Zobacz pełną wersję : SB-900 typy zdalnego wyzwalania
SB-900 zdalnie jest odpalana przy uzyciu przeblyskow w D90, co prawda jest nakladka SG-3IR jednak mnie interesuje czy mozna jeszcze w inny sposob wyzwolic lampe bezprzewodowo oraz zwiekszyc zasieg i nie martwic sie ze fotocela nie zobaczy przeblyskow.
Czy SU-4 calkowicie wyeliminowuje swiatlo widzialne aby w zaden sposob nie odzialywalo na zdjecie nawet w minimalnym stopniui i zwiekszy zasieg wyzwolenia, przez co mozna bardziej elastycznie ustawiac setup i nie martwic sie ze wbudowana fotocela nie zarejestruje przeblyskow?
Czy SB-900 mozna wyzwalac falami radiowymi? wydaje mi sie ze znacznie wieksze pole manewru jest w tym wypadku z umiejscowieniem lampy niz przeblyski czy ir.
Na co zwracac uwage przy zakupie radiowego wyzwalacza do lampy, lub jakie sa wiodace marki? Czy Nikon nie posiada w swojej ofercie zadnego wyzwalacza radiowego tylko IR SU-4?
SB-900 zdalnie jest odpalana przy uzyciu przeblyskow w D90, co prawda jest nakladka SG-3IR jednak mnie interesuje czy mozna jeszcze w inny sposob wyzwolic lampe bezprzewodowo oraz zwiekszyc zasieg i nie martwic sie ze fotocela nie zobaczy przeblyskow."Przebłysk" to mozna miec intelektu... Wyzwalanie Sabiny odbywa sie za pomoca przedblyskow (a wlasciwie informacji zwrotnej od nich). ;)
Mozesz jeszcze zainteresowac sie urzadzeniem o nazwie SU-800.
The SU-800 is an infrared flash controller - czyli nadal jest to IR, a chodzi mi o cos opartego na falach radiowych, czy Nikon nie ma nic w swojej ofercie opartego na tego typu transmisji?
"Przebłysk" to mozna miec intelektu...
Hehehehehe ;-D
Sorry za OT, ale mnie stig rozśmieszyłeś tym postem strasznie :)
The SU-800 is an infrared flash controller - czyli nadal jest to IR, a chodzi mi o cos opartego na falach radiowychA o radiu wspomniales akurat na koncu -- w domysle, jako opcje.
czy Nikon nie ma nic w swojej ofercie opartego na tego typu transmisji?Gdyby mial, to przeciez ludzie nie kupowaliby Pocketa za gruba kase...
Tańszą opcją od Pocket Wizardów jest Seculine Flash Trigger: http://secu-line.com/EZIS/EZIS_PROGRAM/catalog/catalog_imageview.html?c_goods_no=1243830792112760 00&pg_no=124382625556114000
W GB w cenie 110-120 funtów.