Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ruiny, krzyż i góry...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img694.imageshack.us/i/dsc87840001m.jpg/)
Nie wiem jak kolorystyka, bo moj monitor.......:-) Ale kompozycja jest piekna, duze gratki ode mnie!!!!!!!!!!
Świetne zdjęcie - może jeszcze jakiś kadr z tego miejsca :?:
..bardzo dobre..pozdrawiam
nothing ... dajesz naprawdę niezłe kadry ale moim zdaniem coś jest z Twoim wyświetlaczem. Spora część Twoich zdjęć ma 'toksyczną' kolorystykę - zgniłe żółcie wchodzące w niezdrowe odcienie zielenie. Tak jest w tym wypadku. Tak więc, kadr - jego wieloplanowość - bardzo mi się podoba. Kolory na nie.
Rewelacyjne warstwy! O kolorach koledzy wspomnieli...
ostrytux
01-12-2009, 23:04
Kompozycja ciekawa.
Jednak balans bieli, chyba nie za bardzo bo mocno idzie w zielenie. Widać również że mocno wyciągałeś cienie. Wydaje mi się że dobrze zrobione b&w zrobiłoby tu dodatkowy klimat :D
Świetne zdjęcie - może jeszcze jakiś kadr z tego miejsca :?:
Kadrów nie ma zbyt wiele, ponieważ mój Nicpoń D80, pierwszy raz odmówił całkowicie posłuszeństwa. Wszystko wysiadło, począwszy od AF, ISO, ustawień manualnych, preferencyjnych na spuście migawki kończąc. Dopiero w domu, jak nim potrzepałem, to łaskawie raczył zaskoczyć. Coś tam jednak pstryknąłem i postaram się wstawić. Dzieki za dobre słowo :-)
...Spora część Twoich zdjęć ma 'toksyczną' kolorystykę - zgniłe żółcie wchodzące w niezdrowe odcienie zielenie.... Tak jest w tym wypadku... Kolory na nie.
Coś chyba jest na rzeczy. Jak oglądam swoje poprzednie pstryki, to ciężko się z Tobą nie zgodzić. I to chyba nawet nie jest wina wyświetlacza... ;-)
kolorów nie widzę zbyt wielu, ale kadr i ogólnie całość super:)
Grzegorz WO
02-12-2009, 00:00
Świetny kadr, bardzo się podoba. Kapitalne "światło". :-D
BSKraków
02-12-2009, 00:20
To jest to co lubię w zdjęciach gór ... po prostu zdjęcie oddaje klimat tam panujący jest moc :)
Mniam, mniam. Dałbym w B&W.
Kadr wspaniały, pięknie uchwycone,
ale kolory coś nie bardzo :( Takie sino zgniłe
kadrowo i klimatycznie tak ale kolorystycznie trochę przegiąłes :-D za duzo seledynu
malasana
02-12-2009, 10:32
Kadr swietny. Kolory... juz o tym pisali. Sprobuj lagodniejszej kolorystyki oraz koniecznie b/w.
Co do poprawki - wiadomo. Bo samo miejsce i kadr - świetne :D
Wspaniała wieloplanowość kadru.
Jest OK. (defekty obróbkowe j.w.) :)
noraczej
02-12-2009, 13:38
jaka ogniskowa ? :) i gdzie to ? :o
Troche odleciane to zdjecie ale mi sie bardzo podoba. I nawet te kolory "zniese" :)
wojtek6308
02-12-2009, 15:50
Kadrowo jest świetnie :)
Dla mnie bomba ;) Przy widoku z okna moj entuzjazm byl znacznie slabszy.
W BW lepiej się zaprezentuje ten kadr mz.
jurek1906
02-12-2009, 19:07
Ma moc ten kadr :) , o kolorach pisać nie chcę ;)
Za wszystkimi kadr + kolory tu się nie wypowiem bo różne odczucia , i pytanie gdzie to miejsce ?
jaka ogniskowa ? :) i gdzie to ? :o
Za wszystkimi kadr + kolory tu się nie wypowiem bo różne odczucia , i pytanie gdzie to miejsce ?
Zdjęcie zrobione na jednej z dróg prowadzących do Czorsztyna. Noraczej - 75mm :-)
Kompozycja ciekawa.
Jednak balans bieli, chyba nie za bardzo bo mocno idzie w zielenie. Widać również że mocno wyciągałeś cienie. Wydaje mi się że dobrze zrobione b&w zrobiłoby tu dodatkowy klimat :D
Mniam, mniam. Dałbym w B&W.
Kadr swietny. Kolory... juz o tym pisali. Sprobuj lagodniejszej kolorystyki oraz koniecznie b/w.
W BW lepiej się zaprezentuje ten kadr mz.
Dzięki za uwagi. Próbowałem B&W i jakoś nie bardzo mi ten efekt podchodził. Chyba zbyt wiele elementów zawiera ta fota, żeby ją w taki sposób przedstawić - "...wszystko się pogubiło w porannym brzasku..." ;-)
Wszystkim bardzo dziękuję za opinie :-)
Warstwy jak w torcie :) smakowite zdjęcie