Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] We/Wy ........
........do i z portu, zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img199.imageshack.us/img199/4503/dsc4496kopia2r.jpg)
pozdrawiam :-D
Nostromo
09-11-2009, 00:39
Fajna fota , ale MZ to raczej Wy :).
Fajna fota , ale MZ to raczej Wy :).
z tej strony patrząc, masz rację :-D
ostrytux
09-11-2009, 00:44
Fajna fota ...
Trudno się nie zgodzić :) kadr bardo fajny, ciekawie wyszły linie falochronu, horyzontu i te od chmur na niebie.
Fajny kadr...ładne zdjęcie. ;)
Amadeusz
09-11-2009, 01:06
Zielony przegięty.
Zielony przegięty.
Amadeusz - kiedy ostatnio byłeś nad morzem :mrgreen: ja mieszkam trzysta metrów i nie takie kolory już widziałem
Zielony przegięty.
To jest bardzo naturalny kolor glonow!
Bardzo dobra fota! Podoba sie ale zgodze sie ze to raczej Wy;)
Nikonozaur
09-11-2009, 01:29
Ładnie, naturalnie i czysto. Kolor zielska trafiony w 100%. Co Wy z tym "wy"? Jak "wy" to i "we". :-D
bardzo przyjemny kadr. Podoba sie
Jakub Klimczak
09-11-2009, 01:33
Ładna kompozycja. Podoba się.
GUINNESSts
09-11-2009, 01:43
O Jezu co ja mam z tym czlowiekiem! Znowu zostawil kropke na niebie:mrgreen: Co to jest. Łabądż czy jaskółek?
Kadr bardzo mi sie podoba! Fajnie sie sklada i prowadzi do We/Wy:) Kolor glonow rowniez dobry i konkretny:)
O Jezu co ja mam z tym czlowiekiem! Znowu zostawil kropke na niebie:mrgreen: Co to jest. Łabądż czy jaskółek?
Tomek! Przetrzyj sobie monitor:D Szukalem, szukalem i nie znalazlem!;)
GUINNESSts
09-11-2009, 01:50
Tomek! Przetrzyj sobie monitor:D Szukalem, szukalem i nie znalazlem!;)
Okulary;) Ja bez widze i drazni mnie to:) Spojrz Grzegorz na godzine 2-ga. Krotsza wskazowka zegara!
PS: 1.30
Okulary;) Ja bez widze i drazni mnie to:) Spojrz Grzegorz na godzine 2-ga. Krotsza wskazowka zegara!
PS: 1.30
idż do Johna :mrgreen: wyreguluje Ci wzrok :razz::mrgreen:
GUINNESSts
09-11-2009, 02:29
idż do Johna :mrgreen: wyreguluje Ci wzrok :razz::mrgreen:
Ty tez nie widzisz?
borregaard
09-11-2009, 07:45
Ty tez nie widzisz?
Tomek,masz rację,to ślepaki....kropka jak byk,ma ze dwa piksele...:-D
Ekstra ten kolorek glonów..
Też znalazłem tą "toćkę" a zdjęcie naprawdę świetne :)
Tomek,masz rację,to ślepaki....kropka jak byk,ma ze dwa piksele...:-D
Ekstra ten kolorek glonów..
no normalnie aptekarze :mrgreen::mrgreen::mrgreen: z jednego przechodzi na drugiego jak świńska grypa :razz::razz::razz:
borregaard
09-11-2009, 08:34
Nie ma kompromisu dla jakości....8)....:wink: :mrgreen:
Dobre kolorki Janku, a i kadr choć w sumie klasyczny to mocno przemyślany.
Glony są OK jak najbardziej.
Pyszne zdjęcie. Kadr, kolory i wszystko
Co tu dużo pisać. Kadr, kolory (jak dla idealny materiał do nauki :-D)
wojtek6308
09-11-2009, 10:32
Świetny kadr, kolorki również :-D
Kolory - pierwsza klasa. Bardzo dobre ujęcie... :)
Wciągające :) Fajne zdjęcie i miejsce.
Amadeusz
09-11-2009, 13:41
Amadeusz - kiedy ostatnio byłeś nad morzem :mrgreen: ja mieszkam trzysta metrów i nie takie kolory już widziałem
Harb, nad Bałtykiem to dawno... Fota niemal czarno-biała a tu takie jaskrawości;) nawet tam w oddali jakaś budka się też ostro zagloniła. Ja nie daje wiary w taki kolor zieleni na tym zdjęciu, nie ma bata;) Nie chodzi mi o poprawianie koloru bo sam poprawiam ale tu jest dysproporcja, która mnie osobiście razi. Natomiast widzę, że większości się podoba czyli ok.
Co do koloru, to to zdjęcie ma w sobie dużo światła po prostu :-D.
(Moim zdaniem oczywiście :-D)
Co do koloru, to to zdjęcie ma w sobie dużo światła po prostu :-D.
(Moim zdaniem oczywiście :-D)
ten fragment portowego we/wy W Gdańsku w Górkach Zachodnich (port jachtowy) był nie dawno remontowany
spójrz na kamienie w tym wątku
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=111415
nie zdażyły się pokryć "morską patyną" (zdjecia pochodzą z tego samego plenerku) tłumaczyłem kiedyś w wątku zdajsie użytkowniczce Barbi dlaczego ta latarnia na samym końcu falochronu tak intensywnie daje po oczach, a wcześniej zdajsie _ Tomek_ pytał mnie o kolor latarni w porcie Gdańskim (też taki żarówiasty) otuż powtórzę raz jeszcze od niedawna w myśl przepisów UE urządzenia sygnalizacyjne portów morskich i nie tylko maluje się specjalnymi farbami które maja niesamowitą kolorystykę widoczną z bardzo daleka z wiadomych powodów (ja sadzę że są to farby fluorescencyjne) zresztą powiem Ci szczerze ze ja podchodzę do tego inaczej - albo się podoba zdjęcie albo nie, po prostu :-D
Sebastianito
09-11-2009, 14:58
po lewej stronie nad horyzontem morze ma dziwny uskok... czyzby statek przeszkadzal i go stepelkiem?
po lewej stronie nad horyzontem morze ma dziwny uskok... czyzby statek przeszkadzal i go stepelkiem?
Sebastian tam się zaczyna :mrgreen: "Rów Mariański" ależ wy rozbieracie te fotki na czynniki proste :mrgreen: - tak na poważnie całkowicie z lewej jest kawałeczek kolejnego pirsu - falochronu w bardzo dużym oddaleniu może to o to chodzi
pozdro :-D
ta rybka na 8.47, to ona czegoś nierówno musi ogonem machła...
:-)
nie przejmujcie się
efekt motyla (to przejdzie)
obleci glob i za jakiś czas tej latarni tu już nie będzie
;-)
Mnie się podoba - ładny, elegancki kadr :)
Sebastianito
09-11-2009, 15:35
Sebastian tam się zaczyna :mrgreen: "Rów Mariański" ależ wy rozbieracie te fotki na czynniki proste :mrgreen: - tak na poważnie całkowicie z lewej jest kawałeczek kolejnego pirsu - falochronu w bardzo dużym oddaleniu może to o to chodzi
pozdro :-D
okej przepraszam.... Zdjecie mi sie podoba, jest takie "w twoim stylu" co nie jest zle, ani za dobre :) jest takie poprostu... no dobre jest. :)
ten fragment portowego we/wy W Gdańsku w Górkach Zachodnich (port jachtowy) był nie dawno remontowany
spójrz na kamienie w tym wątku
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=111415
nie zdażyły się pokryć "morską patyną" (zdjecia pochodzą z tego samego plenerku) tłumaczyłem kiedyś w wątku zdajsie użytkowniczce Barbi dlaczego ta latarnia na samym końcu falochronu tak intensywnie daje po oczach, a wcześniej zdajsie _ Tomek_ pytał mnie o kolor latarni w porcie Gdańskim (też taki żarówiasty) otuż powtórzę raz jeszcze od niedawna w myśl przepisów UE urządzenia sygnalizacyjne portów morskich i nie tylko maluje się specjalnymi farbami które maja niesamowitą kolorystykę widoczną z bardzo daleka z wiadomych powodów (ja sadzę że są to farby fluorescencyjne) zresztą powiem Ci szczerze ze ja podchodzę do tego inaczej - albo się podoba zdjęcie albo nie, po prostu :-D
Janku to się chyba nie zrozumieliśmy. Przecież ja nie kwestionowałem koloru tej pracy, a jedynie chciałem uzasadnić, wyjaśnić Amadeuszowi, różnicę w intensywności nasycenia poszczególnych elementów fotografii (oczywiście moim zdaniem).
Uważam te kolorki za bardzo naturalne (jak na wszystkich Twoich pracach zresztą). A stwierdzeniem, że światło robi tu grę kolorów, chciałem napisać, że to tylko i wyłącznie perfekcyjne potraktowanie warunków które zastałeś i późniejszej obróbki. Mam nadzieję, że wyjaśniłem z grubsza o co mi chodziło w poście.
Serdecznie pozdrawiam :).
P.S. Zdaję sobie sprawę z miejsca w którym jestem, ze swojego małego doświadczenie i dlatego nawet nie ośmieliłbym się krytykować prac Twoich i bardziej doświadczonych kolegów, które są dla wzorcem do naśladowania i nauki :-D. Krytki to na razie mi potrzeba i to takiej konstruktywnej :-D.
PABLOOK - całkowicie się nie zrozumieliśmy to dość obszerne wyjaśnienie jest adresowane do Amadeusza poza tym jeżeli uwagi są trafne to trzeba je przyjąć z pokorą, ja jako autor często bronię swoich racji ale jezeli uwaga jest zasadna ......:mrgreen: to dlaczego mam się nie przyznać do błędu
się mnie podobuje
Z jednym malusim ale - kadrowałbym pod większym kątem żeby cypelek na końcu był bardziej po lewej
sabs2key
09-11-2009, 18:39
Świetnie jak zawsze z resztą - no prawie ;)
PABLOOK - całkowicie się nie zrozumieliśmy to dość obszerne wyjaśnienie jest adresowane do Amadeusza poza tym jeżeli uwagi są trafne to trzeba je przyjąć z pokorą, ja jako autor często bronię swoich racji ale jezeli uwaga jest zasadna ......:mrgreen: to dlaczego mam się nie przyznać do błędu
No to wszystko jasne. Przywołałeś mój post i dlatego ta pomyłka.
Miłego wieczoru :-D.
Kompozycyjnie bardzo ciekawy obraz. Post-procesing też Ci się udał. Ogólnie - przykuwa oko. Gratuluję!
No to wszystko jasne. Przywołałeś mój post i dlatego ta pomyłka.
Miłego wieczoru :-D.
tak, omyłkowo zacytowałem Ciebie :oops:
mi sie podoba tak jak jest :mrgreen: