Zobacz pełną wersję : Prblem z lampa blyskowa nie dziala Nikon D60
jakubk09
30-11-2009, 16:31
Mam problem z lampa blyskowa w Nikonie D60. mianowicie gdy robie zdjecia np. w trybie manual moge sobie przyciskac cal czas przycisk do otwierania lampy i ten dzyndzel bedzie caly czas sie ruszal (gdy juz lampa bedzie otwarta) a przy automacie otworzy go raz a poznij (przy otwartej lampie) ten dzyndzel rusza sie myslac ze jest lampa zamknieta
a i mam taki problem ze nie wazne czy jest jasno czy ciemno na wyswietlaczu pojawia mi sie komunikat zeby otowrzyc lamp
Z gory dzieki za pomoc:)
jesil ktos ma jakis pomysl to byl bym wdzieczny jesli mogl by opisac czynnosci jaki powinien wykonac dosyc szczegolowo bo nie chce tego spiepszyc bardzie
Hmmm... możesz drugie zdanie jeszcze raz napisać bardziej zrozumiale? :D
jakubk09
30-11-2009, 16:50
gdy chce zrobic zdjecie z wykozystaniem lampby blyskowej to opna nie dzial, manualnie to moge ja otworzyc ale zdjecie bedzie zrobione bez lapby, a przy trybie automatycznym to gdy sie raz otoworzy to przy kolejnych probach zrobienia zdjecia on bedzie chcial ja otwierac jeszce raz.
a z tym wyswietlaczem to jest tak ze on sugeruje kiedy jest dobrze wlaczyc lampe (gdy jest ciemno najczesciej to wyskakuje) natomiast teraz nie wazne czy jest jasno czy ciemno i ustawie dluzsza migawe on i tak sie pojawia .
nie wiem co jest tego powodem .
teraz lepiej :)
Rany! Nie! Kropki, przecinki, małe litery, duże... ktoś to po coś wymyślił. Napisz po polsku, please... ja z chęcią bym ci pomógł, ale ty pomóż nam to zrozumieć. Popraw błędy. Miej że litość!!!! Co to są lapby, otoworzy, opna. Nie chcę się domyślać.
jakubk09
30-11-2009, 16:59
racuje na takim komputerze ze sorry, polskich liter nie bedzie a postaram sie nie robic bledow.
Najprosciej lampa blyskowa nie dziala.
Gdy jest otwarta nie blyska.
jakubk09
30-11-2009, 16:59
pracuje:)
Gdy jest otwarta nie blyska.
W trybie auto czy P, S, A, M?
jakubk09
30-11-2009, 17:05
we wszystkich trybach
jakubk09
30-11-2009, 17:08
jak cztalem kkilka postow to moze sie cos zlamalo ub odpadlo ?
nie moge tego sam zrobic?
http://www.polskie-forum.co.uk/viewtopic.php?f=25&t=101
lub post krory sie znajduje pod moim?
aptzyylse w paraice cyz jst k?
jakubk09
30-11-2009, 17:27
Nie przesadzaj bo idzie sie rozczytac z tego
Może Ty masz wprawę bo mi się wydaje, że ciężko zrozumieć Twoje teksty....
Robsonek
30-11-2009, 17:32
stary, tutaj nikt nie przesadza. To, ze nie posiadasz polskiej klawiatury nie oznacza, ze nie mozesz poprawnie sklecic zdania !!!!
Co do Twojego problemu to prawdopodobnie masz ten sam problem, ktory jest opisany w instrukcji naprawy D40x, ktora to sam zalinkowales.
Jak wiemy D60 jest praktycznie identyczne jak D40x tak wiec do dziela.
Pozdrawiam
jakubk09
30-11-2009, 17:37
W takim razie sprobuje to zrobic dzieki za pomoc i sorry za moje pisanie :) w robocie jestem i gdy szybko pisze zawsze cos zgubie :)
a tak nawiasem to co to jest dziwignia i wierzchnia jej czesc?
to jest to obok lampy?