Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Przystanek przed katedrą.
wodny przystanek tak gwoli ścisłości
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://files.elixphotography.eu/forum/web_DSC_0009387_L700_F.jpg)
wodny przystanek tak gwoli ścisłości
... w Wenecji :D
Bardzo przyjemny kadr. Tylko jakoś za dużo dołu jak dla mnie :p No i winieta właśnie na dole jakoś mi tak "nie leży". Może przez to, że woda jest ciemniejsza od nieba...
W sumie miałem nawet w pierwszym poście zadać takie pytanie "czy nie za dużo dołu?" :) bo sam mam niejakie wątpliwości w tej kwestii :) Winieta być musiała bo trzeba było nieco zgasić to pełne słońce :) Dzięki za komentarz.
Mi nic nie przeszkadza, prawie - ładny kadr, ładne kolorki, ale brakuje mi tylko prostowania wody, albo prostowania kolumn. :)
Winieta być musiała bo trzeba było nieco zgasić to pełne słońce :)
No i to Ci się udało :D
Pozdrawiam
Fajna pocztówka - na tym samym wysiadałem w ub. roku ... :)
malasana
19-11-2009, 22:50
Bardzo schludne zdjecie - bdb.
Mi nic nie przeszkadza, prawie - ładny kadr, ładne kolorki, ale brakuje mi tylko prostowania wody, albo prostowania kolumn. :)
tych kolumn się nie da wyprostować moim zdaniem. myslę, że konserwator zabytków (chyba jest coś takiego we Włoszech) by się nie zgodził.
mam teraz taki szybki tester - zwalił mi się komp i mam teraz przez środek taką bardzo praktyczną fioletową pionową linię pomocniczą (wiedziałem, że to po coś jest!). mówiąc krótko - co druga kolumna jest pionowa, co druga leci... to chyba nie błąd obiektywu!!
kolory fajne, winieta nie :p
Dzięki za opinie!
Co do prostowania to moim zdaniem to co ma być proste jest proste, natomiast prostowania tego typu zabytkowej architektury się nie podejmuję. ;) To zdjęcie zresztą nie było w żaden sposób prostowane - to co widać dało się zrobić za pomocą obiektywu.
galu - co do winiety to kiedyś gdzieś napisałeś, że generalnie nie lubisz więc przyjmuję twój głos jako nieobiektywny ;)
Fajne wakacyjne zdjecie. Moze w kwadrat?
W kwadrat nie ma szans tego sensownie upchnąć - i mówię to ja, wielki fan kwadratów :)