Zobacz pełną wersję : 50 1.4 Ais vs 50 1.4 Ai
Witam,
czy jest duża różnica pod względem ostrości w przypadku obu tytułowych obiektywów?
To są identyczne optycznie formuły więc różnice jak są to wynikają z cechy charakterystycznej danej sztuki, teoretycznie nie ma różnicy :)
To są identyczne optycznie formuły więc różnice jak są to wynikają z cechy charakterystycznej danej sztuki, teoretycznie nie ma różnicy :)
no właśnie też tak myślałem, ale potem poszukałem specyfikacji obu obiektywów i są niewielkie różnice jeśli chodzi o wagę, wymiary... zatem sądziłem, że może ona są bardzo podobne, ale nie do końca takie same
wiesz z tą wagą to jest tak że zależna jest nie tylko od szkieł ale i budowy obiektywu, dla przykładu AF50/1.8 pierwsza wersja 210g a ostatnia 155g a to ta sama reguła optyczna.
ok, czyli z tego co mówisz, wychodzi, że jakość optyczna powinna być ta sama. zatem może się skuszę...
Witam,
czy jest duża różnica pod względem ostrości w przypadku obu tytułowych obiektywów?
Tu :
http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/50mmnikkor/index4.htm
I na następnych stronach masz wszystkie róznice :)