PDA

Zobacz pełną wersję : Plener ślubny w galerii handlowej...

ray_knox
28-11-2009, 02:39
...czyli nowa, świecka tradycja: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7305665,Slubny_plener_w_Starym_Browarze_z_ wystawami_w_tle.html?skad=rss

co Wy na to?:)

Roon
28-11-2009, 10:26
Sam robiłem taki plener całkiem niedawno

tgollob_jamessuchar
28-11-2009, 14:53
nasz klient nasz pann :D
fotograf się liczy i pomysł na zdjęcie, potem jest światełko, następnie moim zdaniem ludzie, któych focimy - jak czują się sami ze sobą i z "nami" - fotografami, a na końcu jest sprzęt, który też jest ważny, ale ma przypisaną namniejszą wagę w mojej hierarchii ;D
mając D6sx z ISO 666666 w momencie, gdy "nie zagra" nam ładnie oświetlenie (chociażby z naszej, własnej winy) i gdy ludzie są maksymalnie sztywni i tak foty będą denne
taka moja opinia - kilka osób się pewnie zgodzi :)

szymony
28-11-2009, 19:04
Ciekawa architektura to i sesje robią co w tym dziwnego. W przyszłym roku chyba nawet planują jakąś wystawę fot ślubnych wykonanych w starym browarze.

Ediface
29-11-2009, 11:09
Dla wielu osób przebywanie w galeriach handlowych to jedyna forma rozrywki jaką znają więc nie dziwi mnie, że takie też chcą mieć zdjęcia ślubne.

prz3mo
29-11-2009, 19:48
Dla wielu osób przebywanie w galeriach handlowych to jedyna forma rozrywki jaką znają więc nie dziwi mnie, że takie też chcą mieć zdjęcia ślubne.

Heheh... smutne, ale po części prawdziwe.
Swego czasu poszedłem kupić spodnie, w niedzielę rano do galerii handlowej i widok całych rodzin przechadzających się po galerii w poranek niedzielny, albo kolesi, którzy przyszli tam pochwalić się swoją nową, o 20 lat młodszą kochanką, powodował u mnie prawie odruch wymiotny.
Może jestem dziwny, ale idę tam tylko by coś kupić, a obecnie takie miejsca stały się raczej "wybiegiem" dla ludzi, którzy nie mają pomysłu na inne spędzanie wolnego czasu.

Ediface
30-11-2009, 10:43
Zaobserwować też można, że jest forma "wypoczynku" dla całej rodziny. Ci najmłodsi mają okazję poznać wspaniałą kuchnię restauracji typu Mcdonalds itp. i spędzić "aktywne" wolny czas biegając za wózkiem z zakupami.

sote
30-11-2009, 12:10
Akurat SB w Poznaniu jest ciekawym miejscem, gdzie mozna zrobic sesje slubna tak ze nie bedzie widac ze to galeria handlowa.
Widzialem efekt kilku takich sesji i byl on baaardzo ciekawy. Poza tym w miesiacach kiedy jest cieplo mozna plener robic "w pieknych okolicznosciach przyrody"
jednak jezeli pada i jest szaro to takie ogolnodostepne wnetrze (za sesje nie trzeba placic, tylko zapytac wczesniej dyrekcje;) ) jest ciekawa opcja.
Nie kazda para ma ochote/mozliwosc placenia dodatkowych kilkuset zl za mozliwosc zrobienia sobie sesji slubnej w jakims palacu.
Czym inym bylaby sesja w jakims "blaszaku" typu auchan czy real ;)

p.s. szkoda ze gazete stac na takie slabe foto do artykulu ;)
mogli chociaz jakies ostre znalezc...

szymony
30-11-2009, 12:34
p.s. szkoda ze gazete stac na takie slabe foto do artykulu ;)
mogli chociaz jakies ostre znalezc...
Raczej poruszone exif 1/10 pokazuje. A na poparcie tezy że takie foto są be, nie można dać "dobrych"

Damianus
30-11-2009, 12:45
Podpisuje się pod tym co napisał Sote. Cały wic w tym żeby tak wykorzystać miejsce jakim np. jest Stary Browar żeby nie było widać ze to centrum Handlowe.

sote
30-11-2009, 12:51
Raczej poruszone exif 1/10 pokazuje. A na poparcie tezy że takie foto są be, nie można dać "dobrych"

exifa tez podgladalem...
dla niektorych "be" dla innych "cacy" ;) w artykule byly glosy i takie i takie wiec idac Twoim tokiem rozumowania
powinni artykul opatrzec zdjeciem nieudanym (tym "be") i udanym (takim "cacy")

Ja tam juz po slubie jestem ale jakbym mial wybierac - rudery i obdrapane mury i SB to bym wybral to drugie.
I nie ma to kompletnie zwiazku ze spedzaniem wolnego czasu w galerii handlowej;)

Chociaz prawda jest taka ze jesli fotograf ma pomysl to WSZEDZIE zrobi dobre foty.

qer
30-11-2009, 20:37
a teraz pytanie z innej beczki.. ciężko dostać pozwolenie na fotografowanie w takich miejscach? ;>

sote
30-11-2009, 20:43
w SB nie, wystarczy skontaktowac sie z administracja, oni akurat problemow nie robia :)
O inne obiekty w Poznaniu zapytaj kol. lookash'a on robil sesje w roznych ciekawych miejscach.
Podobno czesto wystarczy pojsc i porozmawiac, ale to akurat nigdy nie zaszkodzi ;)

Moonbeam
30-11-2009, 22:43
Czy wiedzie jak to jest ze zgodą na fotografowanie w Galerii Krakowskiej? Albo nowo otwartej Bonarce?

qer
01-12-2009, 18:19
Pozwolenia są potrzebne. Jednak jakaś prywatność miejsca jest naruszana ;p.