Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] poletko latem...
Witam!
pogoda nie sprzyja więc wspominając letnie światło pogrzebałem w szufladzie...
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img685.imageshack.us/i/panorama1ostatnia.jpg/)
dziękuję!
Dobre zestawienie kolorków. Niebo wymiata :)
Pzdr
ale niebko zrobiłeś i kolorki generalnie jak z bajki :-D
No faktycznie suwaczkami można suwać jak się ma takie niebko :)
Bardzo się podoba i kadr i obróbka
BTW Jak maskujesz niebo to powiększ sobie tak do 300%-400% obszar granicy maskowania i dokładniej wyjdzie maseczka vide granica na horyzoncie po lewej. Dobrze też zmieniać stopień krycia maski aby tym dokładniej czyt. mniej widocznie to wychodziło.
Bartekkw
23-11-2009, 20:33
Moim skromnym zdaniem niebo jest przeostrzone co powoduje, że zdjęcie wypłaszcza się i brakuje perspektywy..
Piotr_ek
23-11-2009, 20:58
Bardzo ładnie wymaskowane niebo. Ogólnie zdjęcie się podoba.
Łoooożesz Ty... świetnie wyszło :D :D
Niebo jest nieźle zakręcone :D
No faktycznie suwaczkami można suwać jak się ma takie niebko :)
Bardzo się podoba i kadr i obróbka
BTW Jak maskujesz niebo to powiększ sobie tak do 300%-400% obszar granicy maskowania i dokładniej wyjdzie maseczka vide granica na horyzoncie po lewej. Dobrze też zmieniać stopień krycia maski aby tym dokładniej czyt. mniej widocznie to wychodziło.
chyba lepiej odpowiednio skalibrowany gradient maski.wychodzi jak połówka i gmerania nie widać tak potem
dziękuję, nie spodziewałem się, że aż tak się spodoba ;)
borregaard
23-11-2009, 22:52
No fakt,niebo zarąbiaszcze....
ostrytux
23-11-2009, 23:06
Niebo ma moc, dół dość jasny zapewne taki ma być - jednak troszkę bym go przygasił.
Miałem nic nie pisać, żeby nie było, że się czepiam....Ale Łukasz popatrz na to zdjęcie i odpowiedz sobie sam, gdzie jest tu piękno krajobrazu, które tkwi w subtelnych niuansach świateł i cieni, piękna naturalnego przyrody. Sam nie uciekam od obróbki, czasami nawet mocnej. Jednak powinna być ona tylko i wyłącznie, przynajmniej w moim mniemaniu pewnego rodzaju elementem mającym wprowadzić widza w obraz całościowo. Tu obróbka przesłania wszystko, w zasadzie widzę tylko ją patrząc na zdjęcie a nie obraz. Kadr nie jest zły ani też w sumie dobry. Gdyby może przesunąć nieco drzewa w prawo odrobinę. Obróbka dla mnie jest nie do przyjęcia, jest totalnie sztuczna i robi z tego pewnie ładnego momentu jakiś "syntetyczny" twór pozbawiony piękna i naturalnego blasku. Tak to widzę. Myślę, że przyjmiesz to ze spokojem na klatę.
Pozdrawiam.
Bartekkw
23-11-2009, 23:54
OOoooooo....takiego komenta się nie spodziewalem...trafnie to Kolega ujął...
...Tak to widzę. Myślę, że przyjmiesz to ze spokojem na klatę.
Pozdrawiam.
dziękuję.
po to wystawiam foty żeby czytać komentarze i uczyć się, a nie po to żeby się obrażać...
pewnie jest w tym co napisałeś sporo racji, każdemu się zdarza popełnić lepsze lub gorsze zdjęcie...:)
krzysztofz24
24-11-2009, 01:18
Niesamowite niebo - mozna by powiedziec:niebianska fotka;-)
Nikonozaur
24-11-2009, 02:46
[...] Tu obróbka przesłania wszystko, w zasadzie widzę tylko ją patrząc na zdjęcie, a nie obraz. [...]
Całkowita zgoda.
Fajne puchate pierzaki na niebie, ale mz ciut za mocna obróbka.
Nie dostrzegam całości zdjęcia ino tylko niebo.
A szkoda, bo to fajny, letni widoczek za jaki teraz tęskno
Niebo fajowe, a że może ciutkę przedobrzone obróbkowo hmm...
Mi się podoba. Fajnie się to ogląda, taki sielski widoczek :).