Zobacz pełną wersję : pytanie o osłonkę sanek od lampy??
Gawronnek
24-03-2005, 15:09
witam, wszystkich posiadaczy D70 czy któreś z Was spotkało się może z jakąś osłonką na sanki od lampy? bardzo często zdarza mi się zahaczyć nimi przy wkładaniu do torby i nie tylko, uważam to za uciązliwe (w poprzenim aaracie miałem zakładaną osłonkę plastikową, która w całości z aparatem tworzyła łagodnie zaokrąglony kształt)
Sylwiusz
24-03-2005, 15:10
witam, wszystkich posiadaczy D70 czy któreś z Was spotkało się może z jakąś osłonką na sanki od lampy? bardzo często zdarza mi się zahaczyć nimi przy wkładaniu do torby i nie tylko i uważam to za uciązliwe (w poprzenim aaracie miałem zakładaną osłonkę plastikową, która w całości z aparatem tworzyła łagodnie zaokrąglony kształt)
Hmmm... poprobuj zaslepki z innych marek. Pentax oferowal je standardowo do swoich aparatow i wiem, ze mozna kupic je osobno a romiary sa podobne, wiec moze ktoras bedzie pasowac.
Gawronnek
24-03-2005, 15:13
właśnie podpytuje w różnych sklepach np. w tych w których kupowałem filtry i inne dodatki, ale nigdzie nie trafiłem, dlatego rzuciłem to pytanko tutaj, może ktoś poda jakiś link
Też jestem zainteresowany tematem. Szukam, niestety bez skutku. Gawronnek zmień temat posta na bardziej związany z problemem, może ktoś szybciej podpowie :)
też zastanawiałem się nad tym probemem czy rozstaw sanek jest uniwersalny ? :roll:
witam, wszystkich posiadaczy D70 czy któreś z Was spotkało się może z jakąś osłonką na sanki od lampy? bardzo często zdarza mi się zahaczyć nimi przy wkładaniu do torby i nie tylko, uważam to za uciązliwe (w poprzenim aaracie miałem zakładaną osłonkę plastikową, która w całości z aparatem tworzyła łagodnie zaokrąglony kształt)
Ha! To była pierwsza rzecz, o której pomyślałem otworzywszy pudełko z D70.
"Gdybym wiedział, to zostawiłbym sobie zaślepkę od Minolty". ;)
Na pl.rec.foto znalazłem trochę pytań na ten temat, ale również żadnej odpowiedzi.
Może znaleźliśmy ciekawą niszę? :>
Podobno mozna uzyc zaslepki od starego dobrego zenita, jeno przypilowac ja odrobine trzeba. Jak wroce z dorocznego tuczenia studenta a.k.a. wielkanoc w domu poszukam czy posiadam takowa i przymierze.
Jest oryginał i ma symbol: BS-1. Dodawany był do F65 (chyba nie przewidywali, że posiadacz F65 będzie chciał dokupić lampę i sanki będą się kurzyć :) )
U nas w sklepach ani w internecie nie widziałem ale znalazłem na ebay.de:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=26063&item=7501444921&rd=1&ssPageName=WDVW
Myślę że w każdym większym komisie-naprawie foto powinni coś takiego znaleźć :)
Po prostu przełożyłem ze starego Zenita. Pasuje idealnie i dużo lepiej wygląda.
Hmm , nie chce mi sie szperac po pudelkach ale o ile pamietam w D50 byla zaslepka, moze beda pasowac ?
też ostatnio kupiłem przypadkowo zenita i od razu zaadoptowałem jego zaślepkę do mojego aparatu. Pasuje bez piłowania.
cyrusvirus
27-10-2006, 11:04
Ja tez mam od Zenita i wyglada super :p
Od D50 napewno bedzie pasowac, przeciez co Nikon to Nikon. Po za tym, zarowno do D50 jak i D70 itp. mozesz doczepic sabiny, wiec musi pasowac :P tak na logike ;)