Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] City of Bath
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/11/1183jf5-1.jpg
źródło (http://i47.tinypic.com/1183jf5.jpg)
Tu także jest super, chyba jeszcze lepiej niż w temacie poprzednim :D
P.S. Rozumiem, że kadr skrajnie po prawej celowo przedstawiony w takiej perspektywie... :>
Perspektywa w prawym mi nie odpowiada za bardzo ale ogolnie fajna trojka. Dobry kolor i ostro jak zyletka. Podoba mi sie.
Rozumiem, że kadr skrajnie po prawej celowo przedstawiony w takiej perspektywie... :>
Perspektywa w prawym mi nie odpowiada za bardzo ...
Mnie też nie odpowiada, ale nie zawsze ma się co się lubi. Jezdnia ma cztery metry, chodnik półtora a dalej jest już rzeka. Jest to jeden z bardziej reprezentatywnych budynków dla architektury miasta i chciałem go jakoś upchnąć w tryptyk. Następnym razem postaram się zrobić zdjęcie z balustrady (za nią jest 10m spad do rzeki...), tak, żebym miał dość nieba nad budynkiem na prostowanie.
Dzięki za komentarze.
A po co Ci niebo do prostowania? "Sam se zrób" w 3 minuty :)
http://img504.imageshack.us/img504/3817/1183jf5.jpg
A ja właśnie szykowałem się zapytać czy to czasem nie w Pizie jest? :)
Kolory jak dla mnie miodzik, miejsce przednie, cienie świetnie wyciągnięte i ostrzenie piękne. Zdecydowanie częściej życzyłbym sobie oglądać tak ładne prace.
Jedynie lewa i prawa prosi się o korekcję perspektywy.
A po co Ci niebo do prostowania? "Sam se zrób" w 3 minuty :)
To co uzyskiwałem mi się nie podobało. Pojadę tam jeszcze kiedyś i poprawię. Niestety z ostatniego wypadu mam niewiele zdjęć. Pogoda podła, niebo stalowe, mżawka i deszcz co chwilę.
urbanned
01-12-2009, 23:30
Wspaniałe jest po prostu to miasto....
PhotoIan
17-02-2010, 21:16
Ale lewa jedynka jest zajebioza
Te kadry już wcześniej widziałam - ładne - kolorystyka tych zdjęć jedynie mi nie odpowiada, przy trójce tylko wyprostować. :)
Polsar74
20-02-2010, 10:17
IMO te foty nie nadają się do takiego ich przedstawienia jak Tyś to zrobił. Kadry fajne - ale każdy z osobna.
Kupy się za to razem nie trzymają...
Widzialbym kazda osobno, bo takie polaczenie troche mnie denerwuje. Srodkowa mozna delikatnie przyciac z lewej zeby obciac wlazace w kadr okienko.
bardzo fajne spojrzenie :-D
Inkognito
21-02-2010, 18:36
Mnie też nie odpowiada, ale nie zawsze ma się co się lubi. Jezdnia ma cztery metry, chodnik półtora a dalej jest już rzeka. Jest to jeden z bardziej reprezentatywnych budynków dla architektury miasta i chciałem go jakoś upchnąć w tryptyk. Następnym razem postaram się zrobić zdjęcie z balustrady (za nią jest 10m spad do rzeki...), tak, żebym miał dość nieba nad budynkiem na prostowanie.
Dzięki za komentarze.
A musi być cały?
Bo inne w całości nie są - taka niespójność. Zbyt wielka jak na tryptyk.
W sumie każde jest krzywe w inną stronę i z inną "intensywnością".
Kompletnie tego nie kupuję i to głównie za te krzywizny. Niezdecydowane, niestaranne (no poza 3, która jest tylko niestaranna).
Można imho nawet z tego materiału wykrzesać znacznie bardziej schludnie poukładane kadry.
A w 3 powalczyłbym ucinając gdzieś sensownie budynek.
Dziękuję za komentarze. Motywem wspólnym jest zażółcony piaskowiec i te same elementy architektoniczne w rożnych budynkach miejskich wzorowane na architekturze rzymskiej. Wezmę uwagi do serca i kolejnym razem postaram się przedstawić również coś interesującego z innej perspektywy.