Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pod słońce ...
...... zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img33.imageshack.us/img33/3152/dsc6339kr.jpg)
pozdrawiam :-D
Dużo jeszcze masz z tej Irlandi ? :twisted:
Czuć i widać tą przestrzeń a kolorki jak zawsze, bdb
Nieważne,że Irlandia. Świetna fota. Hmm, kiedy mnie się uda coś fajnie pod słonko ufocić....
wasilewk
02-12-2009, 21:50
Ja się tak nie bawię !
Teraz nie mogę przeglądać swoich wypocin...
Podoba się bardzo !
Janku do takich zdjec musisz dawac okulary przeciwsloneczne bo nam sie oczeta naswietla :mrgreen::mrgreen:
Nastepne bardzo ladne z tego tematu
A teraz juz mozesz sie podzielic z nami jaka technika bylo robione :mrgreen:
Janku do takich zdjec musisz dawac okulary przeciwsloneczne bo nam sie oczeta naswietla :mrgreen::mrgreen:
Nastepne bardzo ladne z tego tematu
A teraz juz mozesz sie podzielic z nami jaka technika bylo robione :mrgreen:
dzięki, technika jak zwykle, dobrze naswietlona góra (pomiar swiatła z okolic linii horyzontu z chmurek) a dół wyciągany - oczywiscie wszystko w NX-ie :-D
ale fota...pozazdrościć...
Taki kadr wymaga już sporo doświadczenia :-) ostatnio sam próbowałem robić pod światło i niestety nie jest ŁATWO :-)
Świetne.
Ten nikkorek jest fantastyczny. Gdyby tylko dało się na niego ND nałożyć :D:D:D
No ładnie :) Ciągle sie nie moge nadziwic, że ta matryca rejestruje takie szczegóły w cieniach, a potem jeszcze nie wyłażą szumy.
No ładnie :) Ciągle sie nie moge nadziwic, że ta matryca rejestruje takie szczegóły w cieniach, a potem jeszcze nie wyłażą szumy.
Hehe.....bo to nikon!
Bardzo fajna fota Janusz!
Mysle ze jak wyczerpiesz zapasy to pomyslisz o kolejnej wizycie u nas:D
krzysztofz24
02-12-2009, 23:41
Swietne zdjecie,a niebo po prostu wspaniale...
Hehe.....bo to nikon!
Akurat matryca to od Sonego :D
jak tak wygląda Irlandia, to całkiem fajny jest to kraj:)
GUINNESSts
03-12-2009, 00:21
Sentymentalnie to odbieram. Tu powstala moja pierwsza fotka pokazana tutaj. Tu robilem pierwsze kroki w fotografii i pamietam jak dzis slowa Janusza ogladajacego moje wypociny na poczatku tego roku. Tu jeszcze zielonego pojecia nie mialem co to balans, ekspozycja, swiatlo, przeslona...;)
Teraz kilku rzeczy juz sie dowiedzialem. Lecz pytajac wtedy (bo w plenerze mialem zaszczyt towarzyszyc) Janusza jak sie robi zdjecie pod slonce?
Odpowiedzial;) Cytuje ponizej:mrgreen:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/uwhf9cv3tvkokuk8whvt.jpg)
Co? To Ty do mnie mowisz? Co mowisz? Aaa...normalnie. Jak wszystkie;)
Tez zart i mam nadzieje, ze moglem bez zgody pozwolic sobie na taki maly backstage:)
Juz nie zartujac fota fajnie przedstawia miejsce. Jak pod slonce jest swietna:):):)
Grzegorz WO
03-12-2009, 00:29
Kapitalny kadr, bardzo trudny - więc wyszły umiejętności Fotografa na bardzo (!) wysokim poziomie - na prawdę się podoba. Efekt wyśmienity :-D .
Akurat matryca to od Sonego :D
ale soft się liczy, ponadto w projektowaniu matrycy zapewne inżynierowie Nikona mieli duży udział :-D
Myślałem, że to może hdr'ek złożony z 2-3 ekspozycji, a tu tylko jedna. No szacunek, szacuneczek...świetne zdjęcie.
jurek1906
03-12-2009, 09:43
Bardzo pięknie zrobione :),Jasiu soft softem , ale dobrze naświetlony materiał wyjściowy też się liczy :).
No bardzo ładnie świeci :-D.
Widać doświadczenie i kunszt fotograficzny autora pracy.
Oglądać, oglądać, uczyć się...może kiedyś...
Super :-D!
Piękne zdjęcie. Bardzo
Sama dziś się zmierzyłam z podobnym tematem. Mgła, pod słońce.....
i po tej pracy moja tylko kosz ujrzy :(
Piekne zdjecie. Uklony do samej ziemi za warsztat. A swoja droga to wreszcie chyba trafiles na "swoja" pogode mam wrazenie. Zdecydowanie wole Twoje sloneczne fotki od tych, ktore ostatnio pokazywales. W plenery powinienes nie do UK jechac tylko gdzies na poludnie. Tam wyszalalbys sie a nas wpedzil juz do konca w depresje :)
wojtek6308
03-12-2009, 18:27
Świetnie je robisz pod to światełko :-D
Fachowiec... i kropka! :)
Świetnie pokazany, "przestrzennie-irlandzki klimat" :D
Bardzo ładne:-) Swietne bym powiedzial. Janusz mocno wyciągałeś dół?
Nikonozaur
03-12-2009, 21:01
Teraz to przywaliłeś z grubej rury! Prosto w Słońce, a taki efekt. Super jest to szkło, co oczywiście w niczym to nie uszczupla Twoich zasług. Tradycyjnie bardzo dobre kolory.
Bardzo ładne:-) Swietne bym powiedzial. Janusz mocno wyciągałeś dół?
wiesz cudów nie ma - wyciągać trzeba było :-D tym bardziej ze to dość silne słoneczko, tym razem przymknąłem aż do f 22 :-D
Podobuje sie. Fakt ze jak na cykanie pod slonce to dosc ladnie cyknales Panie Dziejku :D
PS - O jakim to szkle i jakiej puszce sie mowi?
Podobuje sie. Fakt ze jak na cykanie pod slonce to dosc ladnie cyknales Panie Dziejku :D
PS - O jakim to szkle i jakiej puszce sie mowi?
D700 + Nikon 14-24mm 2.8
Świetne, piękne niebo.
Fotka robi wrażenie trójwymiarowej.
borregaard
04-12-2009, 22:41
Ogólnie....nie jest żle...:-D
fiu fiu:) takie słońce w kadrze to zazwyczaj albo biała, albo czarna plama, a tu gra:) super!
Pablo 77
04-12-2009, 23:35
Niezle:)Widac duże doswiadczenie.Szacuneczek:)
a mi tu te konrasty psują odbiór zdjęcia :)
ostre cienie się płożą, muszę mrużyć oczy od słońca... raczej na 'nie' ;)
a mi tu te konrasty psują odbiór zdjęcia :)
ostre cienie się płożą, muszę mrużyć oczy od słońca... raczej na 'nie' ;)
Volen - bo tutaj trzeba zakładać okulary 3D :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Proac150
06-12-2009, 00:26
Świetna praca, dałeś radę