PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie wynająć niedźwiedzia?

BlackRoger
19-11-2009, 20:05
No właśnie. Mam taką wizję plenerową i potrzebuję wynająć na jeden dzień zdjęciowy w pierwszej połowie grudnia niedźwiedzia naturalnych rozmiarów - może być brunatny albo biały, koala odpada ;). Czy natknęliście się może gdzieś na firmy które robią coś takiego jak imitacje zwierzaków w naturalnej skali? Może ktoś z kolegów mających styczność z myśliwstwem się na coś takiego natknął. Spreparowane nieżyjące zwierzaki mnie nie interesują. Tylko "makiety" . W miarę realistyczne.

<| MICHAŁ |>
19-11-2009, 20:28
prawdziwy niedzwiedz (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=324), naturalnych rozmiarow, umaszczenie i dojazd kwestią ceny :mrgreen:

piotrsz
19-11-2009, 20:36
mój sąsiad ma trzy brunatne na podwórku ... jak chcesz mogę dać namiary ?

BlackRoger
19-11-2009, 20:46
prawdziwy niedzwiedz (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=324), naturalnych rozmiarow, umaszczenie i dojazd kwestią ceny :mrgreen:
Odpada ! On podobno reaguje tylko na przynętę Sony i Zeiss. Nikon na niego nie działa ;)

mój sąsiad ma trzy brunatne na podwórku ... jak chcesz mogę dać namiary ?
Rozumiem że mówisz o sztucznych zwierzakach?

piotrsz
19-11-2009, 23:42
nie, nie zartuje :D ... ale zaintrygowal mnie ten watek bo nigdy nie pomyslalbym ze mozna niedzwiedzia jako modela wziac na sesje ... ale nie mam zielonego pojecia gdzie mozesz takie makiety znalezc i bedzie ciezko wiec zycze powodzenia ...
pozdr.

BlackRoger
20-11-2009, 00:00
Ech, a liczyłem że jednak... :) Wiem że ktoś coś takiego robi. Na bank muszą być jakieś firmy bo doszperałem się w necie info na temat takich zwierząt stawianych jako atrakcje w różnych miejscach. Po śląsku tez swego czasu krążyła naturalnej wielkości replika mamuta - świetnie wykonana zresztą - no ale do mamuta musiałbym mieć Tira i nie ta koncepcja kadru ;) Wystarczy mi niedźwiadek w pozycji normalnie stojącej na czterech łapach. Jak nie znajdę to chyba sam coś takiego spróbuję stworzyć - serio.

Piotrek Charchuła
20-11-2009, 00:05
A może warto by zapytać w Chorzowskim zoo czy jest możliwość za kasę wypożyczyć stamtąd niedźwiedzia ?

BlackRoger
20-11-2009, 00:11
A może warto by zapytać w Chorzowskim zoo czy jest możliwość za kasę wypożyczyć stamtąd niedźwiedzia ?
Ale jakiego? Nie kojarzę tam żadnych modeli zwierząt oprócz doliny z dinozaurami.

Piotrek Charchuła
20-11-2009, 00:14
Wybacz, nie doczytałem że mają to być manekiny :oops:

darsedz
20-11-2009, 10:00
a czy nie lepiej zagadać z jakimś cyrkiem?

tomek s
20-11-2009, 10:38
Niedźwiedź, biały (lekko przybrudzony) to koszmar mojego dzieciństwa z wyprawy do Szczyrku.Tam właśnie rodzice wpadli na pomysł sesji zdjęciowej ze strasznym niedźwiedziem, ale ryczałem wtedy :cry:
pzdr

Niedzwiedz
20-11-2009, 11:06
no to gdzie ten plener bedzie ? :)

BlackRoger
20-11-2009, 11:14
no to gdzie ten plener bedzie ? :)
Najpierw umowa - potem szczegóły ;)