Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzeworyt

Reju
28-11-2009, 12:35
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img509.imageshack.us/i/bw1i.jpg/)

wojtek6308
28-11-2009, 12:58
Gdyby tak drugi plan był ciemniejszy, ... to było by idealnie :)

malasana
28-11-2009, 13:01
Rzeczywiscie, przydalby sie wiekszy kontrast pomiedzy pierwszym planem a tlem. Niemniej jednak, ciekawe zdjecie.

Strus
28-11-2009, 13:55
A moim zdaniem to taki pstryczek, z którym nie wiadomo było co zrobić. Stąd konwersja do B&W i dorabianie ideologii poprzez tytuł. Przepraszam ale takie mam wrażnie

Seeker
28-11-2009, 14:40
Strusiu, nie probujesz sie tanim kosztem dowartosciowac...? ;)

Bardzo fajny kadr, choc gory i prawej mozna deko przyciac.
Tonalnie koledzy dobrze podpowiadaja.

Reju
28-11-2009, 14:56
A moim zdaniem to taki pstryczek, z którym nie wiadomo było co zrobić. Stąd konwersja do B&W i dorabianie ideologii poprzez tytuł. Przepraszam ale takie mam wrażnie
Kolego sympatyczny do niczego nie dorabiam ideologii ...bardziej to Ty sobie coś próbujesz wytłumaczyć tylko po co...:)

martinez
28-11-2009, 14:58
Ja podobnie za Strusiem... ratowanie czegoś z niczego... przykro mi ale do mnie to nie trafia :(

2Cresky
28-11-2009, 14:59
Tytuł bardzo trafny a reszta tak jak napisał wojtek6308

harb
28-11-2009, 15:15

Bardzo fajny kadr, choc gory i prawej mozna deko przyciac.
Tonalnie koledzy dobrze podpowiadaja.

też ostatnio odnoszę takie wrażenie - do każdego zdjęcia potrafisz się przypiąć i wszystko jest beeeeeee, poczytaj swoje komentarze, jeżeli dobrze się zastanowisz nad słowami Seekera to wyciągniesz właściwe wnioski
i nie ma w tym nic osobistego - żebyś nie odbierał moich słów w ten sposób :-D

jaś
28-11-2009, 15:20
mnie pasuje poskręcane gałęzie pierwszoplanowego drzewa ciekawie odcinają się na prostych pniach tła

Strus
28-11-2009, 17:54

Masz mnie :D

też ostatnio odnoszę takie wrażenie - do każdego zdjęcia potrafisz się przypiąć i wszystko jest beeeeeee, poczytaj swoje komentarze, jeżeli dobrze się zastanowisz nad słowami Seekera to wyciągniesz właściwe wnioski
i nie ma w tym nic osobistego - żebyś nie odbierał moich słów w ten sposób :-D

Nie odbieram. Uwagę biorę pod uwagę. Ale co ja poradzę żem wybredna bestia i że jak mi się podoba to piszę że mi się nie podoba? :( Zresztą innych jest o wiele łatwiej oceniać niż samego siebie. I mało obiektywny bywam. Wiem. Wada wrodzona. Trudno z tym walczyć.

Na powyższym zdjęciu po prostu nie dostrzegam nic co by mnie zainteresowało. Nie widzę tu żadnego zaangażowania. Dla mnie to po prostu tak jak napisał martinez - robienie czegoś z niczego. W wielu przypadkach efekt jest powalający. Tutaj niestety nie jest. Konwersja słaba, wszystko sprawia wrażenie przeostrzenia. Motyw główny poucinany. Wszystko zlewa się w jedną całość...

harb
28-11-2009, 18:04
Masz mnie :D

Nie odbieram. Uwagę biorę pod uwagę. Ale co ja poradzę żem wybredna bestia i że jak mi się podoba to piszę że mi się nie podoba? :( Zresztą innych jest o wiele łatwiej oceniać niż samego siebie. I mało obiektywny bywam. Wiem. Wada wrodzona. Trudno z tym walczyć.

Na powyższym zdjęciu po prostu nie dostrzegam nic co by mnie zainteresowało. Nie widzę tu żadnego zaangażowania. Dla mnie to po prostu tak jak napisał martinez - robienie czegoś z niczego. W wielu przypadkach efekt jest powalający. Tutaj niestety nie jest

Strusiu - wyrażanie opinii takie Twoje prawo, ale może nieraz warto dwa razy pomyśleć :-D:-D:-D, (i nie miałem na myśli tylko tej fotki) oczywiście to Twoje wybory
rozmawiamy nieraz poza forum i tak się składa ze to nie tylko moje zdanie i Seekera - po prostu może nieraz uwagi warto ubrać w inne słowa, wytknie się błąd ale nie będzie to brzmiało jak osobista uraza do autora zdjęcia

pozdrawiam serdecznie :-D

Proac150
28-11-2009, 18:42
Fajna fota i myślę, że przyciemnianie czy dodawanie kontrastu nie jest jej potrzebne, straci klimat

Seeker
28-11-2009, 18:55
Zgadzam sie z Januszem, choc Strusia lubie, bo czemu nie...? ;)

Strus
28-11-2009, 20:34
Poniewaz moje uwagi odnosnie zdjecia juz wyczerpalem to pozwole sobie PMki poslac zeby watku bardziej nie zasmiecac. Jesli autor (nie tylko tego zdjecia i nie tylko ten autor) odebral jakiekolowiek moje komatarze jakos cos wiecej niz czysto fotograficzne to bardzo przepraszam. Absolutnie nie taki moj zamysl.

Skrzat
29-11-2009, 00:25
Gdyby tak drugi plan był ciemniejszy, ... to było by idealnie :)

Gdyby.....:-D

Wg mnie fotka z pomysłem i przekazem a tyt. trafiony w 100%

Reju
29-11-2009, 09:09
Dziękuje wszystkim za odwiedziny i komentarze :)

borregaard
29-11-2009, 09:24
Strusia ...spacyfikować,a drugi plan...dopracować...:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zazula
29-11-2009, 10:22
Oj tam, Strusia ugłaskać bo jak zamknie się w sobie i schowa głowę
w piasek to nudno będzie
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/11/a020-3.gif
źródło (http://www.cosgan.de/images/midi/frech/a020.gif)
A wracając do rzeczy to pomysł, konwersja, wykonanie to olbrzymi plus.
Ucięcie korony drzewa równie wielki minus. mz oczywiście :D