Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Firefox?!

casanova
18-11-2009, 13:25
Autoportret
50mm D300

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img21.imageshack.us/img21/8917/firefox2small.jpg)

Boghol
18-11-2009, 13:28
szkoda cienia na lewym oku, troche za dużo góry moim zdaniem. Podobają mi się żywe kolory. Nie jestem pewiem co do ostrości... wydaje mi się, że delikatnie uciekła, wyostrzałeś po zmniejszeniu?

Pimps
18-11-2009, 13:29
Kolory mi odpowiadają ale kadr już nie moim zdaniem za dużo góry, cień na lewym oku również nie robiący i jakoś ostroś twarzy mi tu uciekła.

casanova
18-11-2009, 13:30
Nie nie wyostrzalem moze dlatego... Do cienia zgadzamsie w 100% a co do gory... nie obcialbym ani deka... ;) Ale dzieki za rady ;)

Mellan
18-11-2009, 13:37
Uwagi te co wyżej: nieuzasadniona /niepotrzebna przestrzeń u góry, lewe oko.
Dorzucę dysonans kolorów, dla mnie drażniący. Jestem na nie.

casanova
18-11-2009, 14:01
Ok moze sie nie znam... Ale to wyglada tak jakby wszystko co odstaje od pewnego kanonu - ciasne kadry, ciecie w kwadrat, nie przechodzily na tym forum... Mysle ze kadrowanie to juz sprawa stylu i pomyslu fotografa hm? Nie wydaje mi sie zeby byl niepoprawny... Inny ok. Wg mnie gdybym obcial wszystko z gory zdjecie byloby poprostu nudne... Ale coz to tylko moja opinia... Co do reszty uwag, wielki respekt, przyznam ze sam nie dojrzalem sie tej nieostrosci, rowniez z tym cieniem zgadzam sie w 100%

Pimps
18-11-2009, 14:22
Ok moze sie nie znam... Ale to wyglada tak jakby wszystko co odstaje od pewnego kanonu - ciasne kadry, ciecie w kwadrat, nie przechodzily na tym forum... Mysle ze kadrowanie to juz sprawa stylu i pomyslu fotografa hm? Nie wydaje mi sie zeby byl niepoprawny... Inny ok.

Myślę że jak byś był już na tyle znany i doceniony w tej dziedzinie to pewnie byś pokazał jakiegoś knota ale podpisał byś swoim nazwiskiem i by wszyscy byli w większy lub mniejszy sposób zachwyceni. Może dobrze że masz swoje zdanie ale my wyrażamy swoją opinię i jak narazie większość z nas stwierdziła coś innego co nie znaczy że mamy rację...

casanova
18-11-2009, 14:31
Spoko naprawde wielki szacunek... Chodzilo mi tylko o nakreslenie swojego zdania, pomyslu i wykoniania, w ten czy inny sposob... Fajnie ze skumales o co mi chodzi...
<peace> a co do nazwiska i slawy... hmm pracuje nad tym <LOL>

remiksson
18-11-2009, 18:38
Za duzo z góry, za mało z prawej strony kadru, ponadto brak ostrości na oczach.

tonacja
18-11-2009, 19:42
Mnie się zdjęcie podoba, jestem zwolenniczką "innych" kadrów, podoba mi się to przyciemnienie tła u góry, co do kolorów, to się "gryzą", ale to jest moim zdaniem plusem... takie zestawienie zapada w pamięć, a chyba o to chodzi w dobrym zdjęci: żeby zostało w pamięci :D. Jedyne co mi się zbytnio nie podoba, to za mocno oświetlona twarz :)