Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jedyna fota.....
No i wrocilem z Polski.......prezentuje jedyne zdjecie krajobrazowe (z ktorego jestem w miare zadowolony) jakie udalo mi sie zrobic.....brak czasu i pogody nie pomagal:(
Monitor juz po kalibracji, czekam na opinie o kolorach:)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
kolory jak dla mnie idealne, nie jesto to cukieras i nie jest to zdjęcie wyblakłe - jest tak jak powinno być. Kadr tez mi się podoba ;)
Nikonozaur
23-11-2009, 15:29
Grzegorz, jedyna fota i na dodatek krzywa? :mrgreen: W lewo jedzie. Imprez może za dużo? :-D
Na szczęście o kolorach nic złego powiedzieć nie można.
Sebastianito
23-11-2009, 15:45
Grzegorz, jedyna fota i na dodatek krzywa? :mrgreen: W lewo jedzie. Imprez może za dużo? :-D
Na szczęście o kolorach nic złego powiedzieć nie można.
Dobrze prawi :)
No tez zauwazylem ze ciutke w lewo leci:D a ale kolorki mniam mniam:D
malasana
23-11-2009, 15:55
Kolorki bardzo ladne, zdjecie bardzo czyste, przejrzyste. A jednak, kadr do mnie niezbyt trafia.
To ja chyba po calosci za poprzednikiem. Niby wszystko gra ale cos jest jednak nie tak. I to wlasnie chyba o ten kadr chodzi. Jakos zbyt banalnie oczywisty jest.
Czy to jest to samo miejsce co w tym watku --->>> http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=122672 ??
Jest ok. Hmmm...nie wiem co wam tu leci...
Czy to jest to samo miejsce co w tym watku --->>> http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=122672 ??
Nie sądzę aby Greg77 był w miejscowości Więcbork (Krajna, Kuj-pom):-D chyba żebym się mylił:p
Nikonozaur
23-11-2009, 17:10
Pomost jest inny już na pierwszy rzut oka...
Dziekuje i ciesze sie ze kolorki pasuja......kadr malo porywajacy......ale tak mi sie odbicie spodobalo......co do tego ze leci to bym sie klocil.....w tle z tylu widac idealny poziom a to po lewej to juz perspektywa......
No i dzieki Januszowi mam juz spowrotem Tamiego......ostrzy w punkt!
Miejsce to jezioro Kornickie pod Poznaniem.....
Nikonozaur
23-11-2009, 18:50
co do tego ze leci to bym sie klocil.....w tle z tylu widac idealny poziom a to po lewej to juz perspektywa......
Zgodzę się z tobą, że to co po lewej to perspektywa, jednak z wysokości Twoich oczu brzeg będzie widoczny jako linia pozioma (prawie, bo przecież aby tak było musiałbyś pstrykać z poziomu wody, ale w tym przypadku robi to pomijalną różnicę ze względy na odległość do tamtego brzegu). Drzewa na tym brzegu, jako znacznie wyższe powinny na dobrze wypoziomowanym obrazie odchodzić lekko w górę. Na Twoim zdjęciu jedyną tak naprawdę poziomą linię wyznaczają styki podpór pomostu z wodą, niestety nie widoczne na tym zdjęciu. Oczywiście prostowanie pod pomost lub poręcz mija się z celem.
No i dzieki Januszowi mam juz spowrotem Tamiego......ostrzy w punkt!
Porządny z niego facet. :-D Janusz oczywiście. :mrgreen:
Kolorki super, normalnie jak nie w Polsce
wojtek6308
24-11-2009, 16:59
Kolorki bardzo dobre :)
borregaard
24-11-2009, 18:57
Kadr..taki sobie,temat też nie porywa...:wink: :)
Kolory OK...nie wiem czemu tylko....
Kolorki super, normalnie jak nie w Polsce ..? :shock: A polskie,to niby jakie..?
Pablo 77
24-11-2009, 19:01
Plus za kolor:)