Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Zdjęcie próbne...
jerezano
25-11-2009, 14:17
Ciekawe co powiecie? Proszę o konstruktywne uwagi, które pomogą w dalszej realizacji pomysłu - na razie to wstępne próby :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img16.imageshack.us/i/weronika1.jpg/)
Mam wrażenie zbytniego zblurowania twarzy.Poza tym podoba mi się.
Ja blurowania nie widzę. Na dole jest coś dziwnego, zastanawiam się co to. Podoba się.
Jak to mówią "Pod Aniołem" - ciachnij w kwadracie.
To coś na dole w sposób niekorzystny odciąga wzrok od meritum dzieła ;)
Moim skromnym zdaniem jest bardzo interesująco, jednak dolna cześć kadru mi nie pasuje...
podoba mi sie, chociaz kolczyk(?) i to cos w LD bym wywalil
Ja blurowania nie widzę. Na dole jest coś dziwnego, zastanawiam się co to. Podoba się.
To na dole to meczet tu w Anglii tego sporo. Dziewczyna wystylizowana wyznawcę Islamu. Troszkę się gryzie to jednak, bo raczej odkryte ramiona to coś nie za bardzo akceptowalne w tej religii.
Troszkę za dużo bluru, oczy również za bardzo wybielone/rozjaśnione.
Przyjemnie zaświecone, dobre wykorzystanie reflektora
jerezano
25-11-2009, 16:10
Dzięki za odwiedziny i dobre słowo oraz wszelkie uwagi :)
Co do bluru, to tak naprawdę nie ma go za dużo:) Wydaje mi się, że zmniejszenie spowodowało tego typu wrażenia :)
Nie chodziło o Islam, a raczej o rysunek na ciele. Meczet, to nie meczet, tylko stojąca przed modelką "oprawka" do świeczki - świecznik, jednym słowem :mrgreen: A nie pali się, bo nie było zapałek...:)
zdjęcie interesujące i warte uwagi moim skromnym zdaniem
można wiedzieć jakiego oświetlenia tu użyłeś? Fajne dzięki temu dyskretnemu oświetleniu; tylko ten dół (lampka) przeszkadza.
Inkognito
25-11-2009, 22:37
Zdecydowanie kwadrat. Cały dół jest niepotrzebny jak dla mnie.
Pomijając rozbieżności w wizji kadrowania, jak dla mnie super.
A tak z ciekawaości - jakie szkiełko?
To może ja coś konstruktywnego:
O rzesz w mordę... ;)
P.S.
Oprócz sugestii ciachnięcia dołu, wydaje mi się, że oczy są zbyt mocno rozjaśnione (gałki oczne)
jerezano
26-11-2009, 09:30
Zdecydowanie kwadrat.
Nie widzisz, że to kwadrat? ;) :mrgreen:
A tak z ciekawaości - jakie szkiełko?
80-200/2,8 przy 80 mm