PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z pocztą po przesiadce na 7kę

Strus
03-12-2009, 16:24
Do tej pory korzystałem z Outlook Express jako programu pocztowego. I było OK. Przed przeinstalowaiem systemu z XP na 7 wyeksportowałem sobie jak zwykle ustawienia kont i adresy do plików .iaf i .csv
Zdziwiłem się że w 7ce już OE niet :( Zassałem Thundervirda ale niestety nie daje się zaimportować ani ustawiń kont ani adresów :( :(

Czy ktoś może wie jaki klient poczty zaimportuje ustawienie z tych plików ? Albo jakaś metoda na zainstalowanie OE 6 na 7ce?

krzysztof jot
03-12-2009, 17:22
Do tej pory korzystałem z Outlook Express jako programu pocztowego. I było OK. Przed przeinstalowaiem systemu z XP na 7 wyeksportowałem sobie jak zwykle ustawienia kont i adresy do plików .iaf i .csv
Zdziwiłem się że w 7ce już OE niet :( Zassałem Thundervirda ale niestety nie daje się zaimportować ani ustawiń kont ani adresów :( :(

Czy ktoś może wie jaki klient poczty zaimportuje ustawienie z tych plików ? Albo jakaś metoda na zainstalowanie OE 6 na 7ce?

po prostu w W7 poczta jest "do pobrania" a nie w pakiecie - zassij pocztę windows - taka jak w wersji vista ( generalnie prawie to samo co XP) -po zainstalowaniu W7 nalezy ja pobrac z WindowsLive

"...Poczta Windows Live jest nieco inna niż OE w Windows XP - to następca Poczty systemu Windows dostępna w Viście. Inna nie oznacza jednak gorsza - prawdę powiedziawszy jest znacznie lepsza. Oferuje więcej funkcji (w tym polskojęzyczny słownik sprawdzania pisowni) oraz ładniejszy, bardziej intuicyjny interfejs. Młodsi użytkownicy docenią także obecność emotikonek. Nie brakuje też kalendarza, kontaktów, kanałów RSS i grup dyskusyjnych..".

Strus
03-12-2009, 18:12
Z Visty nie korzystałem więc porównani mam 0. Już doprowadziłem wsio do ładu. dziękuję pięknie za wskazówki

wigi
03-12-2009, 18:54
WindowsLive nie daje możliwości importu ustawień kont i adresów, przynajmniej ja nie znalazłem takiej możliwości.
Zainstalowałem Thunderbrda i jestem zadowolony.

Strus
03-12-2009, 18:58
Daje :D Ja zaimportowałem. Do Thundera nie mogłem

wigi
03-12-2009, 19:02
Daje :D Ja zaimportowałem. Do Thundera nie mogłem
No i dobrze, ale ja nie wrócę już do WindowsLive, bo zupełnie mi się nie podobał, a Thunderbrd bardzo mi odpowiada :)

krzysztof jot
03-12-2009, 19:56
No i dobrze, ale ja nie wrócę już do WindowsLive, bo zupełnie mi się nie podobał, a Thunderbrd bardzo mi odpowiada :)

kwestia upodobań i przyzwyczajeń, ja też wole poczę Windows. Najczęściej Viste odradzali ci co ja mieli dwie godziny, ty też z WLive sobie nie poradziłeś, a kolega tak, zaimportował wszystko. Twój wybór, kolega nie pytał co tylko jak - i wydaje się, że problem ma rozwiązany.

wigi
03-12-2009, 21:16
(...) kolega nie pytał co tylko jak - i wydaje się, że problem ma rozwiązany.
jak nie, jak tak ;)

Zorba
04-12-2009, 02:12
....................ja też wole poczę Windows.........

Czy przy każdorazowym uruchomieniu programu "wyskakuje" Ci okno logowania do Windows Live ??