Zobacz pełną wersję : co sądzicie o tym laptopie?
Chciałbym zapytać o zdanie użytkowników tego forum o opinie na temat tego laptopa:
DELL Studio 1555 P8600 / ATI4570 / 500GB / 15,6'' 1920 x 1080 / 4GB Ram
http://www.komputronik.pl/index.php/product/81297/Notebooki-i-netbooki/Notebooki/DELL_Studio_1555_P8600_-_ATI4570_-_500GB.html
konkretnie chodzi mi o rozdzielczość i matryce... jest dosc spora co z jednej strony mi odpowiada ale z drugiej zastanawiam sie jak to wszystko bedzie wyglądało przy 15,6 calach...
czy ma ktos ten model? lub podobny? może sie pochwalić wrażeniami z uzytkownia (juz nietylko o matrycy ale ogolnie)? minusy, plusy? itd ?
może ktoś gdzies trafil na jakąs pożądną recenzje tego sprzetu? bo szukam i same sklepy albo tylko newsy ze cos tam takiego jest takiego na rynku...
ps. moze macie jakies inne propozycje o podobnych parametrach i cenie? (matryca 15,4 - 15,6)
z góry dziekuje...
Pracowałem kiedyś przy ok 15" 1920x1200 (DELL Inspiron bodajże 6200) i pomimo, że bardzo lubię wysokie rozdzielczości, ultra małe plamki, musiałem po kilku miesiącach przesiąść się na większy ekran/plamkę. Wielkości elementów ekranowych są mikroskopijne i męczące na dłuższą metę.
Fotoshop
08-11-2009, 13:29
Chciałem zapytać jak monitor tego Dell-a się sprawuje,jak oddaje kolory,czy mozna na tym obrabiać fotografie?
Podbno ma najlepszą matryce w swojej klasie cenowej obok sony vaio oraz podobno jest (laptop) lepszy Macbook Pro
Chciałem zapytać jak monitor tego Dell-a się sprawuje,jak oddaje kolory,czy mozna na tym obrabiać fotografie?
Podbno ma najlepszą matryce w swojej klasie cenowej obok sony vaio oraz podobno jest (laptop) lepszy Macbook Pro
Przygotowywałem na nim fotografie dość długo, dopóki nie zauważyłem, że popsułem sobie mnóstwo zdjęć.
Fotoshop
08-11-2009, 15:23
Który masz na mysli Studio 1555 czy macbooka Pro?
Na którym popsułeś sobie zdjęcia?
Który masz na mysli Studio 1555 czy macbooka Pro?
Na którym popsułeś sobie zdjęcia?
Pytanie było o "monitor tego Dell-a", i do tego się odniosłem.
Fotoshop
08-11-2009, 15:43
Skoro tak dobrze znasz się na monitorach to proszę odpowiedz mi co jest lepszego w monitorze macbook-a pro 15' od monitorów studio 1555 15.6" WXGA LED Display TrueLife™?
poczytaj http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=22683&st=20&start=20 matryca była by ok gdyby była matowa a tak jej szklana specyfikacja spełnia rolę lustra(oczojeb..a) .1920x1080 dobra jest do obróbki foto i do filmów ,bo w codziennym zastosowaniu to wypada blado ,po paru godzinach pracy oczy bolą .rozdzielczość jest tak duża że trzeba naprawdę wszystkiego szukać .
ja na Twoim miejcsu celował bym raczej w Latitude serii E
Skoro tak dobrze znasz się na monitorach to proszę odpowiedz mi co jest lepszego w monitorze macbook-a pro 15' od monitorów studio 1555 15.6" WXGA LED Display TrueLife™?
Technicznie nie ma nic lepszego, to taki sam TN, różnica jest w regulacji. Problemem laptopów jest wykręcona do niemożliwości temperatura barwowa i żenujące możliwości regulacji jaskrawości. W MBP jest jak na laptopa jednak najlepiej.
Fotoshop
08-11-2009, 16:54
A jak przedstawia się wśród nich monitor z iMac 20" Core 2 Duo 2.66GHz?
A jak przedstawia się wśród nich monitor z iMac 20" Core 2 Duo 2.66GHz?
Dokładnie tak samo jak MBP, tylko większy i w innej obudowie.
PS. Procesor nie ma większego wpływu na jakość ekranu.
Fotoshop
18-11-2009, 10:24
A jak przy tym wszystkim prezentują sie nowe monitory w iMac-ach 21,5'
Oglądałem je w iSpocie wyglądają przyzwoicie,ładnie jasno świecą,ładnie oddają kolorki-ale jest to moja subiektywna opinia.
Podobno jest to już monitor na technologi IPS.