Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Parkowo IR
kolejne z parku i kolejne w ir , zapraszam do oceny
**
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img20.imageshack.us/i/ir2u.jpg/)
Bajecznie :-D. Troszkę IHO szkoda tego cienia i podłogi bym przyciął.
Pearl1977
09-11-2009, 10:54
O takiej zimie marzę... ;)
Ładna fotka.
Sebastianito
09-11-2009, 10:57
moim zdaniem troche balagan w kadrze... ale moze sie niektorym podobac.
moim zdaniem troche balagan w kadrze... ale moze sie niektorym podobac.
niestety,,,,, i przez to żle się to zdjęcie odbiera, do IR-a kadr musi być dopracowany ponieważ ta szczególna technika wiele składowych kadru bardzo uwypukla :-D
a poza tym leci w lewo...
EDIT
Albo nie leci...
Kurde raz patrzę to leci.. po chwili jest ok.. potem znów leci... wtf ?
Bardzo mi się podoba prawa połowa. Z lewej nie pasuje cień (za mocny) i poświata za wieżyczką (kłuje w oczęta).
borregaard
09-11-2009, 13:29
Bil,samo IR jest bardzo fajne,ale żeby ogólnie też tak było,weż pod uwagę opinie wyżej....
wojtek6308
09-11-2009, 14:00
Tak, prawa strona bardzo ładnie wyszła :) lewa z tym cieniem znacznie gorzej.
Nie jesteś NEMETH`em by Ci cień podarowali :D ! :p
A tak BTW - wieżyczka świeci ale chyba już ktoś to wytknął ;)
dzięki za sugestie :):) co do świecenia ,jest to wynikiem mieszania kanałów , po prostu po tym zabiegu tak się zrobiło
Nie jesteś NEMETH`em by Ci cień podarowali :D ! :p
A tak BTW - wieżyczka świeci ale chyba już ktoś to wytknął ;)
Angadil - to nie chodzi o to,,,,, wiesz dobrze jak są dopracowane kadry Nemetha czy Jarka 76
jeżeli się przypatrzymy temu zdjeciu dokładnie to lewa strona ma niezamknięty kadr poprzez ucięcie w połowie zdajsie klombu, wieża robi wrażenie jakby nie była wyprostowana (myślę o całej jej bryle od góry do dołu ) kolorystyka dziedzińca prawdopodobnie dlatego ze jest w mocnym cieniu w pada w odcień żółci, prawa strona kadru tez wydaje się być do końca niezamknięta, ucięte drzewko i pół krzewu czy tez małego drzewka, klomb po prawej też wpada w żółtawy odcień - kadr wydaję się być za ciasny i z lewej i z prawej
podam za przykład jedno ze zdjęć (Jarek 76 ma o wiele lepsze IR-y ) ale to podam jako przykład równomiernej kolorystyki takiego zdjecia,
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=110543
zobaczmy jak dopasowany jest kolor budynków i murów do np. roślinności
Dlatego nie chciałem rozwijać swojego komentarza, miałem nadzieje że Bil78 się domyśli jakie popełnił błędy ale skoro wywołałeś wilka z lasu i wychodzić ma na to że Nemetha się faworyzuje, to chcę tylko pokazać ze Nemeth robi IR-y porządnie i jemu nie ma czego darować
pozdrawiam Autora twierdząc że będzie lepiej :-D
Harb - to był żart z mojej strony xD
Myślałem, że odpowiednio to zaakcentowałem emotami :)
Nemeth i Jarek to osoby którym cholernie zazdroszcze oka, talentu i umiejętności obrobki nie tylko IR`ów. Sam bym chciał choć w kilku procentach potrafić tak jak oni ;)
Chodziło mi raczej o to, że z racji tego iż autor wątku nie ma takiej renomy jak w.w osoby to nie popuści mu się i nie przymknie oka na kilka niedociągnięć na które zmróżyłoby się oko u innych.
Poza tym było to w żartobliwym tonie :)
Harb - to był żart z mojej strony xD
Myślałem, że odpowiednio to zaakcentowałem emotami :)
Nemeth i Jarek to osoby którym cholernie zazdroszcze oka, talentu i umiejętności obrobki nie tylko IR`ów. Sam bym chciał choć w kilku procentach potrafić tak jak oni ;)
Chodziło mi raczej o to, że z racji tego iż autor wątku nie ma takiej renomy jak w.w osoby to nie popuści mu się i nie przymknie oka na kilka niedociągnięć na które zmróżyłoby się oko u innych.
Poza tym było to w żartobliwym tonie :)
ok.:-D