PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Nieco spoznione z Paradizo

sawi
03-11-2009, 23:26
Na ten temat bylo juz sporo, jednak ja jak zwykle spozniony ;)
Miniaturka pierwszego z setu (duze przekracza regulaminowy rozmiar ;) ):

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://foto.fruitysite.net/paradizo_ola/DSC_7542_mm.jpg)

A jakby sie komus chcialo kliknac to caly zestaw jest tu:
http://foto.fruitysite.net/paradizo_ola/

szymonvader
03-11-2009, 23:40
dla mnie super. Gratuluje!

rlat
04-11-2009, 00:04
Bardzo ładny secik. Pogratulować.

fotomagik
04-11-2009, 00:28
Savi - secik jest świetny.

Zwłaszcza uśmiech Oli ( bezcenny :) )
Żałuję, że nie wrzuciłem pierwszy stajenki (mam podobne ujęcia).

Gratuluję, studyjne wyszły rewelacyjnie.
Stajenka ma swój klimat i fajna obróbka.

Poza tym - miło powspominać.

kichu
04-11-2009, 00:33
mnie sie rowniez bardzo podoba calosc, z uwag to wydaje mi sie, ze na niektorych kadrach troche za mocno poszedles z obrobka skory... ucieka troche w plastik...

dobra robota

pinokio
04-11-2009, 05:51
Naprawdę dobry secik. Te w stodole są bardzo fajne :)

sawi
04-11-2009, 10:42
na niektorych kadrach troche za mocno poszedles z obrobka skory... ucieka troche w plastik...

Spojrzalem teraz na nie - tylko co prawda na straszliwie badziewnym monitorze - i co do 3-4 z nich sie z Toba zgodze, tylko nie wiem ile w tym dystansu w zwiazku ze spojrzeniem po kilku godzinach, a ile tego co mam za monitor przed soba ;)
Jednak trzeba wziac pod uwage, ze to jest raptem 600x900 i sporo detali przy tym rozmiarze ucieka, inaczej to bedzie wygladac na papierze.

luki007
04-11-2009, 23:26
Dobry set!! mi sie podoba!!

missbizarre
05-11-2009, 09:24
Spojrzalem teraz na nie - tylko co prawda na straszliwie badziewnym monitorze - i co do 3-4 z nich sie z Toba zgodze, tylko nie wiem ile w tym dystansu w zwiazku ze spojrzeniem po kilku godzinach, a ile tego co mam za monitor przed soba ;)
Jednak trzeba wziac pod uwage, ze to jest raptem 600x900 i sporo detali przy tym rozmiarze ucieka, inaczej to bedzie wygladac na papierze.

zgadza się, u mnie na monitorze widać jakieś "ucieczki ostrości" ale może to być też z tego samego powodu, ale poza tym dobre zdjęcia :)

kichu
05-11-2009, 13:56

To ze papier ma inna tolerancje niz ekran to wiadomo, tyle ze widz przed kompem nie zastanawia sie jak bedzie to wygladac na papierze a mowi co widzi :) Ogladalem z duzym dystansem (bo pierwszy raz) i na mysle ze dobrym monitorze (skalibrowany, szerokogamutowy Eizo) i na czesci kadrow mialem wrazenie takie jak napisalem.

Przy czym to jest generalnie detal, bo w razie czego mozna to szybko i latwo poprawic, a same kadry ze tak to ujme "merytorycznie" bardzo mi sie podobaja i to jest najwazniejsze.

pozdrawiam

mihow
05-11-2009, 14:09
Najs :)