PDA

Zobacz pełną wersję : Latwe i przyjemne przegladanie zdjeciowej czesci Internetu

donkiszot
23-11-2009, 23:21
Im wiecej przegladam stron i im wiecej na tych stronach musze pokonac linkow aby przejrzec cala zawartosc witryny, tym mniejsza mam przyjemnosc z ogladania. Poniewaz nawet nie wiem jak nazwac to czego szukam, pozwolilem sobie na zalozenie nowego watku.

Otoz, pomyslalem jakze byloby milo, gdyby jakis program, plug-in, widzet zrobil cala robote (klikanie i przegladanie drzewa odnosnikow na www) za mnie i doprowadzil do efektu przegladarki graficznej. Tak, aby dla mnie pozostawalo juz tylko klikanie [nastepne] i/lub przegladanie miniatur.

Niewazne czy bedzie te obrazy pobieral na dysk (np. wszystkie JPG o zadanej rozdzielczosci, z danego adresu i jego podstron), a przegladanie zostawi mi, czy tez po prostu zamieni to, co na www, w prosta i bez-linkowa internetowa przegladarke obrazow.

Macie jakies pomysly?

Czy tylko mnie przeszkadza to ciagle klikanie i przedzieranie sie przez wymyslne labirynty -- o estetyce layoutow nie wspominajac.

marszull
24-11-2009, 02:15
coolris ma fajne patenty na przegladanie zdjec ale nie wspiera wszystkich stron i tak naprawde to nie jest chyba to o co Ci chodzi
ale i tak polecam zainstalowanie wtyczki ;-)

donkiszot
24-11-2009, 14:57
Prawie to, ale:
- nie dziala pod Opera, a bardzo sie lubimy;
- nie jestem przekonany do 3d (wiem, ze to nie jedyny widok).

W kazdym razie dzieki za podpowiedz, zapamietam, moze kiedys sie nawroce na inna przegladarke i sprawdze te wtyczke.