PDA

Zobacz pełną wersję : Obiektyw z allegro , a gwarancja ?

addasiek1
09-12-2009, 00:43
Witam.
Jestem początkującym i mam problem, bo nie wiem czy kupić obiektyw - dokładnie to SIGMA 70-300 DG MACRO.
W sumie już jetem zdecydowany, ale dokładnie chodzi mi, że sprzedający niby posiada dowód zakupu, a w dodatku trzeba samemu podbić gdzieś tam gwarancję. Podaję linka http://www.allegro.pl/item838478452_nowy_obiektyw_sigma_70_300_dg_macro_ od_1zl.html
Mam pytanko, co o tym myślicie, czy się zdecydować, o co chodzi z tą gwarancją ?? Z góry dziękuję. Za każdą opinię będę wdzięczny ;)

JacekCz
09-12-2009, 10:48
To podbijanie jest szemrane, niby tzreba mieć jakiegoś dealera, który będzie udawał że Ci sprzedał......
Chyba że gwarancja jeszcze obiektywnie rzecz bioroąc jest ważna, myslę że rzeczywisty sprzedawca podbije.

Z drugiej strony nie takie przekręty ludzie przeprowadzają. Z Sigmą (chyba??) tak jest, że w razie czego kalibrację do body w ramach gwarancji robią pierwszemu właścicielowi. Słyszalem, nie ćwiczyłem.

Moim zdaniem: można wyrwac Sigmę całkiem fajną (uwielbiam moją 18-50!!!), ale to sa szkła które trzeba sprawdzać.

addasiek1
14-12-2009, 15:24
Dziękuje ci bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam

lewAp7
14-12-2009, 17:11
Ja u tego samego osobnika chciałem też kupić Sigmę. Na pytanie o gwarancję dostałem odpowiedź, cyt: "możliwosc rejestracji gwarancji przez internet,jest czysta, poniewaz sprzedaje tylko nowe obiektywy i nie chce żeby ktoś mi zarzucił, że został używany".
Nie zrozumiałem o co chodzi, więc dopytałem w mailu czy gwarancja ma pieczątki - sklepu i tą ważniejszą: oficjalnego dystrybutora (musi być, żeby gwarancja była ważna). Od piątku czekam na odpowiedź i... wątpię, żebym się doczekał...

Moim zdaniem są to obiektywy spoza oficjalnego obiegu, na ewentualne gwarancyjne naprawy, regulacje FF/BF w Polsce nie liczyłbym...