Zobacz pełną wersję : synchro lampki z D70 z SB600
Witam szanownych forumowiczów! i bardzo proszę o pomoc i podanie info odnosnie tego czy D70 a raczej jego wbudowana lampka ma bezprzewodowa synchronizacje z SB-600?. Niestety kupiłem SB-600 używaną i nie mam instrukcji. A może ktoś wie gdzie w internecie takowa instrukcje po polsku jest dostępna???
ma, musisz ustawić lampę aparatu w tryb commander mode, a w menu lampy wymusić sterowanie bezprzewodowe (kombinacja klawiszy CSM)
Aparat ustawić w tryb commander mode TTL w funkcji aparatu FLASH MODE. Lampa SB-600 jest tylko lampą zdalną.
Aby ustawić ją w tryb bezprzewodowy lampy zdalnej trzeba:
nacisnąć jednocześnie przyciski ZOOM i minus i przytrzymać ok. 2s, wyswietlą się ustawienia indywidualne,
plusem i minusem ustawić na OFF z charaterystyczną zawiniętą strzałką, przyciskiem MODE zmieninić na ON też ze strzałką, następnie ZOOM i minus przez ok.2s.
Na wyświetlaczu pojawi się CH (kanał) i GROUP (grupa). Przyciskiem MODE uaktywnić CH ( cyferka nad CH zacznie migać ustawić plusem lub minusem na 3), nacisnąć MODE, uaktywni się literka nad GROUP i analogicznie ustawić na A. I mozemy już korzystać CLS-a.
Miłej zabawy.
Aparat ustawić w tryb commander mode TTL w funkcji aparatu FLASH MODE. Lampa SB-600 jest tylko lampą zdalną.
Aby ustawić ją w tryb bezprzewodowy lampy zdalnej trzeba:
nacisnąć jednocześnie przyciski ZOOM i minus i przytrzymać ok. 2s, wyswietlą się ustawienia indywidualne,
plusem i minusem ustawić na OFF z charaterystyczną zawiniętą strzałką, przyciskiem MODE zmieninić na ON też ze strzałką, następnie ZOOM i minus przez ok.2s.
Na wyświetlaczu pojawi się CH (kanał) i GROUP (grupa). Przyciskiem MODE uaktywnić CH ( cyferka nad CH zacznie migać ustawić plusem lub minusem na 3), nacisnąć MODE, uaktywni się literka nad GROUP i analogicznie ustawić na A. I mozemy już korzystać CLS-a.
Miłej zabawy.
O rety! ale jesteś obryty, wielkie dzięki.
ma, musisz ustawić lampę aparatu w tryb commander mode, a w menu lampy wymusić sterowanie bezprzewodowe (kombinacja klawiszy CSM)
Wielkie dzięki.
brzezior
26-10-2006, 13:43
Mogę wysłać xero instrukcji poczta.
[email protected]
Oczywiscie bezplatnie.
:o)
Mogę wysłać xero instrukcji poczta.
[email protected]
Oczywiscie bezplatnie.
:o)
O rety, naprawde! było by super bo rozgryzanie tego po omacku to... Podam Ci adres emalią.
Dzięki za pomoc.