PDA

Zobacz pełną wersję : Eizo EV2333W

Grey
18-11-2009, 22:26
Witam

Noszę się z zamiarem kupna monitora LCD Eizo EV2333W. Jest to mój pierwszy monitor tego typu, dlatego chciałbym wydać rozsądnie nie małe pieniążki.

Czy ktoś z kolegów miał może styczność lub jakieś info na temat tego monitora? Będę wdzięczny za ewentualną pomoc.

P.S. Czasem gram po sieci w CoD4 czy taki monitor nie będzie smużył?

pozdrawiam

Joa
18-11-2009, 22:31
Przenoszę do właściwego działu.

!AGresT
19-11-2009, 00:02
Niedawno kupiłem taki. Polecił mi go pracownik zajmujący się prezentacją monitorów u nich w siedzibie. Miałem wybrane jakieś trzy inne ewentualności - nawet do 1000 zł droższe od tego - a on stwierdził, że ten będzie lepszy. Oczywiście jest to "półka domowa" ale do moich zastosowań wystarczająca (poważne roboty oddaję klientom w rawach, lub zlecam obróbkę grafikowi). Z praktycznych ciekawostek ma podświetlenie z modeli z wyższej półki (led?) dostosowujące się do jasności w pomieszczeniu, oraz bardzo praktyczną podstawkę FlexStand. Nie gram w żadne gry, ale tutaj się chwalą, że nie smuży:
http://www.eizo.pl/pl/domowe_i_biurowe.html?subcat=34&id=119/FlexScan_EV2333W

Tom01
19-11-2009, 03:23
Oczywiście jest to "półka domowa"

Niekoniecznie. To monitor korporacyjny, biurowy. Domowo-uniwersalne to seria S.

Z praktycznych ciekawostek ma podświetlenie z modeli z wyższej półki (led?)

Raczej z niższej półki. Diodowe podświetlenie tego typu zostało wprowadzone do EIZO EV w celach marketingowych i proekologicznych. Lepiej wygląda w dokumentacji przetargowej. Żaden z wyższych modeli EIZO nie ma podświetlenia LED.

dostosowujące się do jasności w pomieszczeniu

Czujnik oświetlenia jest chyba we wszystkich EIZO, ale do pracy z fotografią i tak trzeba go wyłączyć.

PS. Nie wiem kto to Panu doradził, ale podobny S2233W lub S2243W jest sporo lepszy.

!AGresT
19-11-2009, 15:04
No to, jak widać, nie warto pytać u źródła. Nazwiska nie pamiętam, była to osoba polecona przez pracowników Cortlandu.
A to, że jest to monitor "domowy" możemy wyczytać na stronie producenta (nawet w podanym przeze mnie linku jest ten przymiotnik...)