Zobacz pełną wersję : Głośność SB900
Witam serdecznie, otóż trapi mnie ten problem że w mojej SB900 straasznie głośno działa ten mechanizm od zoom`a w sb800 tego niebyło... jak jest cisza w kościele to właśnie mnie najgłośniej słychać czy wy też tak macie?
slowik-k-g
24-11-2009, 13:03
Hmmm ja tam w kościele nie nasłuchiwałem - ale trochę hałasu zoom robi:)
Tak, niestety jest głośny, ale da się przywyknąć :). Trochę to niedopracowane moim zdaniem.
wasilewk
24-11-2009, 15:41
Prawdę mówiąc, ostatnio fociłem jakiś koncert chóru, ale nie przeszkadzało nikomu to ostrzenie lampy.
Pzdr.
Po przejściu z Sb800 na 900 jakoś tak niewierzyłem że można ten zoom zrobić głośniejszy...
Kolejny powód do przejścia na obiektywy stałoogniskowe :)
Kolejny powód do przejścia na obiektywy stałoogniskowe :)
juz zaczalem sie zastanawiac czy z moja sb-800 jest cos nie tak, az przeczytalem Twojego posta
i skojarzylem ze ostatnio caly czas mam zapieta 35mm :mrgreen:
No sb-900 jest trochę głośna, to fakt.
Ale jakoś wielokrotnie zdarzyło mi się jej używać, czy to na koncertach, imprezach, ślubach i jakoś nikt nie narzekał.
Rafał_Sz
27-11-2009, 16:29
Wyje jak głupia.
Ja dzisiaj nabyłem i przeraziłem się trochę hałasem. Właśnie tak trafiłem na ten temat, gdyż szukałem, czy inni mają podobnie, czy też moja lampa jest przypadkiem odosobnionym.
Niestety jest hałaśliwa, ale trzeba przywyknąć.
SB-800 jest zdecydowanie cichsza.
no jest głośna, ale przyznajcie - to fajny dźwięk....
darmozjad
09-05-2010, 17:19
Zgadzam się z kolegą - ten dźwięk jest bardzo fajny...:)
Po dwóch dniach już się przyzwyczaiłem. Porównałem dzisiaj "ramię w ramię" z sb-800 i muszę stwierdzić, że SB-800 też hałasowała, ale za to przy ładowaniu się (wysoka częstotliwość).
nowy produkt ma coś czego nie ma stary. SB-900 ma głośnego zoom'a a SB-800 głośne ładowanie. Coś za coś :P
skuter41
17-05-2010, 17:58
Bez przesady można się oswoić do bzyczenia , albo pracować na stałkach.
Suma sumarów - coś bzyczeć musi :P