PDA

Zobacz pełną wersję : Czym czyścić tablet graficzny?

TataOliwki
27-11-2009, 03:06
Witam,

Stałem się dzisiaj szczęśliwym i jakże niedoświadczonym :???: posiadaczem tabletu graficznego Wacom. Moje pytanie do bardziej szczęśliwych, bo przeca bardziej doświadczonych, tabletowców: Czy i jak mogę czyścić to pomocne urządzenie?

Serdeczności!

stig
27-11-2009, 05:50
Wczoraj wlasnie czyscilem, bo 3jeczka idzie do nowego wlasciciela. Po ponad 2 latach nietykania niczym innym oprocz rak -- wystarczyla po prostu wilgotna szmatka.

Darek Jankowiak
27-11-2009, 09:26
Po ponad 2 latach nietykania niczym innym oprocz rak -- wystarczyla po prostu wilgotna szmatka.

W przypływie dobroci do tego urządzenia, traktowałem je wilgotną szmatką, gdy rysik znikał już w gęstwinie kurzu :)
TataOliwki (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=34450) - czyść tym co masz pod ręką, to nie ekran lcd. Na moim zazwyczaj (gdy nie jest używany - oczywiście) leży jeszcze milion innych rzeczy - nie bój się o trwałość tego urządzenia.

Calme
27-11-2009, 09:36
Może wyda się to śmieszne ;) ale świetnie do tego celu nadają się nawilżane chusteczki dla bobasów. Sprawdzone praktycznie.

fushiro
27-11-2009, 11:01
Czymkolwiek do czyszczenia co można znaleźć w domu. Intuos-ów nic nie rusza. Płyn do naczyń, spraye do czyszczenia powierzchni, ogólna chemia kuchenna, środki do czyszczenia optyki, mokre chusteczki papierowe.

sote
27-11-2009, 13:18
ogólna chemia kuchenna
ale srodki typu CIF to srednio prawda? ;)
ja swoj czasem z kurzu przetre taka "specjalna" sciereczka do kurzu ;)
Myc go jeszcze nie mylem w zaden sposob, a niedlugo 2 latka skonczy.

stig
27-11-2009, 13:20
ja swoj czasem z kurzu przetre taka "specjalna" sciereczka do kurzu ;)Rekawem znaczy? :D

Valdek_Tychy
27-11-2009, 14:24
Zmywarka, koniecznie z kalgonem co by kamień nie niszczył rysika ;)

fIlek
27-11-2009, 14:29
Swoją drogą rzadko pojawiają się tak dobre jakościowo produkty jak tablety Wacom. Nie wiem, czy ktoś kiedykolwiek narzekał na te urządzenia :) Co do meritum zaś - jak wycieram kurze wilgotną ściereczką na biurku, to nie omijam mojego Wacoma :D

sote
27-11-2009, 15:41
Rekawem znaczy? :D

tez sie tak czasem zdaza ;)
ale czesciej taka kudlata kurzozerna sciereczka:mrgreen:

TataOliwki
27-11-2009, 18:37
Dzięki Panowie! Czyli faktycznie, tak jak słyszałem - Wacom wyborny jest i basta, no i jakże tani w utrzymaniu :mrgreen:

Serdeczności!