Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Izabela
modelka: Iza Kowalska
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img12.imageshack.us/i/nat2367bsmnik.jpg/)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img686.imageshack.us/i/nat2392asmnik.jpg/)
...łokieć ucięty... nogi wiec w sumie też
komplet nie od kompletu
- enjoy ;]
Chiałbym napisac cos dobrego o tych zdjeciach bo na to zasługuja, ale wszystko psuje ta bielizna. Ani ona ładna, ani z jednego kompletu. No sorry, ale dla mnie niszczy to odbiór Twoich zdjec. Czemu nie zadbalas o to???
dobór świadomy :)
zadbałam o to - inaczej bym nie popełniła ani jednego ujęcia...
dobór świadomy :)
zadbałam o to - inaczej bym nie popełniła ani jednego ujęcia...
Możesz to uzasadnić?
Idąc tym tokiem rozumowania, na 1-nce modelka mogła mieć do kompletu różowe kalosze.
Ale fotka fajna, w kategoriach przymiarek do własciwej sesji.
2-ka ze względu na: bielizna, cienie, dłonie, łokieć, półotwarte usta - dla mnie kosz.
Pyt. dodatkowe: bliskość modelki od tła (czytaj: ostre cienie) zapewne też starannie zaplanowane?
Ja za kolegami powyżej jeśli chodzi o skompletowanie bielizny. Natomiast jesli chodzi o wspomniane przez Mellana cięcia , cienie, dłonie (wtf - co z nimi nie tak niby? :P ), to ja nie mam kompletnie nic do zarzucenia. A czemu niby nie ciąć czy nie rzucać cieni? Bo zasady tego zabraniają? :P Od siebie dodam tylko, że Izy kompletnie tu nie poznałem :)
superkomornik
01-12-2009, 09:12
Własnie też się zastanawiam co nie tak jest z dłońmi, łokciami?
I ciekaw jestem uzasadnienia dobranej bielizny (jeśli to faktycznie świadomy dobór). :)
Leatherface
01-12-2009, 12:17
A mnie się rzuciła w oczy inna rzecz. Mianowicie biały pas nad majtkami - efekt opalania? ;)
stachu321
01-12-2009, 12:34
A mnie się rzuciła w oczy inna rzecz. Mianowicie biały pas nad majtkami - efekt opalania? ;)
Nie sądzę aby to wynikało przez złe opalenie, choć innego racjonalnego powodu również podać nie potrafię.
Do Natalii - jak możesz, wytłumacz dlaczego taka a nie inna kompozycja bielizny u Izy? Od wczoraj główkuję co Tobą kierowało gdy kazałaś modelce coś takiego na siebie włożyć. Wyrażenie "dobór świadomy" jest zbyt okrojone, rozwiń ;) Technicznie fajne. Przekaz? - tutaj nie tylko ja oddaje Tobie pole do popisu :mrgreen:
Mnie osobiście boli, że modelce się "skończyła" opalenizna i widać jej "drugie majtki".
Do reszty nie mam uwag.
NATTALY - zaraz będzie, że znów się czepiam
foto 1 - bielizna !! - wiem kobiety kochają push ap (czy to się tak pisze?) ale nie do zdjęć, dla mnie to jak białe skarpetki do garnituru, foto fajne nie przesadzone z obróbką, naturalna modelka, jednak pozycja waląca się lekko w lewo przez co dla minie brak równowagi kadru i ta rysa pomiędzy ścianą a podłogą, tu się prosi tuszowanie w PS lub szara taśma klająca, co do opalenizny, ja się nie czepiam - bo skąd ta dziewczyna miała wiedzieć, że po zakończeniu lata ktoś jej będzie fotki robił i dobrze, że tego nie retuszowałaś, choć (podpowiadam są podkłady kryjące) ale OK
co do foto 2 - nie podoba mi się kadr (cięcia i znów brak równowagi) obróbka (jak na jedynce widziałem kobietę to ty już tylko praca PS) - 2 bym nie pokazywał
Więc tak - co bym tu nie napisała i tak mnie zjecie :)
Ale spokojnie - sprawia mi to nawet masochistyczna przyjemność.
Tłumaczyć się nie będę, ale troszkę oświecę.
1st - to nie są zdj. wykonane do katalogu z bielizna.
2nd - kobiety nie zawsze noszą skompletowaną bieliznę... ;]
i dalej 3rd - przypuszczenie, że modelka przed chwila mogła zrzucić z siebie "jakiś" ciuszek ( bransoleta tez została - i?? )
i np. dla większego zmieszania: 4th - majtki komponują się z kolorem makijażu, a cielisty push-up ( jak sama nazwa wskazuje) z ciałem :]
aaa i jeszcze
5th - cienie owszem, modelka została celowo cofnięta pod ścianę
6th - jaśniejszy pas to pozostałości po nierównej opaleniźnie
Reszty "grzechów" nie pamiętam...
Na tym kończę i pozdrawiam.
ps. nie bądźmy tacy sztywni w ramach ;)
Jest potencja w modelce i autorce, ale troche bardziej przemyslane zdjecia byc powinny.
PS.
Jakos nie trafia do mnie ze makijaz pasuje do majtek, a stanik do ciala. To jest dfzial moda-glamour, a to zobowiazuje.
stachu321
01-12-2009, 16:59
To, że makijaż pasuje do kolokwialnie mówiąc 'gaci', to się zgodzę - trafnie dobrane kolorki, fajnie to wygląda. Ale na moje całą kompozycję zaburza ten push-up. Jak to mówią - kolory gryzą się ze sobą. Przyjmijmy, że Natalia pokazała typową modę "domową", bardziej subtelną i elegancką damę, która tak właśnie się prezentuje w swoim M-4 przed/po pracy. Kobitki lubią paradować w bieliźnie po chacie, nie koniecznie w pikantnej i pobudzającej zmysły. Czują się dzięki temu swobodnie. Przyjmując takie założenie ukazuje nam się obraz trafnej i przemyślanej kompozycji, krótko mówiąc przekładamy na "nasze" co autor miał na myśli.
Takich jak moja powyższa interpretacji będzie milion, albo nie będzie wcale. Wszystko zależy od tego czy ktoś widzi na zdjęciu gołą babę w staniku i gaciach na paskudnym tle, bo ma ochotę na podanie motywu fotki na tacy, albo potrafi w głąb przyjrzeć się zdjęciu i wydobyć z niego ukryty sens.
Powodzenia Panie i Panowie w interpretacji :D Moją już znacie :P
Luźna gumka
01-12-2009, 21:12
Na MM już pisałem. Dopiszę i tu, bo nie wyczytałem tego w opisie tłumaczeń, że na 1 nogi są niedoświetlone. Mam takie wrażenie, na swoim ekranie, że lewa noga zlewa się czernią z tłem. Nie widać butów, ani stóp. Trochę mi to nie odpowiada. Szczególnie, że snop światła padał nad głową modelki, tak więc możnaby się pokusić o jego obniżenie celem rozświetlenia tych nóg. Ale generalnie, to ja bym się pokusił, nie wiem jak Ty ;)
Edit:
Teraz dopiero odczytałem wiadomość na MM. A tego BD'a nie można było odstawić? Lampa nie leżała chyba na ścianie ;) Ale jak piszę, to nie znałem warunków technicznych jakie panowały w tametej sytuacji, to nie będę się już wypowiadał.
Ot takie moje zwrócenie uwagi :)
Miałem coś napisać, ale...:)