Zobacz pełną wersję : Ile kosztuje czyszczenie matrycy?
Witam,
chcę kupić D80, ale podobno przydałoby się czyszczenie matrycy.
Ile to będzie kosztować np. we Wrocławiu?
Witam,
chcę kupić D80, ale podobno przydałoby się czyszczenie matrycy.
Ile to będzie kosztować np. we Wrocławiu?
50-60 zł u pana Wysockiego na Psich Budach, naprzeciwko kina Helios.
I wszystko jasne. :]
Jeżeli nikt nie poleca nikogo innego to temat do zamknięcia.
Dodam, że to cena za czyszczenie matrycy i całej komory lustra.
Articool
07-12-2009, 23:02
... a ten Pan Wysocki to godna zaufania osoba, której można spokojnie powierzyć sprzęt, bez żadnych obaw?
... a ten Pan Wysocki to godna zaufania osoba, której można spokojnie powierzyć sprzęt, bez żadnych obaw?
Jak najbardziej.
Skoro 2 osoby go polecają to nie mam więcej pytań. Bardzo dziękuję za pomoc i sory za kolejny temat, który zaśmieca forum ;]
Piotr_ek
07-12-2009, 23:18
W Lublinie robią za 25 zł a jak niewielki syf to na mokro od reki za free :D
A nie lepiej gruche kupic?
szymonvader
08-12-2009, 00:53
czasami grucha nie wystarczy a może zaszkodzić. Znajomy kupił jakąś super gruszkeęza 59 zl i nawaliło mu jeszcze więcej paprochów niż miał wcześniej. Nie wiem czy to talk czy co ale trzeba oddać do czyszczenia "na mokro" bo nie da rady tego wydmuchać. Sam posiadam gruszkę z apteki za 8 czy 10 zl i póki co spełnia swoją rolę i nie wyrzuca mi z siebie jakiś niespodzianek, a w razie czego zawsze można wyparzyć i wysuszyć:P
Tomasz67
09-12-2009, 11:39
W Lublinie robią za 25 zł a jak niewielki syf to na mokro od reki za free :D
Witaj. Daj namiary tego specjalisty, wiele osób na naszym Forum jest z Lublina i okolic to się przyda.
Pozdrawiam Tomek.
w warszawie 35zł na poczekaniu.
btw, czy jest może wątek ze spisem serwisów godnych polecenia w całej PL ?
A gdzie w W-wie jeśli można spytać?
Na postępu?
Wojciech
13-12-2009, 17:43
Tak zgadzam sie calkowicie; pan Wysocki, Psie Budy, co prawda ja placilem ostatnio (rok temu) 90 pln.
Ale matryca czysta az milo.
a może orientujecie się, czy w okolicach Gorzowa mozna gdzies wyczyścić?
brunnerius
13-12-2009, 20:33
Ja proponuję lens pena, 50 gram wódki coby łapy nie latały i dobra gruszka, nie przesadzić z dmuchaniem gruchą bo se można napchać syfu pod matówkę a tak poza tym, to czyszczę matrycę sobie sam od lat... Da sie ;)
noraczej
13-12-2009, 20:36
czyszczę matrycę sobie sam od lat... Da siemoje próby samodzielnego czyszczenia zawsze kończą się u pana Kadei... :D
Czy możesz podać bliższe namiary na ten serwis w Warszawie ? :)
Arthuros
17-12-2009, 20:47
Warszawa:
http://www.naprawaaparatow.pl/kontakt.php - chyba wszystkie marki
lub
http://ftronik.pl/ - na pewno wszystkie marki,
nie wiem ile kosztuje czyszczenie matrycy, ale wystarczy zadzwonić,
ja kalibrowałem kiedys obiektyw w tym drugim i mogę polecić.
Swoją drogą nie wiem czemu ludzie psioczą na autoryzowany serwis na ul. Postępu skoro istnieją inne (lepsze) serwisy...
mówię oczywiście o naprawach pogwarancyjnych.
Lento Violento
17-12-2009, 21:12
A czy w Łodzi jest jakiś godny polecenia serwis ?
canon_rulez
17-12-2009, 21:43
Moze zaproponujecie cos aktualnego w Krakowie? Przewidywana cena?
Robson_87
17-12-2009, 22:23
zna ktos moze miejsce w Szczecinie gdzie czyszcza matryce ?
Piszący światłem
18-12-2009, 00:04
W.w. Pan prawdopodobnie oddaje sprzęt na Daszyńskiego 10, i tam odbywa się czyszczenie zatem gdy tam się odda cena poleci w dół. Szkieł pewnie nie czyszczą, a szkoda.
voltariel
18-12-2009, 00:28
W którym serwisie oferują taką cenę za czyszczenie matrycy? Niestety ten problem dotknął i mnie i waham się między kupnem gruchy i izopropanolu (mam i tłuste plamy) a powierzeniu sprzętu fachowym rękom. Gdyby faktycznie można było uczynić to za 35 zł, miałbym problem z głowy :D
Piszący światłem
18-12-2009, 00:39
W.w. Pan prawdopodobnie oddaje sprzęt na Daszyńskiego 10, i tam odbywa się czyszczenie zatem gdy tam się odda cena poleci w dół. Szkieł pewnie nie czyszczą, a szkoda.
-dotyczy Pana Wysockiego z Psich Bud z Wrocławia.
-dotyczy Pana Wysockiego z Psich Bud z Wrocławia.
Że coś Ty powiedział?
Byłeś? Widziałeś?
Bo ja widziałem, że człowiek robi to własnoręcznie.
Napisz jeszcze raz coś takiego, a poproszę Cię, abyś to gruntownie uzasadnił.
Zaś za trollowanie i pisanie bzur bez pokrycia można dostać bana w promocji.
I nie musi Ci być szkoda, bo pan Wysocki obiektywy też czyści, chociaż akurat czyszczenie to tylko jego działalność uboczna.
Moze zaproponujecie cos aktualnego w Krakowie? Przewidywana cena?
U pana Kadei na Czapskich, 80PLN. Miesiąc temu więc chyba aktualne.
Piszący światłem
18-12-2009, 01:05
Szanowny Panie Moderatorze, musisz Pan wiedzieć że celowo napisałem "prawdopodobnie" gdyż takie informacje otrzymałem. Jak samo słowo wskazuje, nie oznacza to pewności na 100%. Nie stwierdziłem, że pan Wysocki nie potrafi sam tego zrobić, i dlatego oddaje sprzęt w inne ręce-jeśli robi to dobrze to chwała jemu za to, i sam chętnie z jego usług skorzystam. Nie jestem zwolennikiem trollowania tylko napisałem cytowane zdanie na złej stronie.
My tutaj też nie jesteśmy zwolennikami trollowania, dlatego lepiej dobrze dobierać słowa i pisać o tym, czego się doświadczyło, a nie co się słyszało od kogoś.
Czy dobrze rozumiem, że zarejestrowałeś się dzisiaj na forum, wiedzony przemożną chęcią podzielenia się z nami tą sensacyjną informacją?
Piszący światłem
18-12-2009, 01:17
Zarejestrowałem się dla wiedzy choć i bez tego można ją tu posiąść. Myślę, że w tym miejscu możemy zakończyć tą złośliwą z Twojej strony polemikę bo nie miejsce na to, a i sensu brak.
Zarejestrowałem się dla wiedzy choć i bez tego można ją tu posiąść. Myślę, że w tym miejscu możemy zakończyć tą złośliwą z Twojej strony polemikę bo nie miejsce na to, a i sensu brak.
Złośliwą? Czy to ja piszę tutaj paszkwile na warsztat, w którym się nie było? Ja na przykład nie piszę o tym, że ponoć ze sklepu Foto-Master oddają aparaty do czyszczenia do pana Wysockiego, a sami kasują za to 100 zł - nie mówię o tym, bo tego nie doświadczyłem, a takie pogłoski chodzą.
Pozwolisz, że za chwilę posprzątam tutaj i poczekam na Twoją opinię, gdy już odwiedzisz ten warsztat.
Zaś po wiedzę zapraszam serdecznie w odmęty tego forum.
Miłego wieczoru.
Skoro już podajemy jakieś informacje to muszą być one sprawdzone, a nie zasłyszane - w tym miejscu chyba o to chodzi :)
Im mniej "wody", a więcej konkretów tym lepiej...
Skoro już podajemy jakieś informacje to muszą być one sprawdzone, a nie zasłyszane - w tym miejscu chyba o to chodzi :)
Im mniej "wody", a więcej konkretów tym lepiej...
Moje informacje na temat p. Wysockiego są sprawdzone (przeze mnie) od ponad 20 lat. I poparte doświadczeniem niejednego forumowego kolegi. :)
Moje informacje na temat p. Wysockiego są sprawdzone (przeze mnie) od ponad 20 lat. I poparte doświadczeniem niejednego forumowego kolegi. :)
To nie było do Ciebie :) Słusznie się oburzasz na takie rzeczy... oooo wazelinka wyszła :P
To nie było do Ciebie :) Słusznie się oburzasz na takie rzeczy...
Wiem. :)
oooo wazelinka wyszła :P
Że niby ja? :)
Spoko ekonet, chyba się rozumiemy...
gdzie można wyczyścić matrycę w Lublinie bądź Radomiu? może ktoś polecić coś sprawdzonego?
w Warszawie - Witold Bykowski, tel. 601331848 mail:
[email protected] adres: 00-718, Warszawa, Czerniakowska 71/110
polecam ten serwis
ile kosztuje ta przyjemność u tego pana?
Jak dobrze pamiętam P. Witold Bykowski bierze za tę usługę 30 PLN.
U pana Kadei na Czapskich, 80PLN. Miesiąc temu więc chyba aktualne.
poprawka, ostanio byłem tam i czyszczenie matrycy pełnoklatkowej to już 100 pln!