PDA

Zobacz pełną wersję : galeria międzynarodowa

annocun
12-11-2009, 14:28
Szukam takiej stronki gdzie można wrzucić fotki do oglądania, ale z możliwościa przeglądania ich na hasło ( ważne !!! ) - z dostępem do wrzucania zdjęć np. dla minimum 10 osób i z możliwością oceny/gwiazdek, oraz komentowania. Wszystkie operacje tzn. wrzucanie fotografii, ocena/punktowanie, komentarz powinny być dostępne poprzez hasełko, język interfejsu angielski. Zależy mi na informacji jak to można zrobić ( gdzie założyć ), mam grupę ludzi którzy będą robić zdjęcia w kilku kategoriach/dziedzinach, mieszkają praktycznie na całym świecie ( dostęp do fotek tylko poprzez internet), pragną komentować swoje prace we własnym/zamkniętym gronie i w efekcie wybrać odpowiednie prace w poszczególnych kategoriach. Mam nadzieję, że w miarę jasno określiłem moją potrzebę. Fotografii będzie ok 50 od każdej osoby , osób około 10 , kategorii też ok 10 -15 , każdy może się sprawdzić w 2-3 kategoriach, fotografie do oceny będą malutkie max 800px X 600px ( nefy będą czekały na zwycięzką publikację u właścicieli). Fajnie jakby obok fotografii można było pooglądać exifa.

Filan
12-11-2009, 15:40
wydaje mi się, że chyba picasso ma takie funkcje
Napewno można wrzucać zdjęcia dla zalogowanych użytkowników

Ty masz więcej informacji:
http://picasa.google.com/features.html#utm_medium=embed&utm_source=pwalogin

annocun
12-11-2009, 17:56
ok już sprawdzam, tak na szybko nie widzę systemu oceniania/gwiazdek do wotowania

Filan
13-11-2009, 13:03
ale jest możliwość komentowania każdego zdjęcia. Wg mnie, to kwestia umowy, między osobami biorącymi udział w zabawie, że w komentarzu będzie punktacja np od 1 do 5.

annocun
14-11-2009, 04:24
Tak też zrobimy bo ja już nie mam innego pomysłu a czasu mało, po prostu oceny będą w komentarzach, każdy komentarz to punkt więcej i tyle. W sumie to można by było na Joomli zrobić taka fajną galerie dorzucić i po sprawie ale jak już wspomniałem - brak czasu.Tak więc dziękuję za pomoc.