PDA

Zobacz pełną wersję : Choinki ubieranie... inaczej ;-)

Archibald
07-12-2009, 00:04
...w sensie inaczej niż zwykle - zgodnie z kiedyś złożoną deklaracją odstępuję od lukierkowych kolorków... czy to dobra droga - jeszcze nie wiem ;-) ale wyłączona lampa, dwie 11-watowe energooszczędne żarówki z sufitu, ciemnowrzosowe ściany i ISO2200 w D300 sprzyjają takiej fotografii ;-)

terpsych
07-12-2009, 00:19
Bardzo fajne, ale mimo wszystko Twoje cukierki lepsze, wręcz wzorowe.

mrbox
07-12-2009, 00:25
rzeczywiście inaczej... do mnie dociera, podoba sie ;)

ekonet
07-12-2009, 00:28
Jak zwykle widać emocje, a to najważniejsze, chociaż kolorki poszły w cholerę. :)

imonmati
07-12-2009, 02:01
Widziałam przed chwilą na blogu:)) Wchodzę tu- i też są:)) Świetne, mi bardzo się podobają. Mają klimat- tak jak powinno być> Cukierkowe na pewno byłyby też super- ale te do mnie mówią, bardzo:)) No ale ja fanem twoich zdjęć jezdem i już;)))

dareknik
07-12-2009, 07:16
Są klimatyczne, mają emocje, podobają się, stonowane. Widzę że też Zaraziłeś się repoglamour. Pasuje taki styl do fotografii babci (prababci) z wnuczką (różne pokolenia), jak dla mnie.

Marek_L
07-12-2009, 10:00
Zdjęcia mają klimat, nie ma co :-) widać na nich emocje, a o to przecież chodzi :-) co do koloru tych fot mam mieszane uczucia, może muszę się przekonać bo jak na razie jestem na poziomie lukierkowych kolorków ;-) a ta kolorystyka co ją tu pokazałeś jak na razie do mnie średnio trafia... ;-)

adrian
07-12-2009, 10:09
Kadry fajne, jeno kolorki mi nie wlazły.

koffee
07-12-2009, 18:39
Momenty złapałeś bardzo fajne, jak zwykle widać atmosferę, emocje i historyjkę - bardzo to u Ciebie lubię :)
Pierwszy raz jednak będę na nie jeśli chodzi o kolorki. Lubię zarówno cukierkowo jak i przygaszone kolory, tutaj jednak mi nie podeszły ale to już kwestia gustu :)

Pozdrawiam :)

zojka
07-12-2009, 19:43
Widziałam już na blogu :) Złapałeś klimat Świąt i to najważniejsze! Jeżeli chodzi o tonację pasowałaby mi troszkę cieplejasza :) Fajnie, że masz odwagę próbować inaczej :)

Archibald
07-12-2009, 22:27
Hej :)

Po pierwsze bardzo dziękuję za wypowiedzi :) Po drugie - spodziewałem się, że o ile kadry mogą przypaść do gustu o tyle będzie problem z kolorem, no i tak faktycznie jest ;) Pierwotnie miała to być czarnobiel albo sepia, jednak z racji świątecznego klimatu zostawiłem nieco koloru ;) Następne zdjęcia już całkowicie go pozbawię, tak czuję ;)

...Widzę że też Zaraziłeś się repoglamour...

Tak szczerze to nie jestem przekonany, czy znam to pojęcie ;) Generalnie pasuje mi taki klimat, ma być reportażowo, ciężko, i bez lukru - a jak to zostanie nazwane to już nie wnikam ;)

...Fajnie, że masz odwagę próbować inaczej :)

Z racji ostatniego mojego zachłyśnięcia się Twoimi pracami nie będę ukrywał, że zależy mi na Twoim zdaniu :) Najprawdopodobniej nie pojadę dokładnie Twoją ścieżką, chyba będę starał się stworzyć coś własnego, i choć świadom jestem straty części komplementów jednak gotów jestem zaryzykować ;) Mam nadzieję, że ta odwaga nie będzie głupotą ;)

Pozdrawiam :)

Vespalock
08-12-2009, 00:35
Cześć Archi. Gratuluję trójki - super pokazuje emocje ubierania choinki. Swoją drogą wcześnie to robicie :) W moich rejonach ubieramy ją zwykle na tydzień przed Świętami... Choć znam też takich, co wyciągają bombki zaraz po tym jak zobaczą pierwszą świąteczną reklamę Coca-Coli :] Co kraj to obyczaj :)

Kolorki mi za bardzo nie podchodzą - uważam że albo mocniej albo całkiem w B&W. Porównanie do repoglamour wydaje się być uzasadnione, szczególnie w kontekście tych fotek, które wrzuciłeś przed chwilę - z mycia lalki :)

Niektóre z zaprezentowanych kadrów wiele by zyskały gdyby minimalnie zmienić kompozycję (kroczek w prawo / w lewo, ciut niżej / wyżej, sekundę wcześniej / później etc.). Ale tak jest chyba zawsze - nikt nie zrobił foty idealnej.

Ogólnie po raz kolejny GZ :D

Archibald
08-12-2009, 00:44
Vespalock - dzięki :)

Co do ubierania choinki - normalnie ubieramy tydzień przed świętami, ale mała zażyczyła sobie małą choinkę zamiast buta dzień przed mikołajkami ;) Co zaś do kadrów - średni pokój i 35-tka, biorąc pod uwagę, że nie zapinałem żadnego innego szkła to myślę, że i tak udało się sporo opowiedzieć... same zaś kadry są kwestią gustu, oczywiście nie mam zamiaru nikogo przekonywać co do trafności moich, niemniej są to pełne kadry bez cięcia w kompie - ja tak mam ;)

Dzięki i pozdrawiam :)

krzysztofz24
08-12-2009, 13:43
ZAwsze z ciekawoscia otwieram twoje zdjecia albumowe ...i powiem ci jedno jestes mega dobry w tej kategorii foto ,w wyjatkowy sposob udaje ci sie zarejestrowac ulotne chwile i emocje z zycia bliskich , takie zdjecia maja wage ,bo mozna otworzyc album za 30 lat i bedzie mozna wrocic do tych chwil i emocji.....
P.S 3 po prostu jest wymiatajaca.

Archibald
08-12-2009, 22:49
krzysztofz24 - dzięki, bardzo mi miło :)