Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dziura w niebie - [Nemeth]
Witam
Przypomniało mi się, że coś takiego trzymam w szufladzie ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img175.imageshack.us/img175/3462/holeinthesky.jpg)
pozdr.
Al Koholik
12-11-2009, 22:52
Mnie się podoba, takiego czegoś to ja jeszcze nie widziałem (na zdjęciu)
ostrytux
12-11-2009, 22:54
Dobre.
nathaniel
12-11-2009, 22:58
Świetnie wypatrzone!
Otwierając pomyślałem, że pewno nadmorskie klimaty.. a tu patrz... las z kawałkiem nieba..:)
Podoba się !
Sebastianito
12-11-2009, 23:05
Świetnie wypatrzone!
Z ust mi to wyjol!
<| MICHAŁ |>
12-11-2009, 23:11
tak to mi sie podoba
fajne zdjecie - dobrze wypatrzone i ladnie sciete do kwadratu
Warto było wyciągnąć z tej szuflady :)!
Bardzo fajne zdjęcie.
martinez
12-11-2009, 23:25
Z ust mi to wyjol!
Dobrze że tylko to Ci wyjął ;):p
Fajne zdjęcie :)
StachersDTR
12-11-2009, 23:41
Patrząc na ta foto. przypomina mi się film Blair Witch Project :)
Dobrze, że są te drzewa, bo by wszystko wypadło z nieba.
Taki ciut standardzik, ale pięknie wykonany.
strzelec
12-11-2009, 23:52
Podoba się! Ładna kompozycja i konwersja do B&W! Las najprawdopodobniej nadmorski, bo to chyba buczyna pomorska ? ;)
no jak dla mnie to mega klimat :D
Ciekawa koronka, podoba się. :)
Podoba mi się.
Przypomniałeś mi że mam bardzo podobny kadr...... tyle że zamiast drzew mam wieżowce......
genialne! bardzo na tak bardzo na plus...
Nostromo
13-11-2009, 01:58
Bardzo dobre .
malasana
13-11-2009, 08:55
Bdb pomysl, jeszcze lepszy efekt;)
Kasandra
13-11-2009, 09:24
A ja widziałam jeszcze lepsze, szkoda, że ta osoba nie chce się pochwalić...
Drzewa mniej więcej podobnie, ale wieczorową porą
Bardzo dobrze wypatrzone,gratuluję:smile:
Pełen zachwyt. I konwersja i kadr. Super jest :)
wojtek6308
13-11-2009, 10:07
Świetna ta " dziura " :-D
borregaard
13-11-2009, 10:23
Bardzo fajny układ...gratki za oko...:-D
Piotr_ek
13-11-2009, 15:35
Bardzo dobra praca. Ciekawe światło na koronach drzew.
dobra praca - jest sporo drzew to ją odróżnia.
przyłączam się do zachwytów :)
Dobre jest... też za mną chodzi od dawna taki kadr... teraz będę musiał coś innego wymyślić :mrgreen:
Fajne zdjęcia masz w tej szufladzie! Temat nie jest oczywiście ani nowy, ani nowatorski - ale bardzo nam się podoba! 30-ci lat temu, w epoce bromowej, wielu moich kolegów bardzo często tak patrzyło w niebo, przez korony drzew. Ujęcie to ma swój oryginalny urok. Ładny b&w.
Fajne zdjęcia masz w tej szufladzie! Temat nie jest oczywiście ani nowy, ani nowatorski - ale bardzo nam się podoba! 30-ci lat temu, w epoce bromowej, wielu moich kolegów bardzo często tak patrzyło w niebo, przez korony drzew. Ujęcie to ma swój oryginalny urok. Ładny b&w.
Podpisuję się pod Twoim postem. Nowatorsko nie jest, ale bardzo sympatycznie i jak zwykle idealnie technicznie. Przyjemne dla oka są światełka na pniach z LD - skontrastowane z ciemnymi plamami pozostałych narożników. Jest też nadany konkretny kierunek, jakby tunel w który pędzi wzrok. Dobrze też, że ciemne drzewa trafiły na "dach" kadru. Kompozycja dzięki temu jest bardziej dramatyczna, konary niemal spadają na widza. Nie bez znaczenia jest również to, że niebo jest idealnie neutralne. Właśnie takie powinno być; bez chmurek i innych zawijasów które odwracałyby uwagę.
PS
Na koniec podsyłam link do fotografii, którą cenię bo jest zaskakująca i prosta - czyli genialna. http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP3=ViewBox_VPage&IID=2S5RYDYS8H16&CT=Image&IT=ZoomImage01_VForm
Dla mnie jest to fotografia do wystroju wnętrza, czyli oglądania na bieżąco i wciąż.
Jest w niej magnetyzm.
(...) Las najprawdopodobniej nadmorski, bo to chyba buczyna pomorska ? ;)
Uznanie za wprawne oko :) Faktycznie buczyna pomorska z klifu w Rozewiu.
(...)Temat nie jest oczywiście ani nowy, ani nowatorski - ale bardzo nam się podoba! (...)
Zgodzę się z tym w pełni. Jest to jeden z tych kadrów, które powiela kolejne pokolenie amatorów fotografii jako takiej. Można by rzec - klasyk. Klasyk który trzeba spróbować pokazać na swój sposób.
Liczba komentarzy pokazuje mi, że próba wyszła pozytywnie :)
(...)
PS
Na koniec podsyłam link do fotografii, którą cenię bo jest zaskakująca i prosta - czyli genialna. http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP3=ViewBox_VPage&IID=2S5RYDYS8H16&CT=Image&IT=ZoomImage01_VForm
Dzięki za link. Zdjęcie w istocie fantastyczne. Jest z czym się mierzyć.
Dziękuję wszystkim za opinie :)
KOZI2000
13-11-2009, 22:12
jak dla mnie to super fota!!! :)
Dziura ozonowa:) świetne.
Dziura raczej w lesie niz w niebie, ale wazniejszy jest sposob podania ;)