PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Ostatnio wole chlopców..

Kamash
19-10-2006, 22:11
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://kamash.malnet.pl/photoblog/zdjecia/SmLarge/small/_DSC1632ssss.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://kamash.malnet.pl/photoblog/zdjecia/SmLarge/small/_DSC1462s.jpg)

Kamash
19-10-2006, 22:17
tytuł to oczywiscie zart.. prosze nie traktować tego poważnie :)

mswilk
19-10-2006, 22:29

... dobra dobra ! :mrgreen: ...

ale trzeba przyznać że 2. świetnie wykonana

el.dzi
19-10-2006, 22:29

ufff a już myślałem... ;)

jedyneczka mi się strasznie podoba (zdjęcie - nie chodzi o chłopca ;) )
dwójka też super ale już to futro czy cokolwiek to jest jakoś nie pasuje, do końca nie wiadomo czy to pies czy jakaś kobita.

Ale jak zwykle zdjęcia świetne.

Al Bundy
19-10-2006, 22:31
hehehe - właśnie żona oceniła ! :D

1. homo
2. do zaakceptowania

... i upadł nam wielki...:D

Jeśli o mnie chodzi to drugi niezłe aczkowleik jakoś niesmacznie mi to oceniać. Tytuł mnie dobił :D Pierwsze poza światłem i nienaganną cerą jak dla mnie zwyczajne...nie Twoje...;)

Kamash
19-10-2006, 23:33
nikt nie zauważył że nie używam już ramek! toz to milowy progress ;)
zdjecia głębokiego przeslania nie niosą.. to foto czysto eksperymentalne..
Krzysio jak najbardziej hetero, choc jedynka rzeczywiscie wyglada nieco zniewiesciale..
Al Bundy.. "upadł nam wielki" - a był jakis Wielki?

Mamrot
20-10-2006, 03:59
Futro jest cool, intrygujące.
Z jedynki zazdroszczę ci tylko kolorytu, mnie się nie udaje tak PSuć zdjęcia.

Al Bundy
20-10-2006, 08:25
Kamash - oczywiście żartowałem ale nie bądź taki skromny. Nie ukrywam że to m.in. Twoje zdjęcia pobudziły mnie do skupienia się nad portretem i nie spocznę aż nie osiągnę 10 dan w Twoim stylu...:D

Kamash
20-10-2006, 09:10
Al.. to zdjęcia komercyjne na potrzeby kampanii reklamowej developera.. nie ma tu artyzmu ni głębi.. nie ma też za bardzo stylu.. jest za to forma i światło.. miało być ładnie i czysto.. co do podążania to już dawno osiągnąłes "10 dan" i brniesz dalej co udowodniłeś ostatnimi zdjeciami..
pozdrawiam

Kamash
20-10-2006, 09:27
No i wieczorem podepne wersje 800 px.. mea culpa

Jacek_Z
20-10-2006, 10:00
bardzo dobre portrety. światełko jet tam gdzie powinno, gdzie indziej go brak - naprawdę świetne. mniejsza z tym, czy to z obróbki czy wypracowane w studiu.

pX
20-10-2006, 10:41
.. jest za to forma i światło.. miało być ładnie i czysto..
Dobrej techniki nie ma co się wstydzić.
Bardzo sprawnie i estetycznie wykonane - choć treściowo na pewno nie każdemu przypasuje :wink:

mOSAd
20-10-2006, 17:31
1. Prawa wycięta dość nienauralnie - strasznie ostro i pod brodą nic juz nie ma. Trochę nie lubię świecących uszu.
2. Bardzo fajne światło, może minimalnie za ostre na nosie, ale dzięki temu osiągnąłeś pewnie tę "czystość". Plakatowy kadr, może jeszcze lepszy byłby w formacie 16x9 albo jeszcze węższym, z modelem po lewej i czernią (oraz delikatnymi napisami/reklamą) po prawej?

Obie foty super.

wasia
20-10-2006, 20:47
Oba świetne , doskonaly warsztat jak zawsze...
Ale #2 switniejsza:)

Kamash
20-10-2006, 21:12
Jacek_Z dziekuje.. mysle ze to jedno i drugie...
pX wlasnie o szlifowanie techniki mi chodzi.. wpierw trzeba miec narzedzie by tworzyc przekaz
mOSAD uwaga z uchem słuszna.. taki format jak najbardziej mi podchodzi..
wasia Gracia :)

FunBoy
21-10-2006, 11:28
WOW... to sie porobilo... nikoniarze oceniaja zdjecia z chlopcami :D :D :D Jak zauwazyl Px - nie wszystkim moze podpasowac tresc zdjecia, a to bardzo smuci, gdyz chyba jestesmy tutaj aby szlifowac nasze umiejetnosci, a nie tylko piekne dziewczynki ogladac...

Jesli juz zabralem glos to i o zdjeciach cos powiem - dwojka zdecydowanie odstaje od jedynki...

Na pierwszym - reka - jej ulozenie jest bez wyrazu - jakby model sie wlasnie po szyi drapal... Zreszta calosc wogole mi nie lezy...

Natomiast dwojka jest perfekcyjna - nie moge nic znalesc co by mnie draznilo. Genialne spojrzenie! Swietna gra swiatlo-cienia! Zdecydowanie lepsza wersja w stosunku do tej co mi na odbitce ostatnio pokazywales.

BTW - krucze, juz nie pamietam kiedy ostatni raz zdjecie skomentowalem... sie rzeczywiscie porobilo na forum... :D

M.Szabelski
02-11-2006, 12:30
Kamash - Ty te wszystkie portrety 50 1.4 robisz?