PDA

Zobacz pełną wersję : d70s i zaparowany wyswietlacz LCD

michal22
24-10-2006, 12:31
Czy wy też tak macie??? Jak patrzę przez wizjer to wydychane powietrze sprawia że osłona i sam LCD zaparowuja i nic na nim nie widać!!! Jak sobie z tym radzicie??? I jeszcze jedo. Pod szybka lcd ( wewnątrz wyświetlacza) mam paprochy. Idzie je jakos wyczyścic??

Erie
24-10-2006, 12:39
motyw jest taki - patrzyć przez wizjer drugim okiem albo pogodzić się z zaparowaniem (względnie nie oddychać podczas wykonywania zdjęć - moze być niezdrowe przy dłuższym fotografowaniu), można również spróbować takich środków hydrofobowych, które nie pozwalają na zaparowywanie okularów (ale nie testowałem jak sie to zachowa na plastikowej powierzchni LCD i czy przypadkiem jej nie uszkodzi - ja się pogodziłem z parą z paszczy na LCD)

pozdrawiam
Wojtek

MYSZ
24-10-2006, 20:50
Dziwna, ale i normalna sprawa, zimą dosyc często można "zaparować" obiektyw, wyswietlacz jak i wizjer a ciepły deszcz latem ? wszystko paruje :) To zawsze wilgoć i pewnie nalezy unikać takich atrakcji :)
Był kiedys post o "stworzonku" które wedrowało wzdłuż wyswietlacza (pod szybką :D) Jak wyczyscic ? demontaż obudowy - jak czujesz temat , jest link do strony jak zdjąć obudowę, ale czy warto ?