Zobacz pełną wersję : jedno plenerowe
Witam , co sadzicie o takiej obrobce ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img687.imageshack.us/img687/8529/dsc2244jakoobiektinteli.jpg)
mrpawcio
06-11-2009, 00:47
Do mnie nie trafia. Bardziej niż nad obróbką zastanowiłbym się nad kadrem, patrząc na to zdjęcie ma się wrażenie, że PM jest na zjeżdżalni, a budynki się walą.
photofun
06-11-2009, 00:57
Fatkycznie-ani obróbka, ani kadr nie robią wrażenia... Tzn. u mnie robią ale raczej negatywne
niestety nieciekawie. Bliżej do fotoziutka niż fotografii slubnej :D
koper_dg
06-11-2009, 09:11
słabe:
zamiast pary rzuca się w oczy Palac do tego nie umiejętnie uchwycony
porada:
dodaj winietki która lekko przysłoni obrzeża drugiego planu a Pałac i tak zostanie
dzieki za komentarze dotyczace obrobki ,
Pozdrawiam
O, gdzieś już widziałem podobny kadr.
obrobka obrobką, ale czemu tak ostro skosileś tą fote:) ?
Wojtek , mam inne mniej skoszone ,
wczoraj mialem chec na zrobienie jakiejs tekstury , nigdy wczesniej nie uzywalem ich w swoich zdjeciach
wzialem pierwsze stare przypadkowe zdjecie nocne ( zalezalo mi na nocnym ) , zdjecia tego bylo wiele wersji i tej mlodzi nie dostali ... chodzilo mi o prawidlowe zrownowazenie WB dla swiatla zastanego i blyskowego , co zrobilem na dwoch ekspozycjach RAW-a a przede wszystkim skupilem sie na dodaniu tekstury , nie mialem zielonego pojecia ze zdjecie zostanie potraktowane pod kazdym aspektem sztuki fotograficznej , a tego w zasadzie powinienem sie spodziewac
chodzi mi bardziej o to czy nakladajac teksture , dawac ja po calym zdjeciu jak tu , czy tez selektywnie wylaczajac z niej mlodych , czy tego typu tekstura moze byc ,,, etc ...
Arturze- ja mysle, zebys robil tak jak tobie sie podoba.
a dlaczego?
bo nawet jak robisz blad, ale czujesz ze idziesz w dobrym kierunku no to co ci po opinach negatywnych? ludzie nie znaja twojego kierunku. wystarczy ze ty go znasz.