PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z wyszukiwaniem w Bridge SC3

Michigan
26-11-2009, 11:28
Witam, proszę o pomoc w następującej sprawie :

Do katalogowania fotek używam Bridge SC3, wiele z nich jest oznaczonych w metadanych poprzez słowa kluczowe a inne przez etykiety. Problem zaczyna się jeśli chce sobie wyszukać grupę zdjęć np. po jakimś słowie kluczowym - NIE WYSZUKUJE NICZEGO !!! Próbowałem różnych ustawień wyszukiwania i nic , po etykietach też nie wyszukuje.

Czy ktoś się spotkał z takim problemem i może mi pomóc ??

Pozdrawiam Michigan

stig
26-11-2009, 15:08
Bridge niestety nie potrafi wyszukiwac plikow w strukturze katalogowej. Znajdzie, owszem, ale jak dokladnie wskazesz mu katalog, w ktorym te fotki masz, a to sie mija calkowicie z celem, bo przeciez nikt nie trzyma wszystkich zdjec w jednym katalogu. A jesli z kolei wiesz w jakim katalogu masz konkretne zdjecia, to niepotrzebne jest wyszukiwanie. :)

Michigan
26-11-2009, 15:43
Rozumiem , tylko u mnie jest jeszcze gorzej - bo jeśli nawet szukam w konkretnym katalogu gdzie są zdjęcia z konkretnymi słowami kluczowymi to on mi wypluwa ŻE NIE MA NIC CO ZAWIERA TAKI KLUCZ i to jest najdziwniejsze. Słowa kluczowe nadaję też w Bridg'u poprzez zaznaczenie fiszki przy odpowiednim słowie wcześniej zdefiniowanym. W innym oknie (filtr) gdzie są podsumowania działa bez zarzutu , po kliknięciu na słowo kluczowe zostają tylko te, które to słowo zawierają. Dlatego nie mogę skumać dlaczego wyszukiwanie nie działa nawet w ramach jednego folderu .