Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Hulaj noga, piekła nie ma...
Inkognito
09-11-2009, 19:54
...czyli nowoczesny przybytek handlowy!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/11/Scooter_and_the_poznan_mall_by_ink_gp-1.jpg
źródło (http://fc07.deviantart.net/fs49/f/2009/177/1/c/Scooter_and_the_poznan_mall_by_ink_gp.jpg)
hehe, fajnie dopasowałeś temat do motywu na zdjęciu ;) Obróbka też mi się podoba, ewentualnie troszkę winietę bym zmniejszył, ale rzecz gustu. I co się stało, że nie w kwadracie? Czy to dziecko w LD nie pozwoliło na radykalne cięcie? :)
Pozdrawiam
elektronik_tk
09-11-2009, 20:26
no elegancko :) na kolejnym pokazie na piwku będzie w kwadracie :D
Inkognito
09-11-2009, 20:28
hehe, fajnie dopasowałeś temat do motywu na zdjęciu ;) Obróbka też mi się podoba, ewentualnie troszkę winietę bym zmniejszył, ale rzecz gustu. I co się stało, że nie w kwadracie? Czy to dziecko w LD nie pozwoliło na radykalne cięcie? :)
Pozdrawiam
Czasem mi się uda zrobić coś w prostokącie ;)
A dla marudzących, kwadracik stosowny tu (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=112524)
no elegancko na kolejnym pokazie na piwku będzie w kwadracie
Eeee... to zbyt duży staroć na piwko ;)
Mam nawet w papierowej wersji - taki jest stary ten staroć, o! :D
fajne, ale pokazuj wieksze fotki a nie znaczki pocztowe (teraz mozna 1024 w poziomie) :)
Inkognito
09-11-2009, 20:37
fajne, ale pokazuj wieksze fotki a nie znaczki pocztowe (teraz mozna 1024 w poziomie) :)
Krzyś, to robione jeszcze w czasie jak nie było można tak dużych wstawiać :D
Serio staroć ;)
Ale pomyślę, przy następnych wstawkach - promys! :D
Bardzo zmyślnie wyszło, bardzo...
A co do kwadratu, to racja. Kwadrat to kwadrat. Tutaj coś prostokątnie się Tobie ciachnęło ;)
Inkognito
09-11-2009, 22:14
Bardzo zmyślnie wyszło, bardzo...
A co do kwadratu, to racja. Kwadrat to kwadrat. Tutaj coś prostokątnie się Tobie ciachnęło ;)
To przez ten głupi projektor :D
Dla mnie extra :D
Cieszę się! :)
Piotr_ek
09-11-2009, 22:18
Siema Grześ! Dobra fota. Nie wiem czy b/w nie było by lepsze. Dzięki temu przybytkowi handlowemu zdjęcie bardziej szufladkuje mi się jako szeroko pokazany photo street. A Street moim zdaniem lepiej prezentuje się właśnie w b/w. Pozdr!
Inkognito
09-11-2009, 22:23
Siema Grześ! Dobra fota. Nie wiem czy b/w nie było by lepsze. Dzięki temu przybytkowi handlowemu zdjęcie bardziej szufladkuje mi się jako szeroko pokazany photo street. A Street moim zdaniem lepiej prezentuje się właśnie w b/w. Pozdr!
Gadasz jakbyś mnie nie znał :D
To żaden street :D to czysta architektura ;)
Ale zmyłka jak to czesto u mnie bywa, była więc ot dałeś sie złapać ;)
A kolor hmm... nie pomyślałem nawet o wersji BW, czasem od poczatku mam pomysła na kolor.
:)
Piotr_ek
09-11-2009, 22:35
No ja Cię rozumiem! Ale... wszedłem i popatrzyłem na foto... i pierwszym elementem jaki wpadł mi w oko to nie pejzaż urbanistyczny miasta Poznań lecz przybytek handlowy. Krzyknąłem o jeja! człeń w kadrze. I stąd myśl o b/w i street'cie :) A ogólnie foto jest bardzo nice i w ogóle awesome !
Inkognito
09-11-2009, 22:51
A ogólnie foto jest bardzo nice i w ogóle awesome !
Wiesz, że nie to chciałem wymóc ;)
Raczej chodzi o to, że dziewczynka jest elementem tego krajobrazu. Ale skojarzenia dowolne! :)
BW nie będzie! o!
ostatnio mi się znudziło ;)
Piotr_ek
09-11-2009, 23:08
BW nie będzie! o!
ostatnio mi się znudziło
a kysz :)
i tupiąc złośliwie w rozpadającą się płytkę chodnikową pokazał niekulturalnie język :)
Inkognito
09-11-2009, 23:12
a kysz :)
i tupiąc złośliwie w rozpadającą się płytkę chodnikową pokazał niekulturalnie język :)
No masz, znów nieprecyzyjnie się wyraziłem :D
Nowych w BW nie bedzie przez jakiś czas. Ale tu się pojawią, gorzej dla Ciebie.
Bo ty je już znasz ;)
Piotr_ek
09-11-2009, 23:34
U mnie Grzesiek pojawiła się zajawka na kadry pionowe w b/w. Architektura. Zaczynam wyszukiwać motywów...
A to, że znam te zdjęcia nie przeszkadza w tym bym mógł na nie popatrzeć raz jeszcze :) ...bo przecież to są dobre fotografie !
No cóż tym razem nie jest dobrze !
Jest bardzo dobrze ! :) Podoba się bardzo.
woytec60
10-11-2009, 18:57
Fajnie to skomponowane.
Dziewczynka na hulajnodze i latarnia w rogach po przekątnej sie uzupełniają a jednocześnie ta sama dziewczynka kontrastuje z ostrymi kątami architektury za nią i ożywia cały kadr.
Dla mnie świetnie.
Ja tam od razu widzę, że to stare bo w kolorze i nie w kwadracie ;) Jakoś mi się Inku to zdjęcie jeszcze nie nawinęło wcześniej przed oczy więc uczciwie przyznaję, że mi się podoba :)
klasa jak zawsze. Ja dalej nie osiagnalem celu...Pozdr!
Inkognito
11-11-2009, 11:33
Fajnie to skomponowane.
Dziewczynka na hulajnodze i latarnia w rogach po przekątnej sie uzupełniają a jednocześnie ta sama dziewczynka kontrastuje z ostrymi kątami architektury za nią i ożywia cały kadr.
Dla mnie świetnie.
Hehe, dzięki wielkie :)
Ja tam od razu widzę, że to stare bo w kolorze i nie w kwadracie ;) Jakoś mi się Inku to zdjęcie jeszcze nie nawinęło wcześniej przed oczy więc uczciwie przyznaję, że mi się podoba :)
Eeee... dawno nic mojego nie widziałeś :D
Ale wiele racji masz, staroć - ale lubię ten staroć :)
Dzięki Wojtku!
klasa jak zawsze. Ja dalej nie osiagnalem celu...Pozdr!
Wędkę już masz, teraz trzeba tylko poczekać aż jakaś ryba się nawinie ;)
Dzięki!
Eeee... dawno nic mojego nie widziałeś :D
Widziałem, widziałem - po prostu ostanio raczej oglądam w milczeniu ;)
Inkognito
11-11-2009, 11:52
Widziałem, widziałem - po prostu ostanio raczej oglądam w milczeniu ;)
No chyba, że tak! ;)
Ja to już nawet zdjęcia robię w milczeniu...
a właściwie nie robię zdjęć tylko milczę :P
fajne zdjęcie, podoba mi się kadr