Zobacz pełną wersję : D300s + N10-24 + ... ???
Więc tak... mam szeroki kąt do moich kochanych gór, sprawdzi się też w architekturze, wnętrzach; na jakiś weselach i chrztach itd też się przyda. Szukam drugiego szkła, czegoś do portretów, no i myśle o N85 f/1.8 tylko boli mnie to, że jest dość długi i w pomieszczeniach będzie problem. Na zewnątrz wiem że to szkło się świetnie sprawdza ale w domu też bym chciał jakiś dobry portret zrobić. Moge dorzucić troche kasy ale jeszcze nie wiem ile. Co sądzicie o tych obiektywach bo też o nich myślałem: N50 f/1.4 lub N35-70 f/2.8 lub N24-85 f/2.8-4. Oczywiście nie muszą to być Nikkory. Prosze o pomoc! Dzięki WIELKIE z góry.
Więc tak... mam szeroki kąt do moich kochanych gór, sprawdzi się też w architekturze, wnętrzach; na jakiś weselach i chrztach itd też się przyda. Szukam drugiego szkła, czegoś do portretów, no i myśle o N85 f/1.8 tylko boli mnie to, że jest dość długi i w pomieszczeniach będzie problem.
nikkor 35 1.8 - i problem pomieszczen zniknie
chyba,ze uniwersalnosc nikkor 17-55 2.8
Ja używam we wnętrzach nawet 135/2, więc nie widzę problemu, ale może jestem jakiś "inny".
Natomiast co do 35/1.8 DX to polecam gorąco. Mój znajomy nie zdejmuje go z D3 (tak, z D3) ostatnio, ze świetnymi rezultatami, pewnego dnia mu ukradnę bezczelnie. Jakby mnie miał ktoś zmusić do używania tylko jednego szkła, to na dziś to bym właśnie wybrał (chyba że Nikon w końcu pokaże 35/1.4).
może jednak tak jak sugerował notic nikkor 17-55 2.8 - to doprawdy fajne szkło - wprawdzie nie mam literki s przy body tylko same 300 - ale moje body bardzo lubi tą puszkę , zresztą ja też :)
Słyszałem dużo dobrego o Tokinie 50-135/2.8.