PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Amator+Amatorskie Warunki - czyli Amatorszczyzna:)

NBA
13-11-2009, 02:37
Zanim zostanę zastrzelony, przejechany czołgiem, powleczony konno po bruku itd... kilka słów wstępu... Może się komuś przydadzą jako nauczka, a może Mody wywalą w kosmos...

Mała miejscowość w centrum WLKP, dom kultury, pamiętający czasy wielkich akademii, pan Mietek od świateł i... pokaz mody... Amatorski, ale z ambicjami...

Ze sceny mały wybieg, oświetlony... palącymi w jednym miejscu halogenami, a w innym dającym okropne cienie, do tego inne źródła światła - jarzeniowe, żarowe... WB - kosmos.... Ja z moim sprzętem ze stopki... A żeby mnie zdołować (chyba) - obok koleś, a w torbie przynajmniej szkła za 25 tys. :):), a przy nim kumpel Canonier... Musiałem zmykać, bo pod sceną szybko zrobił się tłok.

No ale cóż... Obiecałem znajomej. I tak postanowiłem strzelać z pewnej perspektywy i przy okazji wypróbowałem w takim zadaniu 70-300 VR, ciemne to, bo ciemne... Ale... No sami zobaczcie. Tutaj na 200 mm:)

Aha i nie żebym się tłumaczył. Słyszałem, że dobry fotograf to i... zdjęcie zrobi:)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img171.imageshack.us/img171/6470/nba533323gla.jpg)

yeee
14-11-2009, 22:14
Ta pani zgubiła dłoń.
;)
Żartuję, sam wracam z podobnego pokazu, może coś potem wrzucę.
Wiem, jakie trudne jest kadrowanie podczas takiego pokazu.
Nie przejmuj się niedostatkiem sprzętu, to nie on robi zdjęcia tylko Ty.
Wiem, że lepszy ułatwia zdjęcia, ale nie popadajmy w onanizm sprzętowy.

camaxtli85
15-11-2009, 10:22
a znajoma zadowolona ze zdjęć? to często bywa najlepszym miernikiem naszej pracy...
faktycznie widać tam cuda i wianki w światłach

numb
15-11-2009, 10:33
Najwiekszy problem to faktycznie widac w oswietleniu. Szczegolnie to od dolu jest niesprzyjajace dla modelki. Dloni szkoda.

andrzejp
15-11-2009, 20:58
kadr bardzo fajny ( faktycznie poza uciętą rączką oczywiście )
modelka ciekawie wyszła, tylko faktycznie to światło razi.
Ważne by koleżance się podobały, myślę, że masz ich więcej dla niej.
Za kolegami ,sam robiłem wielokrotnie na takich pokazach
i faktycznie ze światłem jest różnie, a jeszcze jak fotografujących jest multum:mrgreen:
generalnie nie jest źle.

NBA
16-11-2009, 10:39
a znajoma zadowolona ze zdjęć? to często bywa najlepszym miernikiem naszej pracy...
faktycznie widać tam cuda i wianki w światłach

Pani na zdjęciu, to nie znajoma, bo znajoma, to organizowała ten pokaz... Na szczęście ma świadomość błędów, ktore popełnili... :) P.S. Dzięki za oceny i komentarze

Pearl1977
18-11-2009, 00:16
Oświetlenie, oświetleniem, ale "pociąłeś" bidulkę w stawach!!!

tomder
18-11-2009, 13:49

A co stawy są wyznacznikiem jakimś. Mi ten kadr odpowiada , szkoda tylko obcietej ręki. Kolorki przyjemne, choć co nieco można by obrobic jeszcze. pozdro.

NBA
18-11-2009, 15:45

Co Ty nigdy babki z nogami do szyi nie widziałeś? To jest na połowie ud... Zapewniam...:P

Madlenne
24-11-2009, 21:00
Szkoda ręki i bym cięła tak cm przed zakończeniem sukienki.