Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzeworyt
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img509.imageshack.us/i/bw1i.jpg/)
wojtek6308
28-11-2009, 12:58
Gdyby tak drugi plan był ciemniejszy, ... to było by idealnie :)
malasana
28-11-2009, 13:01
Rzeczywiscie, przydalby sie wiekszy kontrast pomiedzy pierwszym planem a tlem. Niemniej jednak, ciekawe zdjecie.
A moim zdaniem to taki pstryczek, z którym nie wiadomo było co zrobić. Stąd konwersja do B&W i dorabianie ideologii poprzez tytuł. Przepraszam ale takie mam wrażnie
Strusiu, nie probujesz sie tanim kosztem dowartosciowac...? ;)
Bardzo fajny kadr, choc gory i prawej mozna deko przyciac.
Tonalnie koledzy dobrze podpowiadaja.
A moim zdaniem to taki pstryczek, z którym nie wiadomo było co zrobić. Stąd konwersja do B&W i dorabianie ideologii poprzez tytuł. Przepraszam ale takie mam wrażnie
Kolego sympatyczny do niczego nie dorabiam ideologii ...bardziej to Ty sobie coś próbujesz wytłumaczyć tylko po co...:)
martinez
28-11-2009, 14:58
Ja podobnie za Strusiem... ratowanie czegoś z niczego... przykro mi ale do mnie to nie trafia :(
Tytuł bardzo trafny a reszta tak jak napisał wojtek6308
Bardzo fajny kadr, choc gory i prawej mozna deko przyciac.
Tonalnie koledzy dobrze podpowiadaja.
też ostatnio odnoszę takie wrażenie - do każdego zdjęcia potrafisz się przypiąć i wszystko jest beeeeeee, poczytaj swoje komentarze, jeżeli dobrze się zastanowisz nad słowami Seekera to wyciągniesz właściwe wnioski
i nie ma w tym nic osobistego - żebyś nie odbierał moich słów w ten sposób :-D
mnie pasuje poskręcane gałęzie pierwszoplanowego drzewa ciekawie odcinają się na prostych pniach tła
Masz mnie :D
też ostatnio odnoszę takie wrażenie - do każdego zdjęcia potrafisz się przypiąć i wszystko jest beeeeeee, poczytaj swoje komentarze, jeżeli dobrze się zastanowisz nad słowami Seekera to wyciągniesz właściwe wnioski
i nie ma w tym nic osobistego - żebyś nie odbierał moich słów w ten sposób :-D
Nie odbieram. Uwagę biorę pod uwagę. Ale co ja poradzę żem wybredna bestia i że jak mi się podoba to piszę że mi się nie podoba? :( Zresztą innych jest o wiele łatwiej oceniać niż samego siebie. I mało obiektywny bywam. Wiem. Wada wrodzona. Trudno z tym walczyć.
Na powyższym zdjęciu po prostu nie dostrzegam nic co by mnie zainteresowało. Nie widzę tu żadnego zaangażowania. Dla mnie to po prostu tak jak napisał martinez - robienie czegoś z niczego. W wielu przypadkach efekt jest powalający. Tutaj niestety nie jest. Konwersja słaba, wszystko sprawia wrażenie przeostrzenia. Motyw główny poucinany. Wszystko zlewa się w jedną całość...
Masz mnie :D
Nie odbieram. Uwagę biorę pod uwagę. Ale co ja poradzę żem wybredna bestia i że jak mi się podoba to piszę że mi się nie podoba? :( Zresztą innych jest o wiele łatwiej oceniać niż samego siebie. I mało obiektywny bywam. Wiem. Wada wrodzona. Trudno z tym walczyć.
Na powyższym zdjęciu po prostu nie dostrzegam nic co by mnie zainteresowało. Nie widzę tu żadnego zaangażowania. Dla mnie to po prostu tak jak napisał martinez - robienie czegoś z niczego. W wielu przypadkach efekt jest powalający. Tutaj niestety nie jest
Strusiu - wyrażanie opinii takie Twoje prawo, ale może nieraz warto dwa razy pomyśleć :-D:-D:-D, (i nie miałem na myśli tylko tej fotki) oczywiście to Twoje wybory
rozmawiamy nieraz poza forum i tak się składa ze to nie tylko moje zdanie i Seekera - po prostu może nieraz uwagi warto ubrać w inne słowa, wytknie się błąd ale nie będzie to brzmiało jak osobista uraza do autora zdjęcia
pozdrawiam serdecznie :-D
Proac150
28-11-2009, 18:42
Fajna fota i myślę, że przyciemnianie czy dodawanie kontrastu nie jest jej potrzebne, straci klimat
Zgadzam sie z Januszem, choc Strusia lubie, bo czemu nie...? ;)
Poniewaz moje uwagi odnosnie zdjecia juz wyczerpalem to pozwole sobie PMki poslac zeby watku bardziej nie zasmiecac. Jesli autor (nie tylko tego zdjecia i nie tylko ten autor) odebral jakiekolowiek moje komatarze jakos cos wiecej niz czysto fotograficzne to bardzo przepraszam. Absolutnie nie taki moj zamysl.
Gdyby tak drugi plan był ciemniejszy, ... to było by idealnie :)
Gdyby.....:-D
Wg mnie fotka z pomysłem i przekazem a tyt. trafiony w 100%
Dziękuje wszystkim za odwiedziny i komentarze :)
borregaard
29-11-2009, 09:24
Strusia ...spacyfikować,a drugi plan...dopracować...:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oj tam, Strusia ugłaskać bo jak zamknie się w sobie i schowa głowę
w piasek to nudno będzie
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/11/a020-3.gif
źródło (http://www.cosgan.de/images/midi/frech/a020.gif)
A wracając do rzeczy to pomysł, konwersja, wykonanie to olbrzymi plus.
Ucięcie korony drzewa równie wielki minus. mz oczywiście :D