Zobacz pełną wersję : wyswietlacz w D80 ostrość
Witam,
wiem ze gdzies o tym czytalem na tym forum, lecz nie moge znalezc, prosze pomozcie.
chodzi mi o to ze ktos napisal o tym ze podglad na LCD to nie jest taki zwykly, lecz jakis interpolowany czy cos...
generalnie chcialbym sie dowiedziec czy na podstawie "telewizorka" mozna zobaczyc po maxymalnym powiekszeniu czy fota jest ostra czy nie?????
gdzies to bylo ale nie moge znalezc...
dzieki za pomoc
Ile pikseli ma zdjęcie, a ile LCD. Aparat wyświetla miniaturę zarejestrowanego zdjęcia. To czy zdjęcie jest ostre tak naprawdę dokładnie można określić dopiero na monitorze komputera.
wiem ze dokladnie to dopiero na ekranie monitora, lecz mam wrazenie ze ktos pisal, ze to co wydaje sie ostre na ekraniku , jest totalnie nieostre w kompie....
chodzi mi oczywiscie na MNIEJ wiecej czy jest ostre, a nie totalne mydlo
Cześć
To był mój post chyba:)
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=10967
Generalnie mając wcześniej 70 tkę nie zwróciłem na to uwagi ale w 80 od razu rzuciło się w oczy.
pozdr
Grzegorz
Witam,
wiem ze gdzies o tym czytalem na tym forum, lecz nie moge znalezc, prosze pomozcie.
chodzi mi o to ze ktos napisal o tym ze podglad na LCD to nie jest taki zwykly, lecz jakis interpolowany czy cos...
generalnie chcialbym sie dowiedziec czy na podstawie "telewizorka" mozna zobaczyc po maxymalnym powiekszeniu czy fota jest ostra czy nie?????
gdzies to bylo ale nie moge znalezc...
dzieki za pomoc
chodzi ci o to, ze na wyswietlaczu LCD w 80 obraz wydaje sie duzo ladniejszy, i bardizej ostry niz na komputerze? Jesli tak - to kazdy ma podobny problem. Po prostu tak jest. Nie wiem czemu, ale ekranik pokazuje ladniejsze foty:P
Archangel
20-10-2006, 18:17
nie wiem czy to coś pomoże, ale moim coolpixie[5mpx] jak powieksze na ekarniku x5 to wychodzi prawie dokladnie tak jak widac na ekaranie, przynajmniej na tyle ze moge ocenic czy ostre czy nie :)