Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Światło i cienie
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img691.imageshack.us/img691/4160/36528968.jpg)
GUINNESSts
07-11-2009, 23:00
Nie pasuje mi tylul. Moze w kolorze bardziej to gra. Tutaj nie czuje. Choc sama fota fajna.
Nigdy nie byłem mocny z tytułów ';)
Monumentalny widok. Pięknie pokazujesz góry.
ostrytux
07-11-2009, 23:19
Ja ze względu na zamiłowanie do gór mogę tylko powiedzieć jedno - pięknie jest :)
GUINNESSts
08-11-2009, 01:40
Nigdy nie byłem mocny z tytułów ';)
"W mglistej poświacie";)
downunder
08-11-2009, 01:43
Nie wiem jak z tytułem bo nie jestem humanistą, ale mi w tym zdjęciu światło i cienie zagrały idealnie. :D
borregaard
08-11-2009, 09:24
Ładnie,chociaż wiadomo....bardziej wolałbym kolor,ale jak już Maciek wspomniał ...monumentalnie wyszło..
Spory zapasik tej góry masz w "piwniczce"....:wink: :mrgreen:
jak zawsze góry w twoim wydaniu świetne :):)
wojtek6308
08-11-2009, 11:54
Bardzo ładnie pokazujesz te góry :-D
Piotr_ek
08-11-2009, 17:31
Dobra fota Piotrze.
Widac jak gora dominuje nad otoczeniem. Szkoda tych miejsc po wiatrolomach. Byloby wzorowo...
Wciągające światełko ... cienie również.
tormentol
09-11-2009, 17:28
Takie góry i takie bw bardzo mi się podoba. Duże graty :)
Bardzo mi się podoba. To zdjęcie ma to "coś". Potęga tej góry w połączeniu z fakturą lasu... mniam.
Ładnie, ładnie...
Jurgów?
Ładny kadr, ładne światełko, no po prostu ładne góry.
Zdjęcie super, podoba mi się kadr, kompozycja i punkt ... z którego było robione. Niestety zbyt moim zdaniem niewprawny-pospieszny retusz zepsuł to zdjęcie. Przeszkadza mi:
1) Niebieskawy odcień - dół kadru do połowy lasu, szczególnie prawy róg. Może zamienić jednak na BW, bo pogłębione cienie są niebieskawe. Być może nie zwróciłeś uwagi na profile koloru albo monitor mi świeci na niebiesko z tej strony, choć zdjęcie "flipowałem" i odcień pozostał jednak granatowy
2) Środek kadru z lewej od granicy śniegu, aż do lasu na pierwszej górce po prawej, moim zdaniem zbyt niefrasobliwe potraktowanie narzędziem rozjaśniającym.
3) Najbardziej jednak przeszkadzają mi pogłębione cienie pod "głową". Zbyt duży rozmiar i twardość narzędzia przyciemniającego jest szczególnie widoczna choćby na czubkach drzew rosnących na górce poniżej. Również zbyt gwałtowne urwanie "przyciemnienie" widać na skałach pod granią schodząca w dół (lewa strona kadru). Pozostał kształt pędzla.
No cóż to tyle mi przeszkadza w odbiorze tego udanego zdjęcia. Chciałbym się kiedyś tam znaleźć w takiej scenerii. Jednak nigdy nie odważył bym się tak bezpardonowo poprawiać natury zwłaszcza jeśli dotyczy to płynności światła i cienia.
Pozdrawiam.