Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zameczek II.......
.......tym razem w ciaśniejszym kadrze i w b/w, zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img18.imageshack.us/img18/483/dsc6528bwwinr.jpg)
pozdrawiam :-D
Al Koholik
09-11-2009, 22:11
heheh... zaraz ludzie pomyślą, że w tym kraju to tylko jeden zamek mają ... :)
heheh... zaraz ludzie pomyślą, że w tym kraju to tylko jeden zamek mają ... :)
a mają więcej :mrgreen: ? nie pokazywałes chyba, a ja o ile pamietam tylko raz
Ladny kadr. Masz moze wariant bardziej dramatyczny?
Al Koholik
09-11-2009, 22:18
a mają więcej :mrgreen: ? nie pokazywałes chyba
Zamków tu jak mrówków... Można nawet stwierdzić, że w każdej większej mieścinie jest stary klasztor i zamek. Minusem jest to, że te budowle są przeraźliwie nudne. Wszystkie wyglądają bardzo podobnie, rzekłbym, że nawet tak samo. Najciekawsze jest to, że oddane są do zwiedzania w okresie wakacji od czerwca do września...
Ladny kadr. Masz moze wariant bardziej dramatyczny?
jak widzisz na niebie dramatu nie było i trudno go bedzie wykrzesać z tego kadru (zaszumi niebo ect.) :-D
Nikonozaur
09-11-2009, 22:44
Dramat może być po zawaleniu się tej pięknej budowli. Już ma wyraźny przechył w lewo... :)
Fajne ale bardziej podobał mi się w poprzedniej wersji. Dla własnej przyjemności zrobiłem, sobie ją na bardziej groźną i teraz straszy na moim pulpicie... ;-)
ostrytux
09-11-2009, 23:15
Fajne ale bardziej podobał mi się w poprzedniej wersji.
A mnie odwrotnie :) ta ma coś w sobie takiego że mogę się na nią gapić - ale to pewnie moje "ukryte" zamiłowanie do czerni i bieli :mrgreen:
GUINNESSts
09-11-2009, 23:18
Ladna aureolka wokol zamku;) Delikatne syfki na 9-tej;) Ciekawie sklada sie w lewo;)
Kadr mz ciekawy. Samo zdjecie nie rzuca na kolana ale nie o to chodzi jak Cie znam. Jest cieplo, "przyjaznie" obrobiony i pokazany. Dobrze wydobyles charakterystyczne cegielki z muru. Jasny kamien to ciekawy akcent, jak rowniez skrzyneczka przy chodniku. Pewnie lampa i b. dobrze, ze zostawiles. Podobaja mi sie proporcje. Szczegolnie to, jak sprytnie w dobrym miejscu umiesciles otoczke z kamieni, dzwigajaca ten kadr:)
Dramat może być po zawaleniu się tej pięknej budowli. Już ma wyraźny przechył w lewo... :)
przyznaję tym razem przeoczyłem parę spraw :oops: pośpiech złym doradcą
Centralnosc uzasadniona
B&W uzasadnione
Ramka..... jest
CZyli w zasadzie mamy wszystko
Ja bym tylko nieco ciemniejsze i bardziej kontrastowe niebo widzial. Tzw "clarity" bym wiecej w prawo pociagnal
Ładnie, prosto i przyjemnie. Podoba się.