PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Odcieniami wyswietlanych zdjec w loghtroomie2.0

lechu92
22-11-2009, 23:11
Czesc

Zaczynam bawić sie wynalazkami typu lightroom, no i wszytko fajnie i ok, ale każde zdjęcie jakie otworze w lightroomie ma jakiś dziwny odcień, na razie chodzi mi o zdjęcia w jpg bo z rawami nie próbowałem, ale jutro zobaczę czy jest tak samo...

ZDJECIE (http://img405.imageshack.us/img405/9113/lightroom.jpg) obrazujące problem.

Pozdrawiam, Robert :)

lvqe
22-11-2009, 23:48
kiedyś tez coś podobnego miałem ale tylko problem u mnie był następujący ze mialem wszystko na zielono poprostu zamiast białego koloru miałem zielony i tak w każdym programie graficznym ;)) pomogło poprostu reinstalacja profili kolorów w monitorze ;)

stig
22-11-2009, 23:52
pomogło poprostu reinstalacja profili kolorów w monitorze ;)Profile, to sie raczej w systemie (programach) zmienia, a nie w monitorze.

Co do pytania autora watku -- jak najbardziej, masz nakickane cos z profilami monitra w ustawieniach ekranu. Na poczatek wywal lub zastap jakims standardowym sRGB.

lechu92
23-11-2009, 01:28
Faktycznie, mieliście racje, miałem ustawiony jakiś "Samsung Sync Master T200HD Ideal Colors" i zmieniłem na sRGB jak poradziliście i jest wszytko ok ,zobacze czy po resecie też tak będzie, ale myślę że tak :)

Dzięki bardzo :)

Paput
24-11-2009, 19:15
tja... ideal... widać :)