PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Deski dwie...

borregaard
11-11-2009, 18:49
...nie ,nie,nie takie....a o czym myśleliście....? :mrgreen:
...kolejna szufladka..okres niebieskawy...:mrgreen:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=fby2z68rzjdx708fax6g.jpg)

Strus
11-11-2009, 18:53
Jakoś mnie ten nieboskłon Panie Andrzeju nie leży zupełnie. Strasznie sztucznie wyszedł. I zupełnie inna kolorystyka dołu i góry ..... Do mnie nie gada

Reju
11-11-2009, 18:56
hehe pomyślałem pewnie deski z jakiegoś rozbitego pomostu ...a tu sportowcy na rekreacji wiatr łapią na jeziorku :) ładny widoczek

Locter
11-11-2009, 18:58
Kadr mi się podoba, ale pomarańczowym chmurom mówie nie ;)

borregaard
11-11-2009, 18:58
Jakoś mnie ten nieboskłon Panie Andrzeju nie leży zupełnie. Strasznie sztucznie wyszedł. I zupełnie inna kolorystyka dołu i góry ..... Do mnie nie gada
No to właśnie miało być ciekawe,przedwieczorne chmurki nad wrześniowym jeziorem i to ,prawie,bez softu...bez tego ...co tu pokazywać....?

ale pomarańczowym chmurom mówie nie
..no tak,a wściekłoróżowe,magentowe,to cacy...

Locter
11-11-2009, 19:02
No to właśnie miało być ciekawe,przedwieczorne chmurki nad wrześniowym jeziorem i to ,prawie,bez softu...bez tego ...co tu pokazywać....?

wściekłoróżowe,

Wściekłoróżowe ? Nie przeginaj waść :)

Strus
11-11-2009, 19:04
,magentowe.

Proszę się odstosunkować od mojej eS5tki :D :D :D :D :D

borregaard
11-11-2009, 19:05
Wściekłoróżowe ? Nie przeginaj waść :)
Nieee,sporo tu takich się przewija,kompletnie odjechanych chmur.....i nikt nie narzeka...:wink:
A ja chciałem pokazać ciekawy kolor tychże....

Greg77
11-11-2009, 19:09
Jestem za tym kolorem chmur....jednak podloga jakos za zimna w stosunku do reszty!
Kadr przyjemny.....

Locter
11-11-2009, 19:09
Nieee,sporo tu takich się przewija,kompletnie odjechanych chmur.....i nikt nie narzeka...:wink:
A ja chciałem pokazać ciekawy kolor tychże....

No spoko, wiem, ze czasem trzeba zakombinować z obróbką, każdy szuka nowych dróg, ja też czasem kombinuje i to widać na moich zdjęciach, jednak akurat w tym przypadku uważam, że ten filtr nie bardzo pasuje do ogólnej kolorystyki zdjęcia, może zagrałoby to razem gdyby dół zdjęcia był w innych barwach, ale tutaj moim zdaniem to niewypaliło. No ale gusta są różne, i jednemu się może podobać, a drugiemu nie. Wiadomo o co chodzi ;)

borregaard
11-11-2009, 19:13
Tu,poza filtrem UV nie ma nic innego...odrobina softu...chciałem pokazać ciekawą ,autentyczną kolorystykę,a tu masz...babo placek.....:mrgreen:

kichu
11-11-2009, 19:14
Nieee,sporo tu takich się przewija,kompletnie odjechanych chmur.....i nikt nie narzeka...:wink: A ja chciałem pokazać ciekawy kolor tychże....

problemem fotki nie sa same chmury, ale to ze gorna polowa zdjecia i dolna kolorystycznie pochodza z zupelnie innych planet... i ich laczne zestawienie kompletnie ze soba nie wspolgra...

borregaard
11-11-2009, 19:15
problemem fotki nie sa same chmury, ale to ze gorna polowa zdjecia i dolna kolorystycznie pochodza z zupelnie innych planet... i ich laczne zestawienie kompletnie ze soba nie wspolgra...
Są zjawiska na niebie i ziemii,o których filozofom się nie śniło.....skończyły mi się argumenty...:mrgreen:

Locter
11-11-2009, 19:16
,autentyczną kolorystykę,

Autentyczną ? No chyba nie wierzysz w to co mówisz, bo ja nie wierze, że te chmury tak wyglądały w rzeczywistości :)

borregaard
11-11-2009, 19:20
Autentyczną ? No chyba nie wierzysz w to co mówisz, bo ja nie wierze, że te chmury tak wyglądały w rzeczywistości :)
No comments,no more.....
Nie mam siły tłumaczyć,że nie jestem wielbłądem,chociaż tu http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=120822&page=3 twierdzilem coś przeciwnego....:mrgreen:

harb
11-11-2009, 19:30
mnie się podoba to lajtowe zdjęcie i nie jest to TWA - widać na niebie właśnie na tych chmurkach że są podświetlone słońcem takim przedwieczornym (to tak jak w Irlandii liliowe niebo, dopóki nie zobaczyłem to wydawało mi się to dziwne na zdjęciach z tej wysepki :-D) :-D

borregaard
11-11-2009, 19:33
nie jest to TWA
...a co ja takiego przeskrobałem,że nie....?...:shock: :mrgreen: :mrgreen:

Nikonozaur
11-11-2009, 19:38
Takie trochę odrealnione, ale ja tu widzę plusów dodatnich znacznie więcej niż plusów ujemnych :-D. Po prostu podoba mi się tak przedstawiony krajobraz.

borregaard
11-11-2009, 19:41
Takie trochę odrealnione, ale ja tu widzę plusów dodatnich znacznie więcej niż plusów ujemnych :-D. Po prostu podoba mi się tak przedstawiony krajobraz.
Mówisz o szarej połówce... interesuje mnie jej stan: stały czy ciecz? :mrgreen:
Zdecydowanie ciecz...."Grey Goose"....:mrgreen:

Nikonozaur
11-11-2009, 19:46
Zdecydowanie ciecz...."Grey Goose"....:mrgreen:
Słyszałem, że po niej człowiek zaczyna się szarogęsić...? :mrgreen:

Sowulus12
11-11-2009, 19:48
Nie znają się na porządnych chmurach ;) - dla mnie cacy i kolorek chmur mi pasi.

borregaard
11-11-2009, 19:48
Nie znają się na porządnych chmurach :wink: - dla mnie cacy i kolorek chmur mi pasi.
Nooo,dzięki Tomku....:mrgreen:

Słyszałem, że po niej człowiek zaczyna się szarogęsić...? :mrgreen:
Może i tak,mnie jeszcze ,aż tak,nie sponiewierała......:mrgreen:

harb
11-11-2009, 19:53
...a co ja takiego przeskrobałem,że nie....?...:shock: :mrgreen: :mrgreen:

generalnie !!! NIEZNOSNY jestes :mrgreen:

borregaard
11-11-2009, 19:55
generalnie !!! NIEZNOSNY jestes :mrgreen:
Dobra,dobra.".żaluzju "paniał......:mrgreen:

elrond
11-11-2009, 19:56
Na moje oko to jezioro Necko z widokiem na j.Rospuda :)

Chodź może to Białe lub Studzieniczne :)

borregaard
11-11-2009, 19:58
Na moje oko to jezioro Necko z widokiem na j.Rospuda :)
A na moje...jez. Rajgrodzkie,widok z pomostu ośrodka wypoczynkowego BGŻ....:-D.
Niewiele się"walnąłeś"....25 km....:mrgreen:

elrond
11-11-2009, 20:08
Na rajgrodzkim nie byłem juz dawno :) Rzeczywiście można się pomylić hehe.

pietrobas
11-11-2009, 20:15
łuny nad chmurami, całość nieba wygląda sztucznie

borregaard
11-11-2009, 20:48
Ok,teraz,na koniec..z softem....Praktycznie pod słoneczko..:-D

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=bcits8e6mbuirtf3x0gc.jpg)

Ekolog
11-11-2009, 20:55
kadr i kolory fajne ( poza niebem - strasznie sztuczne) -ale może ja sie nie znam ;) - odnośnie pierwszego
Pozdrawiam

borregaard
11-11-2009, 20:58
kadr i kolory fajne ( poza niebem - strasznie sztuczne) -ale może ja sie nie znam ;) - odnośnie pierwszego
Pozdrawiam

Miałem już nie komentować....co poradzę,że tak "trafiłem" ?......:)

Hoobie
12-11-2009, 09:35
Świetny landszaft :D Jestem na tak!

malasana
12-11-2009, 09:40
Fajny kadr, ladnie pokazane. Co do nieba - wolalbym gdyby bylo bardzij biale, ale nie jest to kwestia krytyczna dla tej fotografii. Bardzo ladnie jest.

PABLOOK
12-11-2009, 09:53
Fajny widoczek, przyjemny dla oka. Miło się go ogląda gdy na dworze zimno i buro.
A co do nieba, jest jakie jest, jakie było. Przecież wszystko zależy od tego jak zaświeci.
Czy zawsze musi być ono takie akuratne z nieskazitelnie białymi chmurkami :mrgreen:?

zazula
12-11-2009, 14:10
Ktoś już pisał o ciemnicy w lewym lesie?
Ciut rozjaśnić i gra gitara. Fajna pocztóweczka będzie

Nostromo
12-11-2009, 14:20
...a było trzeba zrobić normalnie , standardowo , nudnie i byłyby achy i ochy .... ale topik krótszy :D:D:D .
Fota jak najbardziej :).

borregaard
12-11-2009, 14:57
...a było trzeba zrobić normalnie , standardowo , nudnie i byłyby achy i ochy .... ale topik krótszy :D:D:D .
Fota jak najbardziej :).
Tak zrobię,zachowując tonację "okresu niebieskiego",ale inny "cyk"....Zazuli dziękuję za uwage,faktycznie było zbyt ciemno...:)
Kiedyś zarzucono mi brak poziomu,poziomu horyzontu,na podstawie....podstawy chmur. :mrgreen: Może ta osoba tu wejdzie i sobie wyprostuje,mając podstawę chmur za bazę.....:mrgreen:
Ostrzegam...zdjęcie "wyprane" do granic "realności"....może teraz wyda się realne,ale to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.Tam tak nie było.....:mrgreen:

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=bw65ij6emqurweu4krgz.jpg)

wojtek6308
12-11-2009, 21:10
1 fajna i niebo akurat mnie odpowiada :) ostatnia odsłona, czyli 3 bardzo podoba mnie się kadr :) . Na 3 ten las
nie za bardzo świeci?

nothing
13-11-2009, 00:12
Są zjawiska na niebie i ziemii,o których filozofom się nie śniło.....skończyły mi się argumenty...:mrgreen:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen: