Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Następne do raju.
Nikonozaur
05-11-2009, 16:05
W zlotową niedzielę pojawiło się słońce, odwiedziłem więc górę Gosań na międzyzdrojskim klifie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=izyz36k3rjp3id1uotm.jpg)
Zapraszam
Bartekkw
05-11-2009, 16:07
kadr ciekawy, ale woda mz za niebieska - Bałtyk takiej nie ma ;)
GUINNESSts
05-11-2009, 16:16
I bardzo dobrze zrobiles odwiedzajac:)
Poprawilbym dystorsje. Ja walnolem niedawno fotke i nie rozumiem, nikt nie zwrocil uwagi:mrgreen: Sam sie musialem dopatrywac bledow;););)
Niebieski razi. Popraw balans, badz selektywnie gradientem czy nasyceniem.
Nikonozaur
05-11-2009, 16:16
kadr ciekawy, ale woda mz za niebieska - Bałtyk takiej nie ma ;)
Jeśli Twoje doświadczenie ogranicza się jedynie do widoku Bałtyku z plaży to masz rację. Tam woda jest przeważnie zbełtana i mętna. Wystarczy odpłynąć 1-3 km od brzegu i... byś się zdziwił. Jestem nad morzem dość często, a raczej na morzu za pomocą swojej łódki. Nawet nie wyobrażasz sobie jakie kolory może mieć Bałtyk w różnych porach roku i różnych porach dnia.
Bartekkw
05-11-2009, 16:18
Jeśli Twoje doświadczenie ogranicza się jedynie do widoku Bałtyku z plaży to masz rację.
Tylko i wyłącznie z brzegu - i to raz do roku przez 2 dni kiedy jade Żone z dzieciakami z wyjazdu odebrać :)
Nikonozaur
05-11-2009, 16:21
Tylko i wyłącznie z brzegu - i to raz do roku przez 2 dni kiedy jade Żone z dzieciakami z wyjazdu odebrać :)
To się nie pomyliłem. :-D
GUINNESSts
05-11-2009, 16:22
Jeśli Twoje doświadczenie ogranicza się jedynie do widoku Bałtyku z plaży to masz rację. Tam woda jest przeważnie zbełtana i mętna. Wystarczy odpłynąć 1-3 km od brzegu i... byś się zdziwił. Jestem nad morzem dość często, a raczej na morzu za pomocą swojej łódki. Nawet nie wyobrażasz sobie jakie kolory może mieć Bałtyk w różnych porach roku i różnych porach dnia.
No coz. Odpisuje tylko na to co widze. Mnie tam nie bylo.
I tu sie mylicie. Sa plaze na północy Polski np Dębki ze woda jest blekitna tak jak na M. Jońskim. Wiem z doswiadczenia.
I tu sie mylicie. Sa plaze na północy Polski np Dębki ze woda jest blekitna tak jak na M. Jońskim. Wiem z doswiadczenia.
Potwierdzam ze Baltyk moze byc blekitny.....a Debki:D Rewelka!
Co do foty to troche mocny ten niebieski:)
Ale kompozycja bardzo mis ie podoba!
jackrabbit
05-11-2009, 18:07
Debki:D Rewelka!
taaa, pod warunkiem ze nie ma turystow ze stolycy :mrgreen:
fotka mi sie widzi
Mam fajne foto z debek z błekitna woda, niebieskim niebem, słoneczkiem i zero ludzi :P
Kadr bardzo fajny. Powiem szczerze, że Bałtyk zawsze kojarzył mi się z szaro-buro-zielonkawą wodą.
A tu proszę. Trzeba będzie wybrać się w przyszłym roku nad tę lepszą, niebieską odmianę naszego morza :-D.
Debki powiadacie.