Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Pasiaste człowieczki na architektonicznym tle.
Inkognito
28-11-2009, 12:51
W nadziei, że i tym razem ktoś ucieszy się z marnego pionu :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img686.imageshack.us/img686/6163/crossh.jpg)
Zapraszam do oceny!
damiannadolski
28-11-2009, 19:29
Mnie sie bardzo podoba :)
a te czlowieczki sa na tle asfaltowym ;)
widzialem juz kiedys, tylko nie pamietam czy wtedy napisalem ze mi sie podoba :]
p.s. a dlaczego czerwony znak zrobiles czarny? :mrgreen: ;)
Inkognito
28-11-2009, 20:24
Jakaś dominanta czerwonego tam jest :)
Taki kontrast mi się spodobał. Ciemny bordo jest na znaku, chcąc być precyzyjnym ;)
A tło... no cóż - tytułu można się czepiać na wiele sposobów.
Cieszę się, że komuś jednak się spodobało!
Piotr_ek
29-11-2009, 01:55
Ciekawa fotografia.
Inkognito
29-11-2009, 14:30
Cieszy mnie to bardzo!
Dziękuję za komentarze.
Jeśli ktoś ma jeszcze coś do powiedzenia, to zapraszam, śmiało, śmiało - chętnie poczytam.
Al Koholik
29-11-2009, 15:41
Wszystkie Twoje zdjęcia są takie jak to. Dopracowane i "wypieszczone". Każdy piksel ma tu swoje znaczenie i nie jest on tu przypadkowo. Czasami odnoszę wrażenie, że cała ta architektura jest budowana pod Twoje dyktando, tak byś później mógł robić tam swoje zdjęcia...
Inkognito
29-11-2009, 15:53
Wszystkie Twoje zdjęcia są takie jak to. Dopracowane i "wypieszczone". Każdy piksel ma tu swoje znaczenie i nie jest on tu przypadkowo. Czasami odnoszę wrażenie, że cała ta architektura jest budowana pod Twoje dyktando, tak byś później mógł robić tam swoje zdjęcia...
Przesadzasz, ale to bardzo miłe :)
Al Koholik
29-11-2009, 16:50
Przesadzasz, ale to bardzo miłe :)
No pewnie, że przesadzam.... ale tylko tak trochę :wink:
Podoba mi sie. Wiele Twoich zdjec tchnie graficzna niemal dokladnoscia ale mi to bardzo pasuje.
elektronik_tk
01-12-2009, 02:31
elegancko jak zwykle:) ale może ciutkę przeostrzone, tak mi się wydaje. Ale to może przez wielkość zdjęcia i dużo kontrastowych krawędzi:)
Inkognito
01-12-2009, 15:31
elegancko jak zwykle:) ale może ciutkę przeostrzone, tak mi się wydaje. Ale to może przez wielkość zdjęcia i dużo kontrastowych krawędzi:)
Albo monitor, który też lubi inaczej te krawędzie pokazywać.
barman_pl
04-12-2009, 04:29
Świetne zdjęcie...
Pozdr.
W nadziei, że i tym razem ktoś ucieszy się z marnego pionu :)
Marny to on nie jest.:) Wprawdzie minimalnie jest nierówny - pierwsza "wieża" z lewej mini mini leci w lewo, a następna już troszkę więcej w prawo. Mówię tylko o tym, co się wrzuciło w me podwójne oczy, bo w odbiorze wogóle to nie przeszkadza. Latarenka po prawej też troszkę jest nierówna, a umiejscowiona jest przy samym brzegu kadru. Zastanawiałam się, czy nie lepiej byłoby ją usunąć. Biegnę wzrokiem po niej od dołu do góry i co widzę, piękne odbicie starego budynku w szybkach nowego. Od razu wycofuję się z tej koncepcji. Spoglądając na to zdjęcie na pierwszy rzut oka nie zauważyłam tego. Powiem tylko - bardzo mi się ta praca podoba. O kolorystyce tego zdjęcia nawet nie wspomniałam, bo od razu trafiła do mnie. :)
Inkognito
04-12-2009, 22:56
barbi, jeszcze nigdy nikt mnie nie pochwalił wytykając wady ;)
Hehe czasem ciekawie jest w tych moich wątkach.
Drobne wpadki i niedoróbki w wersjach internetowych bardzo często mi się niestety zdarzają :)
barbi, jeszcze nigdy nikt mnie nie pochwalił wytykając wady ;)
Hehe czasem ciekawie jest w tych moich wątkach.
Drobne wpadki i niedoróbki w wersjach internetowych bardzo często mi się niestety zdarzają :)
Bo te pokazane, jak mówisz wady są nieistotne przy całości, są tylko drobnymi niedociągnięciami, które mogłeś nie zauważyć. Powiedziałam o tym, bo może Ci się to do czegoś przyda. :)
Inkognito
05-12-2009, 14:36
Bo te pokazane, jak mówisz wady są nieistotne przy całości, są tylko drobnymi niedociągnięciami, które mogłeś nie zauważyć. Powiedziałam o tym, bo może Ci się to do czegoś przyda. :)
Postaram się mniej wpadek robić ;)
ciekawy kadr, ale... mam swoją wizję :) "powieś się" nad ulicą i zrób to samo na ultra-szerokim kącie :) biorę na ścianę w ciemno :)
Inkognito
06-12-2009, 10:28
ciekawy kadr, ale... mam swoją wizję :) "powieś się" nad ulicą i zrób to samo na ultra-szerokim kącie :) biorę na ścianę w ciemno :)
Kuba... kto wie, kto wie ;)
Tam, jak pewnie doskonale wiesz, jest problem z porządnym sfotografowaniem tego. Sam miałem kilka pokręconych pomysłów, ale jakoś ich realizacja wyszła raczej kiepsko ;) Mało miejsca, przydałoby się wleźć jakieś 4 piętra wyżej ;)