Zobacz pełną wersję : Plener ślubny w galerii handlowej...
ray_knox
28-11-2009, 02:39
...czyli nowa, świecka tradycja: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7305665,Slubny_plener_w_Starym_Browarze_z_ wystawami_w_tle.html?skad=rss
co Wy na to?:)
Sam robiłem taki plener całkiem niedawno
tgollob_jamessuchar
28-11-2009, 14:53
nasz klient nasz pann :D
fotograf się liczy i pomysł na zdjęcie, potem jest światełko, następnie moim zdaniem ludzie, któych focimy - jak czują się sami ze sobą i z "nami" - fotografami, a na końcu jest sprzęt, który też jest ważny, ale ma przypisaną namniejszą wagę w mojej hierarchii ;D
mając D6sx z ISO 666666 w momencie, gdy "nie zagra" nam ładnie oświetlenie (chociażby z naszej, własnej winy) i gdy ludzie są maksymalnie sztywni i tak foty będą denne
taka moja opinia - kilka osób się pewnie zgodzi :)
Ciekawa architektura to i sesje robią co w tym dziwnego. W przyszłym roku chyba nawet planują jakąś wystawę fot ślubnych wykonanych w starym browarze.
Dla wielu osób przebywanie w galeriach handlowych to jedyna forma rozrywki jaką znają więc nie dziwi mnie, że takie też chcą mieć zdjęcia ślubne.
Dla wielu osób przebywanie w galeriach handlowych to jedyna forma rozrywki jaką znają więc nie dziwi mnie, że takie też chcą mieć zdjęcia ślubne.
Heheh... smutne, ale po części prawdziwe.
Swego czasu poszedłem kupić spodnie, w niedzielę rano do galerii handlowej i widok całych rodzin przechadzających się po galerii w poranek niedzielny, albo kolesi, którzy przyszli tam pochwalić się swoją nową, o 20 lat młodszą kochanką, powodował u mnie prawie odruch wymiotny.
Może jestem dziwny, ale idę tam tylko by coś kupić, a obecnie takie miejsca stały się raczej "wybiegiem" dla ludzi, którzy nie mają pomysłu na inne spędzanie wolnego czasu.
Zaobserwować też można, że jest forma "wypoczynku" dla całej rodziny. Ci najmłodsi mają okazję poznać wspaniałą kuchnię restauracji typu Mcdonalds itp. i spędzić "aktywne" wolny czas biegając za wózkiem z zakupami.
Akurat SB w Poznaniu jest ciekawym miejscem, gdzie mozna zrobic sesje slubna tak ze nie bedzie widac ze to galeria handlowa.
Widzialem efekt kilku takich sesji i byl on baaardzo ciekawy. Poza tym w miesiacach kiedy jest cieplo mozna plener robic "w pieknych okolicznosciach przyrody"
jednak jezeli pada i jest szaro to takie ogolnodostepne wnetrze (za sesje nie trzeba placic, tylko zapytac wczesniej dyrekcje;) ) jest ciekawa opcja.
Nie kazda para ma ochote/mozliwosc placenia dodatkowych kilkuset zl za mozliwosc zrobienia sobie sesji slubnej w jakims palacu.
Czym inym bylaby sesja w jakims "blaszaku" typu auchan czy real ;)
p.s. szkoda ze gazete stac na takie slabe foto do artykulu ;)
mogli chociaz jakies ostre znalezc...
p.s. szkoda ze gazete stac na takie slabe foto do artykulu ;)
mogli chociaz jakies ostre znalezc...
Raczej poruszone exif 1/10 pokazuje. A na poparcie tezy że takie foto są be, nie można dać "dobrych"
Damianus
30-11-2009, 12:45
Podpisuje się pod tym co napisał Sote. Cały wic w tym żeby tak wykorzystać miejsce jakim np. jest Stary Browar żeby nie było widać ze to centrum Handlowe.
Raczej poruszone exif 1/10 pokazuje. A na poparcie tezy że takie foto są be, nie można dać "dobrych"
exifa tez podgladalem...
dla niektorych "be" dla innych "cacy" ;) w artykule byly glosy i takie i takie wiec idac Twoim tokiem rozumowania
powinni artykul opatrzec zdjeciem nieudanym (tym "be") i udanym (takim "cacy")
Ja tam juz po slubie jestem ale jakbym mial wybierac - rudery i obdrapane mury i SB to bym wybral to drugie.
I nie ma to kompletnie zwiazku ze spedzaniem wolnego czasu w galerii handlowej;)
Chociaz prawda jest taka ze jesli fotograf ma pomysl to WSZEDZIE zrobi dobre foty.
a teraz pytanie z innej beczki.. ciężko dostać pozwolenie na fotografowanie w takich miejscach? ;>
w SB nie, wystarczy skontaktowac sie z administracja, oni akurat problemow nie robia :)
O inne obiekty w Poznaniu zapytaj kol. lookash'a on robil sesje w roznych ciekawych miejscach.
Podobno czesto wystarczy pojsc i porozmawiac, ale to akurat nigdy nie zaszkodzi ;)
Moonbeam
30-11-2009, 22:43
Czy wiedzie jak to jest ze zgodą na fotografowanie w Galerii Krakowskiej? Albo nowo otwartej Bonarce?
Pozwolenia są potrzebne. Jednak jakaś prywatność miejsca jest naruszana ;p.