzeba być tu mistrzem warsztatu,..po prostu pewne rzeczy się widzi albo nie. Kuratorami znaczących wystaw wcale nie są artyści lecz ludzie którzy ''czują bluesa'',.. i całe szczęście...Pozdrawiam.

Greg77
11-12-2009, 22:56
.Co do wyrażania własnego zdania,..uważam, że każdy ma do tego prawo i wcale nie trzeba być tu mistrzem warsztatu,..po prostu pewne rzeczy się widzi albo nie. Kuratorami znaczących wystaw wcale nie są artyści lecz ludzie którzy ''czują bluesa'',.. i całe szczęście...Pozdrawiam.

Oczywiscie ze kazdy ma prawo do wyrazenia wlasnego zdania.......zgadzam sie......jednak z kolega z ktorym doszlo do sciecia nie byl to pierwszy raz.......
Podam jeden przyklad oooo TU (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=124018)......prosze......zdjecie przedstawia klasyczny widok i klasyczny kadr tego miejsca, widzialem juz setki kadrow podobnych do tego przykladowego.......jednak nigdy nikogo nie objechalem za to......uwazam ze kazdy ma inne oko i pokazuje nawet podobne rzeczy inaczej!
Poza tym uwielbiam jezdzic w takie same miejscowki w roznych porach roku i pokazywac to w innej tonacji i kolorystyce.........czy to forum to przewodnik turystyczny.......sie pytam???!!

Jezeli zasiadam do oceny zdjecia to glownie skupiam sie na zdjeciu, na technice wykonania i na odbiorze......a nie zasiadam i jade ze nuuuuda bo klify!