Zobacz pełną wersję : D80 najlepsza lustrzanka 2006
...wg czytelnikow Fotopolis;)
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5018
Tak na poprawe humoru po tych tasiemcach o walnietym pomiarze swiatla u D80 ;)
SKRYTOBOJCA
26-10-2006, 20:58
Jeszcze 2006 sie nie skonczyl, ba nawet Pentax K10D w drodze jest, sadze ze jak jakosc zdjec nie bedzie odbiegac od sredniej z D80 i A100, to K10D bedzie krolem :)
Zbigniew
26-10-2006, 21:21
Popieram z tym K10D, choć serce mówi D80 :)
audiorek
26-10-2006, 21:39
pomimo przepałek jednak D80
Świat nie stoi w miejscu, kiedyś tytuł aparatu roku miał D70s, ale to nie znaczy, że należy zaraz wymieniać sprzęt na nowy. Stare D50 i D70 z dobrym szkiełkim jeszcze długo będą robic dobre zdjęcia.
ja to bym poczekał z orzekaniem najlepszego aparatu 2006 roku, gdyż ten rok jeszcze trwa. Cieszy fakt, że nikon zdobył to wyróżnienie, choć najwyższych lotów ono nie jest
Jakies dyplomy komus wypadało dać... ;)
cyrusvirus
26-10-2006, 23:46
Stare D50 i D70 z dobrym szkiełkim jeszcze długo będą robic dobre zdjęcia.
Jeszcze dlugo ? Skoro teraz robia swietne fotki to nie wiem dlaczego pozniej maja zaczac robic gorsze :-?
Fotografia jest juz na tyle rozwinieta ze aparaty beda teraz sie przescigac ergonomia i szybkoscia a jakosc jest (przynajmniej ja tak uwazam) "w zenicie" :mrgreen:
Pozdrawiam
Jeszcze dlugo ? Skoro teraz robia swietne fotki to nie wiem dlaczego pozniej maja zaczac robic gorsze :-?
Bo się im matryce zużyją, przyciski wytrą, migawka się w pył rozleci, a poza tym wejdą nowe modele co to będą miały matrycę 100 (albo i 200) mega, będą robiły masaż tajski, przygotowywały kawę na dzień dobry + jajecznicę i tosty ;), a do tego nie do uwierzenia... odbitki na papierze o rozmiarze 10 x 15 wyjdą takie same jak z D50/D70/D80/D200/D2x czy czegokolwiek innego, a odbitek 2m x 3m i tak nikt nie będzie robił (nikt z amatorów).
pozdrówka i wesołego spania (23:55)
Erie
cyrusvirus
26-10-2006, 23:59
Bo się im matryce zużyją, przyciski wytrą, migawka się w pył rozleci, a poza tym wejdą nowe modele co to będą miały matrycę 100 (albo i 200) mega, będą robiły masaż tajski, przygotowywały kawę na dzień dobry + jajecznicę i tosty ;), a do tego nie do uwierzenia... odbitki na papierze o rozmiarze 10 x 15 wyjdą takie same jak z D50/D70/D80/D200/D2x czy czegokolwiek innego, a odbitek 2m x 3m i tak nikt nie będzie robił (nikt z amatorów).
No chyba ze tak ;)
Dobranoc 23.59 zzzzzzz zzzzzzzz zzzzzzzzzz
Ta nagroda jest duzo warta bo dana przez konsumentow. Dla producenta to duzo znaczy, a jeszcze wiecej gdy klienci glosuja swoimi portfelami w sklepie.
Kolekcjoner
27-10-2006, 01:21
Ta nagroda jest duzo warta bo dana przez konsumentow. Dla producenta to duzo znaczy, a jeszcze wiecej gdy klienci glosuja swoimi portfelami w sklepie.
Obawiam się, że jedno z drugim nie ma wielkiego połączenia. Dużo istotniejsze od takich ocen jest umiejętne pozycjonowanie produktu na rynku i marketing.
Dlaczego nie jestem zaskoczony...? ;)
romanescou
27-10-2006, 12:50
Z produktami roku jest tak jak z Alfą Romeo mojego kolegi, który około roku 98ego napalił się na Alfę156 bo była autem roku, a po trzech latach ... nie powiem co o niej mówi :-? , bo to jest brzydkie :twisted:
Z produktami roku jest tak jak z Alfą Romeo mojego kolegi, który około roku 98ego napalił się na Alfę156 bo była autem roku, a po trzech latach ... nie powiem co o niej mówi :-? , bo to jest brzydkie :twisted:
Nawet autoryzowane salony nie chcą przyjmować ALF w rozliczeniu za nowe samochody.