Zobacz pełną wersję : Co to za sprzęt?
Witam,
czy ktoś ma jakiś pomysł co to za aparat i obiektyw?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img44.imageshack.us/img44/4108/dsc0254jy.jpg)
Mozliwe ze jak obstawia Czornyj to 5 d, obiektyw wydaje mi się ze to canon 14mm 2.8 L :mrgreen:
To na pewno nie jest 14/2.8 - ma on wielką, wypukłą przednią soczewkę. A korpus to na bank 5D mkI - ma on charakterystyczną obudowę pryzmatu w kształcie trapezu o zaokrąglonych wierzchołkach.
obiektyw wydaje mi się ze to canon 14mm 2.8 L :mrgreen:
Dokładnie jak pisze Czornyj. Miałem 14/3.5... Wszyscy myśleli, że mam fisza ;)
Za mały na 35L. To raczej na pewno EF20mm/2.8.
Za mały na 35L. To raczej na pewno EF20mm/2.8.
Masz rację, to będzie 20-tka. Chyba nawet widać nawet złoty pasek obok tej folii oklejającej pierścień ostrości.
toście się wypowiedzieli wszyscy. takie zagadki logiczne na forum nikona, można taki dział zrobić. ewentualnie fotki zaszumić bardziej żeby łatwo nie było ;)
toście się wypowiedzieli wszyscy. takie zagadki logiczne na forum nikona, można taki dział zrobić. ewentualnie fotki zaszumić bardziej żeby łatwo nie było ;)
hehe, takie zaszumione bo to wycinek kadru z D300 @ ISO400 a nie D3s:)
taki sprzęcik był zamocowany za tablicą podczas meczu koszykówki - EuroBasket 2009
zatem wracając do tematu: to będzie 14mm czy jednak 20mm?
superkomornik
23-11-2009, 13:27
hehe, takie zaszumione bo to wycinek kadru z D300 @ ISO400 a nie D3s:)
taki sprzęcik był zamocowany za tablicą podczas meczu koszykówki - EuroBasket 2009
zatem wracając do tematu: to będzie 14mm czy jednak 20mm?
Mieczysław Michalak, reporeter GW, często tak robi :)
Mocuje aparat nad koszem i wyzwala pilotem :)
Raczej 20mm, 14mm było by bardziej wypukłe.
EF20mm/2.8 - 99,9% pewności
...zatem wracając do tematu: to będzie 14mm czy jednak 20mm?
Wnioskując z kształtu to 20mm. Niestety, nie miałem z nim dotąd do czynienia.
W żadnym wypadku nie 35L (bo tego zdarzało mi się przypinać), ani nie 14mm, bo ta elka ma osłonę zintegrowaną, której na zdjęciu nie ma. Dodatkowo soczewka przednia w 14-stkach jest większa.
no to wszystko jasne. dzięki za wypowiedzi:)