Zobacz pełną wersję : prosze o ocene
Witam prosil bym o ocene i porady jak jeszcze mozna skorygowac błedy tutaj popelnione, oto fotka ktora staralem sie obrobic a jak wyszlo :) prosze ocenic
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Valdek_Tychy
26-10-2006, 13:29
Wydaje mi się tochę zbyt sztuczne jakieś takie plaskie i nie pasuje mi w tym przypadku przechylenie aparatu w lewo
Piotr_Millennium
26-10-2006, 13:30
Kolczyki "zwisają" nienaturalnie.
Niedzwiedz
26-10-2006, 13:46
smycz mi przeszkadza, slaby kontrast ale to moje zdanie
a wstaw proszę pierwotną wersję
Jak mniemam -- ten brak kontrastu wynika z ratowania niedoswietlonej twarzy..?
No niestety -- jesli mocno spartolisz pomiar (nie bylo uzyc punktowego?) to w Shopie niewiele sie juz da wyciagnac...
hmm no troche jest nie doswietlona ale to byl szybki strzal bez jakiego kolwik przygotowania :) szybko na rajdzie przed przejazdem samochodu jedyne co zmienilem w ustawieniach ktore mialem nastawione na droge i samochody to czas:) wiec fotka wyglada jak wyglada. a tutaj oryginal
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
To raczej obrobilbym to tak:
//EDIT
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
tak mi wyszlo :)
jest jeszcze kilka niedorobek ale ja bym to widzial bardziej w tym kierunku :)
P.S. bardzo ladna modelka ;)
musze stwierdzic ze owiele ładniej wam wyszlo niz mnie Panowie moglibyscie zdrzdzic w jaki sposob uzyskac tak wygladzona skore?? life 1 wersja podoba chyba mi sie bardziej 2 raczej taka lalkowata stig bardzo ladnie wyszlu oczy i i naturalnie wygladajaca skora tylko tlo mi jakos nie pasi:)
stig bardzo ladnie wyszlu oczy i i naturalnie wygladajaca skora tylko tlo mi jakos nie pasi:)No coz... Sam wiesz, ze robiles to zdjecie w niezbyt sprzyjajacych warunkach (twarz w cieniu z jasnym tlem). Ta obrobka to ratowanie ujecia. Gdybys jednak w aparacie ustawil poprawna ekspozycje na twarz -- w efekcie uzyskalbys takie samo tlo na zdjeciu, bo po prostu matryca nie przeniesie takiej rozpietosci sceny. Zeby poprawnie naswietlic to ujecie, musialbys doswietlic twarz (blenda lub lampa).
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
staralem sie poprawic to foto w jeszcze inny sposob i wyszlo mi tak 2 wersje . Co otym sadzicie??
2
lukaszMM
01-11-2006, 20:15
jedynka wyszla Ci super, na dwojce wyglada jakby wyszla z solarium.
ps. jak zePSułeś jedynke (mini toturial dla amatora) :)
Jak nie pasi tło, to je popraw:
//EDIT
Mowiac o tle mialem na mysli to ze jest zabardzo jasne:) Czornyj powiekszyles usta ? :) a jezeli chodzi o to ze fota nr2 jest zabardzo kolorowa to trudno bylo mi sie wstrzelic w optymalizowanie po umieszczeniu fotek na serwerze, niestety zyskuja one calkowicie inny kolor niz na moim kompie:) lukaszMM troche roboty z tym bylu dlugo by pisac:) a i tak nie jestem calkowicie zadowolony:) takie amatorskie zabawy
(http://www.forum.nikon.org.pl/member.php?u=6039)